Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs, zo lekker!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk zelden een toetje eet. Niet dat ik het niet lekker vind (in tegendeel) en het is ook niet zo dat ik er niet mee op ben gegroeid (er kwam dagelijks yoghurt & vanillevla op tafel) maar eigenlijk zit ik meestal gewoon vol na de hoofdmaaltijd!
Toetje met banaan
Maar, áls ik dan eens een toetje maak, dan doe ik het ook graag goed. Banaan en karamel zijn samen al een gouden duo, maar voeg er romig vanille-ijs en crunchy noten aan toe, en het wordt helemaal de hemel op aarde. En het mooiste is nog wel dat je dit toetje met banaan, karamel en vanille-ijs binnen no-time in elkaar flanst!
Favoriet toetje
De inspiratie voor dit toetje haalde ik bij ons favoriete restaurant vandaan. Daar hebben ze een zalig toetje van vanille-ijs met notencrunch en karamel. Wat schijfjes banaan erbij maken dit toetje helemaal af!
Karamelsaus
Voor dit toetje kun je gebruik maken van kant-en-klare karamelsaus maar je kunt dit ook prima zelf maken natuurlijk. Check daarvoor dit recept voor karamelsaus.
Die saus kun je trouwens echt óveral voor gebruiken. Ook erg lekker over broodpudding of pannenkoeken bijvoorbeeld.
Recept
Toetje met banaan, karamel en vanille-ijs
Ingrediënten
- 75 gr cashewnoten
- 2 el honing
- 2 bananen
- 4 bollen vanille-ijs
- 4 el karamelsaus (gekocht of zelfgemaakt)
Zo maak je het
- Meng de noten met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de noten 8 minuten op 180 graden en roer tussendoor twee keer om.
- Laat de geroosterde noten afkoelen, hak ze grof.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel ze over de schaaltjes
- Verdeel de bollen ijs over de schaaltjes, garneer met de karamelsaus en bestrooi met de gehakte nootjes.
Laat een reactie achter