Menu
hersenspinsels

5x Stamppot recepten

Witlofstamppot

Hmm, toen ik bedacht dat ik een lijstje met lekkere stamppot recepten ging maken, dacht ik eigenlijk dat ik een stuk meer stamppotjes op mijn blog had staan. Een goede reden om weer eens aan de slag te gaan met nieuwe stamppot recepten, maar gelukkig zijn het allemaal wel ontzettend lekkere stamppotjes. Komen ze!

Witlofstamppot

Hmmmm, één van mijn favoriete stamppot recepten. En ziet het er niet ontzettend lekker uit? Deze witlofstamppot bestaat uit een mengsel van gestampte aardappels, witlof en kruidenroomkaas. Afgetopt met wat bosui. Én natuurlijk een heerlijke rookworst erbij.

Veldsla stamppot

Stamppot met veldsla

Een stamppot recept dat ook prima smaakt in de zomer: veldsla stamppot. Heel eenvoudig, want nadat je de aardappels hebt gekookt, prak je de veldsla er simpelweg doorheen.

Bij deze stamppot serveer ik graag een zelfgemaakte kip cordon bleu, maar als je hem liever vegetarisch wilt maken, bak er dan een kaasschnitzel bij.

Hete bliksem

Hete bliksem - stamppot van aardappel en appel

Misschien wel het Nederlandse gerecht met de mooiste naam: Hete Bliksem! Het is de naam van een vegetarische stamppot met aardappel en appel. Klinkt bijzonder, maar het is erg lekker. Een beetje zoetig ook, dus wellicht ook populair bij kinderen.

Bij dit stamppot recept kun je een rookworst serveren, maar een bal gehakt of een kaasschnitzel zou er ook prima bij passen.

Spinazie stamppot

Stamppot met spinazie en chorizo

Misschien niet zo fotogeniek, maar wel erg lekker is deze spinazie stamppot met chorizo. Dankzij de gekruide chorizo geef je deze stamppot op een makkelijke manier veel smaak mee. Verder is de stamppot goed gevuld met stukjes paprika en natuurlijk spinazie. Lekker!

Spitskool stamppot ovenschotel

Spitskool stamppot ovenschotel

Stamppot uit de oven? Ja hoor, dat kan! Deze spitskool stamppot ovenschotel is ideaal voor doordeweeks, want je kunt hem al vooraf klaarmaken en op de dag zelf schuif je hem ‘s avonds alleen nog even in de oven. De mosterdpuree geeft deze stamppot een lekker hartige smaak!

5x stamppot recepten

Geen héél uitgebreid lijstje dit keer, maar ik hoop dat je evengoed een lekker stamppot recept hebt kunnen vinden. Eet smakelijk!

stamppot recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter