vegetarisch

Spruitjes uit de oven met noten & ahornsiroop

Spruitjes uit de oven

Spruitjes – you love them or you hate them! Hoor jij bij de haters of bij de fans? Ik behoorde overduidelijk bij de haters, moest er nooit iets van hebben. Mijn ouders lustten ze ook niet dus thuis kwamen ze gelukkig ook nooit op tafel. Maar goed, met de jaren verandert je smaak dus af en toe moet je het toch weer eens proberen. Gekookt vind ik ze nog steeds niet te eten, maar ik ben er achter gekomen dat ik spruitjes uit de oven best ok vind. Je huis stinkt dan niet naar die typische koollucht, en de smaak is ook niet zo bitter. Zeker als je ze – zoals in dit recept – combineert met zoete ahornsiroop en granaatappel!

Dit recept is overigens bedacht door Ella van het toffe blog Deliciously Ella. Ik vond het recept in haar boek ‘Deliciously Ella – elke dag makkelijk en snel superlekker eten’ dat ik onlangs kocht. Echt een heel fijn boek als je net als ik het voornemen hebt om minder vaak vlees te eten. Heerlijke ontbijtjes, maar ook fijne recepten voor lunch & diner én zoetigheden, je vindt het allemaal in dit boek. Benieuwd naar het boek? Je kunt ‘m voor €20 kopen op Bol.com Ik heb het recept hier en daar aangepast, zo gebruik ik in plaats van chilivlokken, garam masala om de spruitjes op smaak te brengen. Heel lekker!

Maar goed – terug naar dit lekkere recept voor spruitjes uit de oven! Je kunt het gerecht zó eten, maar er eventueel ook een stukje vlees bij serveren als je dat lekker vindt. Zelf eet ik er graag een kaasschnitzel bij.

Recept spruitjes uit de oven met noten & ahornsiroop

0 from 0 votes
Course: DinerDifficulty: Eenvoudig
Voor
personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

40

minuten

Ingrediënten

  • 600 gr spruitjes

  • 8 aardappels

  • 1 tl garam masala

  • 75 gr hazelnoten

  • 0,5 granaatappel

  • 2 el maple syrup (ahornsiroop)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de spruiten en de aardappels in een ovenschaal en bestrooi met de geram masala. Breng op smaak met peper en zout en doe er wat olijfolie bij. Schep alles goed om en bak 30 minuten in de oven.
  • Snijd het kontje van de spruitjes en halveer ze in de lengte. Snijd de aardappels in stukken (liefst ongeveer even groot als de spruitjes).
  • Hak de hazelnoten grof en doe ze bij het spruitenmengsel. Bak nog tien minuten verder in de oven.
  • Haal de schotel uit de oven en besprenkel de schotel met de ahornsiroop.
  • Schep alles nogmaals goed om en verdeel de granaatappelpitjes over de ovenschotel (dit gaat het beste door de granaatappel te halveren, hem in je hand te leggen met de vingers gespreid, en er dan met een pollepel hard op te tikken. De pitjes vallen dan vanzelf tussen je vingers door op de ovenschotel).

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Dit artikel bevat een partnerlink, voor meer informatie bekijk mijn disclaimer.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Demi | StudioKOOK

    Wat een lekkere combinatie van ingrediënten!

    4 maart 2017 at 10:57
  • Reactie achterlaten