In deze spruitjes roerbak gebruik je spekjes, ui en appel. Zo geef je de spruitjes veel smaak mee. En dit recept is nog zo klaar ook!

Spruitjes roerbak
Spruitjes, tot voor kort moest ik er niet veel van hebben. Maar inmiddels heb ik deze groene kooltjes helemaal ontdekt, want wat kun je er veel lekkers mee maken! Deze spruitjes roerbak bijvoorbeeld.
Maar ook dit stamppot recept met spruitjes, en deze ovenschotel met spruitjes en cheddar zijn heel lekker! En deze spruitjes met granaatappel zijn ook een aanrader trouwens. Maar goed, terug naar dit recept voor roergebakken spruitjes!
Spruitjes roerbakken met spekjes
Spruitjes roerbakken met spekjes is een perfecte manier om de spruitjes snel veel smaak mee te geven. Ook de gebakken ui en stukjes appel zorgen voor een lekkere smaak.
Tip: ben je een zoetekauw? Dan vind je het misschien lekker om er op het laatst ook nog een eetlepel gembersiroop door te roeren!
De spruiten voorkoken
In dit recept kies ik ervoor om de spruitjes eventjes voor te koken. Als je de spruiten alleen roerbakt, vind ik ze nog een beetje te hard.
Doe dat voorkoken een beetje op gevoel, grotere spruiten moet je misschien een minuutje langer voorkoken.
Zelf gebruikte ik voor deze spruitjes roerbak kleine spruitjes en die kookte ik drie minuten.
Spruitjes roerbak voorbereiden
Wil je deze spruitjes roerbak al eerder op de dag klaarmaken? Of zelfs een dag van tevoren? Dat kan prima!
Maak de schotel helemaal af en bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Voor het serveren weer even opwarmen in de koekenpan en je kunt aan tafel.
Goed, laten we doorgaan naar het spruitjes roerbak recept!
Recept
Spruitjes roerbak
Ingrediënten
- 500 gr spruitjes
- 125 gr spekjes
- 1 ui
- 1 appel
- 1 el gembersiroop (optioneel)
- zout en peper
Zo maak je het
- Was de spruitjes, snijd het kontje er vanaf en verwijder de buitenste bladeren. Snijd grote spruiten eventueel doormidden.
- Zet een pan met water aan het vuur en breng aan de kook. Kook de spruitjes drie minuten en giet af.
- Doe de spekjes en de ui zonder extra olie in een koekenpan en bak ze 5 minuten.
- Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.
- Doe de spruiten bij de spek/ui en voeg ook de appel toe. Roerbak dit nog enkele minuten en breng op smaak met peper. Roer er eventueel nog een lepel gembersiroop door als je van zoet houdt.
Laat een reactie achter