Tarte tatin met yakon? WAT? Met Yakon! Yakon noemen we in het Nederlands ook wel appelwortel en de smaak van deze Peruaanse groente heeft inderdaad wel wat weg van een appel. Het is een lekker frisse, maar ook zoetige groente. Je kunt hem daarom heel goed gebruiken in zoete gerechten, zoals deze yakon tarte tatin.
Waar koop ik yakon?


De yakon of appelwortel is over het algemeen niet zo goed verkrijgbaar in Nederland. In de supermarkt zul je hem niet vinden. Op de markt of in reformwinkels kom je ze nog wel eens tegen, en ze zijn ook online te koop. Zelf koop ik ze op de wekelijkse boerenmarkt bij mij in het dorp.
Recept met yakon


Als je eenmaal appelwortel of yakon hebt bemachtigd, wil je er natuurlijk iets lekkers mee maken. Ik tip je graag deze tarte tatin. Een laagje krokant bladerdeeg met daarop plakjes appelwortel, die nog een beetje beetgaar zijn. Als je ze liever wat zachter hebt, kun je de groenten een minuutje blancheren in kokend water. Door de suikersiroop wordt de groente extra lekker zoet!
Tip: ook deze tomaten tarte tatin is zalig!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Josje
3 januari 2022 at 17:42Bedankt voor het recept. Erg lekker geworden! Ik gebruikte volkoren bladerdeeg van Moin en ahornsiroop in plaats van suiker. De yacon blijft knapperig.
Sandra
3 januari 2022 at 19:01Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt Josje! Fijn dat je yakon op de kop hebt kunnen tikken, het is niet zo makkelijk verkrijgbaar. Met volkoren bladerdeeg wordt het zeker een wat voedzamer recept, slim! De yakon blijft een klein beetje beetgaar. Het is ook een beetje afhankelijk van hoe dun je de plakjes snijdt. Je zou de groente eventueel eventjes kunnen blancheren als je het graag wat zachter hebt.