weekendgerechten

Spitskool stamppot ovenschotel

Spitskool stamppot ovenschotel

Eén van de best bekeken recepten op mijn blog is deze spitskool gehakt ovenschotel. Heel lekker en ik maak hem zelf ook nog regelmatig, maar toen ik laatst een spitskool uit eigen tuin kreeg van mijn ouders, wilde ik er eens iets anders mee maken. Wel een ovenschotel want daar ben ik nou eenmaal dol op, maar een ovenschotel met een twist. Het werd een spitskool stamppot, uit de oven!

Liever vegetarisch?

Je kunt deze spitskool stamppot natuurlijk ook maken met een vegetarische rookworst.

Spitskool stamppot ovenschotel

0 from 0 votes
Course: DinerDifficulty: Eenvoudig
Voor

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

20

minuten

Een eenvoudig recept voor een winterse spitskool stamppot. Nét even anders, want deze keer maak je er een ovenschotel van.

Ingrediënten

  • 500 gr kruimige aardappels

  • 300 gr spitskool

  • 1 rookworst

  • scheutje melk

  • klontje boter

  • 1 tl grove mosterd

  • 1,5 tl kerriepoeder

Bereiding spitskool ovenschotel

  • Schil de aardappels en kook ze in 15-20 minuten gaar met een beetje zout.
    Snijd de spitskool fijn en kook deze 10 minuten in ruim water met wat zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stamp de aardappels fijn met een scheut warme melk, een klontje boter, de mosterd en peper en zout.
  • Breng de spitskool op smaak met de kerrie, peper en zout en verdeel dit over de bodem van een licht ingevette ovenschaal.
  • Snijd de rookworst in plakjes, houdt ongeveer 10 plakjes achter en verdeel de rest over de spitskool.
  • Dek de ovenschotel af met de aardappelpuree en garneer met de overgebleven plakjes rookworst.
  • Bak de spitskool stamppot ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Je kunt de spitskool stamppot ovenschotel heel goed voorbereiden. Bak hem op de dag zelf af in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten