Spruitjes – you love them or you hate them! Hoor jij bij de haters of bij de fans? Ik behoorde overduidelijk bij de haters, moest er nooit iets van hebben. Mijn ouders lustten ze ook niet dus thuis kwamen ze gelukkig ook nooit op tafel. Maar goed, met de jaren verandert je smaak dus af en toe moet je het toch weer eens proberen. Gekookt vind ik ze nog steeds niet te eten, maar ik ben er achter gekomen dat ik spruitjes uit de oven best ok vind. Je huis stinkt dan niet naar die typische koollucht, en de smaak is ook niet zo bitter. Zeker als je ze – zoals in dit recept – combineert met zoete ahornsiroop en granaatappel!
Deliciously Ella
Dit recept is overigens bedacht door Ella van het toffe blog Deliciously Ella. Ik vond het recept in haar boek ‘Deliciously Ella – elke dag makkelijk en snel superlekker eten’ dat ik onlangs kocht. Echt een heel fijn boek als je net als ik het voornemen hebt om minder vaak vlees te eten. Heerlijke ontbijtjes, maar ook fijne recepten voor lunch & diner én zoetigheden, je vindt het allemaal in dit boek. Benieuwd naar het boek? Je kunt ‘m voor €20 kopen op Bol.com Ik heb het recept hier en daar aangepast, zo gebruik ik in plaats van chilivlokken, garam masala om de spruitjes op smaak te brengen. Heel lekker!
Maar goed – terug naar dit lekkere recept voor spruitjes uit de oven! Je kunt het gerecht zó eten, maar er eventueel ook een stukje vlees bij serveren als je dat lekker vindt. Zelf eet ik er graag een kaasschnitzel bij.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Dit artikel bevat een partnerlink, voor meer informatie bekijk mijn disclaimer.
1 Reactie
Demi | StudioKOOK
4 maart 2017 at 10:57Wat een lekkere combinatie van ingrediënten!