lunch voorgerechten

Tarte tatin met yakon

Tarte tatin met yakon

Tarte tatin met WAT? Met Yakon! Yakon noemen we in het Nederlands ook wel appelwortel en deze Peruaanse groente heeft inderdaad wel wat weg van een appel. Het is een lekker frisse, maar ook zoetige groente. Je kunt hem daarom heel goed gebruiken in zoete gerechten, zoals deze yakon tarte tatin.

Waar koop ik yakon?

De yakon of appelwortel is over het algemeen niet zo goed verkrijgbaar in Nederland. In de supermarkt zul je hem niet vinden. Op de markt of in reformwinkels kom je ze nog wel eens tegen, en ze zijn ook online te koop. Zelf koop ik ze op de wekelijkse boerenmarkt bij mij in het dorp.

Tarte tatin met yakon

0 from 0 votes
Course: Lunch, VoorgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

344

kcal
Rusten

30

minuten

Een bijzonder voorgerecht of lunch: tarte tatin met yakon (appelwortel). Dit makkelijke recept kan als voorgerecht voor 4 personen, of als lunchgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 225 gr yakon

  • 3 el suiker

  • 2 el water

  • 2 takjes tijm

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg

Bereiding

  • Schil de yakon met een dunschiller en snijd de wortels in dunne plakjes. Beleg een ronde taartvorm met de schijfjes appelwortel.
  • Doe de suiker, water en tijm in een pannetje en smelt deze op een zacht vuurtje, giet het mengsel daarna over de schijfjes yakon.
  • Dek het mengsel af met het bladerdeeg en snijd waar nodig de randen bij. Zet de tarte tatin een half uurtje in de koelkast.
  • Bak de tarte tatin in 25 minuten gaar op 200 graden. Draai de taart voor het serveren voorzichtig om door een bord op de taartvorm te leggen en de vorm snel om te draaien. Pas op dat je jezelf niet verbrand bij dit proces!
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten