• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Sticky kip met mango

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: feb 2023 door Sandra

    Oeiii, dit is lekker! Sticky kip met mango - de naam van het recept zegt het al. Heerlijk kleverige stukjes zoete kip met mango. Serveer met rijst voor een eenvoudig maar heerlijk maaltje!

    Naar recept
    sticky kip

    Sticky kip met mango en rijst

    Warm fruit in een gerecht, het blijft een beetje omstreden. Maar kip en mango zijn nu eenmaal een geweldige combinatie.

    Dat zie je ook in deze lunchsalade met gerookte kip en mango bijvoorbeeld. En dit sticky kip recept bewijst het ook maar weer eens!

    Tip: ook rijst met kip en perzik is een heerlijke combinatie!

    kip met mango

    Zachte stukken kippendij maak je klaar in een marinade van suiker, kurkuma, gember, sojasaus.... Dat moet toch wel lekker worden?

    Pittige kip met rijst

    Maar dat zoet heeft ook een beetje tegenwicht nodig. Daarom is het lekker om dit deze sticky kip met mango ook wat rode peper toe te voegen.

    Hou je niet van pittig? Verwijder dan in ieder geval de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper.

    Je kunt natuurlijk ook minder peper toevoegen of het helemaal weglaten als je er echt niet van houdt. Laat je de peper helemaal weg? Voeg dan wat extra bosui toe, dat breekt het zoete van de sticky kip ook.

    Sticky kip met mango voorbereiden

    recept kip met mango

    Superhandig: je kunt dit sticky kip recept prima voorbereiden! De smaken kunnen dan lekker op elkaar inwerken, het wordt er zeker niet minder lekker op dus.

    De saus zal dan wel iets indikken. Ik raad je aan om bij het opwarmen een scheutje water toe te voegen. Dan zal de saus weer wat vloeibaarder worden.

    Laat vervolgens rustig opwarmen en weer indikken tot de gewenste dikte.

    Bewaren en restjes

    pittige kip met rijst

    In de koelkast kun je de sticky kip ongeveer 2 dagen bewaren, in een goed luchtdichte doos. Een restje doet het ook erg goed als lunch!

    Recept

    Sticky kip in een blauwe serveerkom. Het gerecht is rijkelijk bestrooid met ringetjes rode peper en het groene deel van een bosui.

    Sticky kip met mango

    Een heerlijk recept voor sticky kip met mango. Serveer met rijst.
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 1 teen knoflook
    • 6 kippendijen
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 0,5 el kurkuma
    • 50 ml water
    • 1 rode peper
    • 3 cm gember
    • 3 el sojasaus
    • 1 citroen, alleen het sap
    • 1 blik mango op siroop
    • 2 bosuitjes

    Voor erbij

    • rijst
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Snijd de knoflook fijn en snijd de kippendijen in stukken. Doe de knoflook en de kip in een koekenpan met wat olie. Laat de kip aan alle kanten bruin worden en zorg dat de kip gaar is.
    • Doe ondertussen de suiker met de kurkuma en het water in een pannetje en laat op een laag vuurtje warm worden. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost.
    • Snijd de rode peper en de gember fijn (houd eventueel wat ringetjes rode peper achter voor de garnering) en doe deze samen met de sojasaus en het sap van een halve citroen in het pannetje van de saus.
    • Laat de saus nu indikken tot de gewenste dikte en proef goed. Misschien wil je nog wat extra zuur toevoegen om de saus wat meer in balans te brengen (dan kun je wat extra citroen toevoegen). Of misschien heeft de saus nog een beetje extra zout nodig in de vorm van sojasaus of gewoon keukenzout.
    • Snijd de mango in stukjes en roer deze samen met de kip door de saus. Warm nog even goed door. Garneer het gerecht met fijngesneden bosui.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 36g | Vetten: 7g | Zout: 201mg | Vezels: 2g | Suiker: 20g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Ineke

      mei 07, 2023 at 8:54 pm

      5 sterren
      Gemaakt met mooie malse kipfilets van de slager. Het was heerlijk, we hebben ervan genoten. Dit gerecht is een blijvertje, dank je wel.

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 08, 2023 at 8:18 pm

        Wat een mooi compliment Ineke, dankjewel!

        Beantwoorden
    2. Nelleke

      februari 13, 2023 at 3:18 pm

      Beste Sandra,

      Smaakt dit gerecht ook met kipfilet ipv kippendijen?

      Beantwoorden
      • Sandra

        februari 19, 2023 at 7:48 pm

        Hoi Nelleke, dat moet zeker kunnen! Kipfilet is over het algemeen iets droger dan kippendij (het is minder vet) en heeft dus ook wat minder smaak, maar omdat je met de saus heel veel smaak toevoegt aan het gerecht, denk ik dat het alsnog heel lekker is met kipfilet! Laat je het me weten?

        Beantwoorden
    5 from 5 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.