Menu
voorgerechten

Steak tartare

Steak Tartare

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Het is wat mij betreft dé manier om kennis te maken met andere bloggers. Kookte ik vorige maand uit de Franse Keuken, deze maand blijven we nog even in dezelfde stroming. Ik mocht namelijk koken van de fantastische blog Samen Bourgondisch. Na twee keer scrollen had ik al drie recepten gezien die ik wel wilde maken, dus de keuze was heel moeilijk. Want mán, wat plaatst Deborah veel lekkers online. Van pizza quattro formaggi tot een heerlijke viscurry en steak tartare. Uiteindelijk viel mijn keuze op dat laatste recept. Want ik ben echt gek op steak tartare, maar eigenlijk eet ik het zelden. En zelf maken? Dat had ik ook nog nooit gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen!

Je kunt de steak tartare serveren als voorgerecht, maar met frietjes en salade erbij kun je het ook serveren als hoofdgerecht.

Tip: vraag je slager om het vlees voor je fijn te snijden. Mijn slager doet dat in ieder geval graag en snijdt het fijner dan het mij ooit zal lukken…

Steak tartare

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: FransDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

97

kcal

Een klassiek Frans voorgerecht: steak tartare. Biefstuk met ei en lekker veel smaakmakers, zoals augurk en kappertjes.

Ingrediënten

  • 250 gr kogelbiefstuk

  • 1 eidooier

  • 1 tl mosterd

  • enkele druppels tabasco

  • enkele druppels worcestershiresaus

  • 1 augurk

  • 3 tl kappertjes

  • 1 sjalotje

  • peper en zout

Bereiding

  • Als je slager dat nog niet voor je heeft gedaan: snijd de biefstuk zo fijn mogelijk.
  • Meng de eidooier en de mosterd door de biefstuk. Breng op smaak met de tabasco, worchestershiresaus en fijngehakte peterselie en wat peper en zout.
  • Snijd de augurk, kappertjes en sjalot zo fijn mogelijk. Meng de helft van deze smaakmakers door de steak tartare.
  • Leg – als je die hebt – een serveerring op een bord en doe de steak tartare in de ring. Druk een beetje aan. Garneer de steak tartare met de rest van de augurk, kappertjes en sjalot. Indien je geen serveerring hebt verdeel je de steak tartare gewoon over de borden. Dien het gerecht meteen op, zodat het vlees niet kan verkleuren.

Opmerkingen

  • Let op: dit recept bevat rauw vlees en rauw ei en is dan ook niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen, zieken en bejaarden.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

5 Reacties

  • Eef
    28 maart 2016 at 07:00

    Heerlijk! Ooit een keer gegeten en sindsdien fan maar nog nooit zelf gemaakt? Ziet er heerlijk uit, erg mooie foto :)

    Reply
  • Deborah - Samen Bourgondisch
    25 maart 2016 at 14:19

    Ik heb je trouwens genomineerd voor de Lovely Blogger Award, lees hier: http://wp.me/p6kraJ-1R1 hoe en wat! Groetjes, Deborah

    Reply
    • Sandra
      26 maart 2016 at 11:00

      Wat leuk Deborah, ik ga aan de slag met invullen :-)

      Reply
  • Deborah
    25 maart 2016 at 07:02

    Leuk blog Sandra en bedankt voor het compliment :)! En de steak tartare ziet er top uit! Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe simpel en hoe smaakvol het is, en dus ook perfect voor etentjes!

    Reply
  • Anne-Marie
    25 maart 2016 at 05:54

    Ik heb nog nooit steak tartare gegeten maar het lijkt me zo lekker! Misschien maar gewoon een keer maken dan!

    Reply

Laat een reactie achter