• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: apr 2021 door Sandra

    Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs, zo lekker!

    Naar recept
    Toetje met banaan en karamel: koekschelpen gevuld met plakjes banaan, noten, vanilleijs en karamelsaus.

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk zelden een toetje eet. Niet dat ik het niet lekker vind (in tegendeel) en het is ook niet zo dat ik er niet mee op ben gegroeid (er kwam dagelijks yoghurt & vanillevla op tafel) maar eigenlijk zit ik meestal gewoon vol na de hoofdmaaltijd!

    Toetje met banaan

    Maar, áls ik dan eens een toetje maak, dan doe ik het ook graag goed. Banaan en karamel zijn samen al een gouden duo, maar voeg er romig vanille-ijs en crunchy noten aan toe, en het wordt helemaal de hemel op aarde. En het mooiste is nog wel dat je dit toetje met banaan, karamel en vanille-ijs binnen no-time in elkaar flanst!

    Favoriet toetje

    toetje met banaan

    De inspiratie voor dit toetje haalde ik bij ons favoriete restaurant vandaan. Daar hebben ze een zalig toetje van vanille-ijs met notencrunch en karamel. Wat schijfjes banaan erbij maken dit toetje helemaal af!

    Karamelsaus

    Voor dit toetje kun je gebruik maken van kant-en-klare karamelsaus maar je kunt dit ook prima zelf maken natuurlijk. Check daarvoor dit recept voor karamelsaus. 

    Die saus kun je trouwens echt óveral voor gebruiken. Ook erg lekker over broodpudding of pannenkoeken bijvoorbeeld.

    Recept

    Toetje met banaan en karamel: koekschelpen gevuld met plakjes banaan, noten, vanilleijs en karamelsaus.

    Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs

    Een simpel toetje maar oh zo lekker: vanille-ijs met notencrunch, karamel en banaan.
    4.50 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Ingrediënten

    • 75 gr cashewnoten
    • 2 el honing
    • 2 bananen
    • 4 bollen vanille-ijs
    • 4 el karamelsaus (gekocht of zelfgemaakt)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Meng de noten met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de noten 8 minuten op 180 graden en roer tussendoor twee keer om.
    • Laat de geroosterde noten afkoelen, hak ze grof.
    • Snijd de banaan in plakjes en verdeel ze over de schaaltjes
    • Verdeel de bollen ijs over de schaaltjes, garneer met de karamelsaus en bestrooi met de gehakte nootjes.

    Notities

    Saus over? Die is ook heerlijk om zandkoekjes in te dippen. Of garneer er taart of pannenkoeken mee.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 6g | Vetten: 14g | Zout: 92mg | Vezels: 2g | Suiker: 35g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.