Menu
Hoofdgerechten / ovenschotels / vlees

Spitskool stamppot ovenschotel

Spitskool stamppot ovenschotel

Eén van de best bekeken recepten op mijn blog is deze spitskool gehakt ovenschotel. Heel lekker en ik maak hem zelf ook nog regelmatig, maar toen ik laatst een spitskool uit eigen tuin kreeg van mijn ouders, wilde ik er eens iets anders mee maken. Wel een ovenschotel want daar ben ik nou eenmaal dol op, maar een ovenschotel met een twist. Het werd een spitskool stamppot, uit de oven!

Stamppot spitskool uit de oven

Eigenlijk is dit een heel simpel recept: je maakt eenvoudigweg een smaakvolle spitskool stamppot, en bakt hem nog even af in de oven. Wat ik zo fijn vind aan dit makkelijke recept, is dat je het heel goed al eerder klaar kunt maken.

Zo vind ik het bijvoorbeeld wel lekker om op zondag al een ovengerecht klaar te maken voor de volgende dag. Dat kan met deze spitskool stamppot ovenschotel ook, want je kunt hem prima een dag bewaren in de koelkast!

Liever vegetarisch?

Je kunt deze spitskool stamppot natuurlijk ook maken met een vegetarische rookworst.

Spitskool stamppot ovenschotel

5 from 3 stemmen
Gang: DinerKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

637

kcal

Een eenvoudig recept voor een winterse spitskool stamppot. Nét even anders, want deze keer maak je er een ovenschotel van.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 500 gr 500 kruimige aardappels

  • 300 gr 300 spitskool

  • 1 1 rookworst

  • scheutje melk

  • klontje boter

  • 1 tl 1 grove mosterd

  • 1,5 tl 1,5 kerriepoeder

Bereiding spitskool ovenschotel

  • Schil de aardappels en kook ze in 15-20 minuten gaar met een beetje zout.
    Snijd de spitskool fijn en kook deze 10 minuten in ruim water met wat zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stamp de aardappels fijn met een scheut warme melk, een klontje boter, de mosterd en peper en zout.
  • Breng de spitskool op smaak met de kerrie, peper en zout en verdeel dit over de bodem van een licht ingevette ovenschaal.
  • Snijd de rookworst in plakjes, houdt ongeveer 10 plakjes achter en verdeel de rest over de spitskool.
  • Dek de ovenschotel af met de aardappelpuree en garneer met de overgebleven plakjes rookworst.
  • Bak de spitskool stamppot ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Je kunt de spitskool stamppot ovenschotel heel goed voorbereiden. Bak hem op de dag zelf af in de oven.
Recept spitskool stamppot ovenschotel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

4 Reacties

  • Andrea
    25 maart 2023 at 18:17

    Ooooohhhhhhh zo lekker. De mosterd door mayonaise vervangen 400 gram spritskool voorgesneden en 300 gram aardappelen voor stampot. Aardappelen en worst in de magnetron. Minder vieze vaat en werk

    Reply
    • Sandra
      27 maart 2023 at 19:52

      Altijd heerlijk, zo’n extra snelle versie! Fijn dat het goed heeft gesmaakt!

      Reply
  • Ria
    17 oktober 2022 at 10:58

    Super

    Reply
    • Sandra
      17 oktober 2022 at 20:26

      Dankjewel!

      Reply

Laat een reactie achter