Oeiii, dit is lekker! Sticky kip met mango - de naam van het recept zegt het al. Heerlijk kleverige stukjes zoete kip met mango. Serveer met rijst voor een eenvoudig maar heerlijk maaltje!

Sticky kip met mango en rijst
Warm fruit in een gerecht, het blijft een beetje omstreden. Maar kip en mango zijn nu eenmaal een geweldige combinatie.
Dat zie je ook in deze lunchsalade met gerookte kip en mango bijvoorbeeld. En dit sticky kip recept bewijst het ook maar weer eens!
Tip: ook rijst met kip en perzik is een heerlijke combinatie!

Zachte stukken kippendij maak je klaar in een marinade van suiker, kurkuma, gember, sojasaus.... Dat moet toch wel lekker worden?
Pittige kip met rijst
Maar dat zoet heeft ook een beetje tegenwicht nodig. Daarom is het lekker om dit deze sticky kip met mango ook wat rode peper toe te voegen.
Hou je niet van pittig? Verwijder dan in ieder geval de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper.
Je kunt natuurlijk ook minder peper toevoegen of het helemaal weglaten als je er echt niet van houdt. Laat je de peper helemaal weg? Voeg dan wat extra bosui toe, dat breekt het zoete van de sticky kip ook.
Sticky kip met mango voorbereiden

Superhandig: je kunt dit sticky kip recept prima voorbereiden! De smaken kunnen dan lekker op elkaar inwerken, het wordt er zeker niet minder lekker op dus.
De saus zal dan wel iets indikken. Ik raad je aan om bij het opwarmen een scheutje water toe te voegen. Dan zal de saus weer wat vloeibaarder worden.
Laat vervolgens rustig opwarmen en weer indikken tot de gewenste dikte.
Bewaren en restjes

In de koelkast kun je de sticky kip ongeveer 2 dagen bewaren, in een goed luchtdichte doos. Een restje doet het ook erg goed als lunch!
Recept

Sticky kip met mango
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
 - 6 kippendijen
 - 50 gr bruine basterdsuiker
 - 0,5 el kurkuma
 - 50 ml water
 - 1 rode peper
 - 3 cm gember
 - 3 el sojasaus
 - 1 citroen, alleen het sap
 - 1 blik mango op siroop
 - 2 bosuitjes
 
Voor erbij
- rijst
 
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Snijd de knoflook fijn en snijd de kippendijen in stukken. Doe de knoflook en de kip in een koekenpan met wat olie. Laat de kip aan alle kanten bruin worden en zorg dat de kip gaar is.
 - Doe ondertussen de suiker met de kurkuma en het water in een pannetje en laat op een laag vuurtje warm worden. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost.
 - Snijd de rode peper en de gember fijn (houd eventueel wat ringetjes rode peper achter voor de garnering) en doe deze samen met de sojasaus en het sap van een halve citroen in het pannetje van de saus.
 - Laat de saus nu indikken tot de gewenste dikte en proef goed. Misschien wil je nog wat extra zuur toevoegen om de saus wat meer in balans te brengen (dan kun je wat extra citroen toevoegen). Of misschien heeft de saus nog een beetje extra zout nodig in de vorm van sojasaus of gewoon keukenzout.
 - Snijd de mango in stukjes en roer deze samen met de kip door de saus. Warm nog even goed door. Garneer het gerecht met fijngesneden bosui.
 






Ineke
Gemaakt met mooie malse kipfilets van de slager. Het was heerlijk, we hebben ervan genoten. Dit gerecht is een blijvertje, dank je wel.
Sandra
Wat een mooi compliment Ineke, dankjewel!
Nelleke
Beste Sandra,
Smaakt dit gerecht ook met kipfilet ipv kippendijen?
Sandra
Hoi Nelleke, dat moet zeker kunnen! Kipfilet is over het algemeen iets droger dan kippendij (het is minder vet) en heeft dus ook wat minder smaak, maar omdat je met de saus heel veel smaak toevoegt aan het gerecht, denk ik dat het alsnog heel lekker is met kipfilet! Laat je het me weten?