vegetarisch

Spruitjes uit de oven met noten & ahornsiroop

Spruitjes met noten en ahornsiroop

Spruitjes – you love them or you hate them! Hoor jij bij de haters of bij de fans? Ik behoorde overduidelijk bij de haters, moest er nooit iets van hebben. Mijn ouders lustten ze ook niet dus thuis kwamen ze gelukkig ook nooit op tafel. Maar goed, met de jaren verandert je smaak dus af en toe moet je het toch weer eens proberen. Gekookt vind ik ze nog steeds niet te eten, maar ik ben er achter gekomen dat ik spruitjes uit de oven best ok vind. Je huis stinkt dan niet naar die typische koollucht, en de smaak is ook niet zo bitter. Zeker als je ze – zoals in dit recept – combineert met zoete ahornsiroop en granaatappel!

Dit recept is overigens bedacht door Ella van het toffe blog Deliciously Ella. Ik vond het recept in haar boek ‘Deliciously Ella – elke dag makkelijk en snel superlekker eten’ dat ik onlangs kocht. Echt een heel fijn boek als je net als ik het voornemen hebt om minder vaak vlees te eten. Heerlijke ontbijtjes, maar ook fijne recepten voor lunch & diner én zoetigheden, je vindt het allemaal in dit boek. Benieuwd naar het boek? Je kunt ‘m voor €20 kopen op Bol.com

Maar goed – terug naar dit lekkere recept voor spruitjes uit de oven! Ik heb trouwens de hoeveelheden aangepast ten opzichte van het originele recept. Zo gebruikte ik meer spruiten dan in het originele recept, 200 gram groenten voor 4 personen vond ik een beetje weinig. Je kunt het gerecht zó eten, maar er eventueel ook een stukje vlees bij serveren als je dat lekker vindt. Zelf eet ik er graag een kaasschnitzel bij.

Recept spruitjes uit de oven met noten & ahornsiroop

Voor 4 personen

  • 600 gr spruitjes
  • 8 flinke aardappels
  • 1 tl geram masala kruiden (in het oorspronkelijke recept worden chilivlokken gebruikt)
  • 75 gr hazelnoten
  • 1/2 granaatappel
  • 2 el ahornsiroop (maple syrup)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het kontje van de spruitjes en halveer ze in de lengte. Snijd de aardappels in stukken (liefst ongeveer even groot als de spruitjes).

Doe de spruiten en de aardappels in een ovenschaal en bestrooi met de geram masala of chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout en doe er wat olijfolie bij. Schep alles goed om en bak 30 minuten in de oven.

Hak de hazelnoten grof en doe ze bij het spruitenmengsel. Bak nog tien minuten verder in de oven.

Haal de schotel uit de oven en besprenkel de schotel met de ahornsiroop. Schep alles nogmaals goed om en verdeel de granaatappelpitjes over de ovenschotel (dit gaat het beste door de granaatappel te halveren, hem in je hand te leggen met de vingers gespreid, en er dan met een pollepol hard op te tikken. De pitjes vallen dan vanzelf tussen je vingers door op de ovenschotel).

Eet smakelijk!

Dit artikel bevat een partnerlink, voor meer informatie bekijk mijn disclaimer.

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Demi | StudioKOOK

    Wat een lekkere combinatie van ingrediënten!

    4 maart 2017 at 10:57
  • Reactie achterlaten