voorgerechten

Steak tartare

Steak Tartare

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Het is wat mij betreft dé manier om kennis te maken met andere bloggers. Kookte ik vorige maand uit de Franse Keuken, deze maand blijven we nog even in dezelfde stroming. Ik mocht namelijk koken van de fantastische blog Samen Bourgondisch. Na twee keer scrollen had ik al drie recepten gezien die ik wel wilde maken, dus de keuze was heel moeilijk. Want mán, wat plaatst Deborah veel lekkers online. Van pizza quattro formaggi tot een heerlijke viscurry en steak tartare. Uiteindelijk viel mijn keuze op dat laatste recept. Want ik ben echt gek op steak tartare, maar eigenlijk eet ik het zelden. En zelf maken? Dat had ik ook nog nooit gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen!

Ik gebruik in dit recept minder smaakmakers dan in het originele recept van Deborah, naar smaak kun je eventueel ook nog tabasco, worchestershire saus en gehakte peterselie toevoegen.

Je kunt de steak tartare serveren als voorgerecht, maar met frietjes en salade erbij kun je het ook serveren als hoofdgerecht.

Tip: vraag je slager om het vlees voor je fijn te snijden. Mijn slager doet dat in ieder geval graag en snijdt het fijner dan het mij ooit zal lukken…

Recept Steak Tartare voor 2 personen

  • 250 gr kogelbiefstuk
  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • Grof zeezout en peper
  • 1 augurk
  • 3 tl kappertjes
  • 2 bosuitjes
  • Extra nodig: serveerring

Als je slager dat nog niet voor je heeft gedaan: snijd de biefstuk zo fijn mogelijk.

Meng de eidooier en de mosterd door de biefstuk. Breng op smaak met zeezout en peper (en eventueel de tabasco, worchestershiresaus en fijngehakte peterselie)

Snijd de augurk, kappertjes en bosui zo fijn mogelijk. Meng de helft van deze smaakmakers door de steak tartare.

Leg de serveerring op een bord en doe de steak tartare in de ring. Druk een beetje aan. Garneer de steak tartare met de rest van de augurk, kappertjes en bosui.

Let op: dit recept bevat rauw vlees en rauw ei en is dan ook niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen, zieken en bejaarden.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

  • Reply Eef

    Heerlijk! Ooit een keer gegeten en sindsdien fan maar nog nooit zelf gemaakt? Ziet er heerlijk uit, erg mooie foto :)

    28 maart 2016 at 07:00
  • Reply Deborah - Samen Bourgondisch

    Ik heb je trouwens genomineerd voor de Lovely Blogger Award, lees hier: http://wp.me/p6kraJ-1R1 hoe en wat! Groetjes, Deborah

    25 maart 2016 at 14:19
    • Reply Sandra

      Wat leuk Deborah, ik ga aan de slag met invullen :-)

      26 maart 2016 at 11:00
  • Reply Deborah

    Leuk blog Sandra en bedankt voor het compliment :)! En de steak tartare ziet er top uit! Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe simpel en hoe smaakvol het is, en dus ook perfect voor etentjes!

    25 maart 2016 at 07:02
  • Reply Anne-Marie

    Ik heb nog nooit steak tartare gegeten maar het lijkt me zo lekker! Misschien maar gewoon een keer maken dan!

    25 maart 2016 at 05:54
  • Reactie achterlaten