Eén van de best bekeken recepten op mijn blog is deze spitskool gehakt ovenschotel. Heel lekker en ik maak hem zelf ook nog regelmatig, maar toen ik laatst een spitskool uit eigen tuin kreeg van mijn ouders, wilde ik er eens iets anders mee maken. Wel een ovenschotel want daar ben ik nou eenmaal dol op, maar een ovenschotel met een twist. Het werd een spitskool stamppot, uit de oven!
Stamppot spitskool uit de oven
Eigenlijk is dit een heel simpel recept: je maakt eenvoudigweg een smaakvolle spitskool stamppot, en bakt hem nog even af in de oven. Wat ik zo fijn vind aan dit makkelijke recept, is dat je het heel goed al eerder klaar kunt maken.
Zo vind ik het bijvoorbeeld wel lekker om op zondag al een ovengerecht klaar te maken voor de volgende dag. Dat kan met deze spitskool stamppot ovenschotel ook, want je kunt hem prima een dag bewaren in de koelkast!
Liever vegetarisch?
Je kunt deze spitskool stamppot natuurlijk ook maken met een vegetarische rookworst.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
4 Reacties
Andrea
25 maart 2023 at 18:17Ooooohhhhhhh zo lekker. De mosterd door mayonaise vervangen 400 gram spritskool voorgesneden en 300 gram aardappelen voor stampot. Aardappelen en worst in de magnetron. Minder vieze vaat en werk
Sandra
27 maart 2023 at 19:52Altijd heerlijk, zo’n extra snelle versie! Fijn dat het goed heeft gesmaakt!
Ria
17 oktober 2022 at 10:58Super
Sandra
17 oktober 2022 at 20:26Dankjewel!