• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Ouderwetse tonijnsalade zelf maken

    Bijgewerkt: mei 2025 · Geplaatst: jan 2023 door Sandra

    Natuurlijk kun je in de supermarkt zo'n bakje kant en klare tonijnsalade in je mandje gooien. Maar wees eens eerlijk: vind je deze tonijnsalade echt lekker?

    Naar recept Naar video
    broodje tonijnsalade

    Persoonlijk word ik er meestal niet heel blij van. Een echte tonijnsmaak heeft het niet en het is vaak maar een vettige boel. Lekker zelf tonijnsalade maken dus!

    Ouderwetse tonijnsalade recept

    Dit ouderwetse tonijnsalade recept hieronder is van mijn broertje, en ik heb het een beetje aangepast naar mijn eigen smaak! Een lekker recept voor bij de Paasbrunch, maar eigenlijk kan deze tonijnsalade elke dag wel.

    Het is een simpele tonijnsalade met kappertjes, augurk en rode ui. Weinig ingrediënten, maar toch heel smaakvol! Dit heb je nodig:

    De ingrediënten voor het makkelijke tonijnsalade recept: tonijn, mayonaise, rode ui, kappertjes en augurk.

    Tip: rauwe rode ui

    Vind jij rauwe rode ui ook zo lekker, maar laat je het eigenlijk altijd staan omdat je het de rest van de dag nog proeft? Heel herkenbaar...

    Maar wist je dat je de ergste pittigheid van de rauwe ui weg kunt halen, door de gesneden ui simpelweg tien minuutjes te laten weken in koud water?

    Daarna even goed uit laten lekken en door de salade mengen. Zeker weten dat je met dit trucje voortaan een stuk minder last hebt van de rauwe rode ui!

    Broodje tonijnsalade

    ouderwetse tonijnsalade

    Koop er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke, voedzame lunch. Zelf beleg ik mijn broodje graag eerst met wat gemengde salade, en doe er daarna een royale laag van deze zelfgemaakte ouderwetse tonijnsalade op. Eventueel nog wat pickles of ingemaakte radijsjes erop, wat extra stukjes augurk kunnen ook. Smullen maar!

    Tip: tosti tonijn

    Je kunt van je broodje tonijnsalade ook een Tuna Melt maken door het broodje te beleggen met een plak jonge kaas of cheddar, en deze even vijf minuten in de oven te zetten.

    Tonijnsalade bewaren

    tonijnsalade bewaren

    Dit soort zelfgemaakte salades blijft een stuk minder lang goed dan de kant en klare versies. Ik zou de salade niet langer dan een dag of twee bewaren, in een goed luchtdicht bakje in de koelkast.

    De salade gaat wel waarschijnlijk wat schiften, maar als je hem weer even goed doorroert lost dat zich vanzelf weer op.

    Recept

    Broodje tonijnsalade met ingelegde radijs en wat verse sla, op een ouderwets bordje.

    Tonijnsalade zelf maken

    Een simpel recept voor tonijnsalade. Lekker op een broodje bij de lunch.
    4.84 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 1 blikje tonijn op water
    • 0,25 rode ui
    • 1 el kappertjes
    • 2 augurkjes
    • 2 el mayonaise
    • peper en zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Laat de tonijn goed uitlekken en roer deze goed los.
    • Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en laat deze 10 minuten weken in koud water om de ergste scherpte eraf te halen. Laat ze goed uitlekken en doe deze bij de tonijn.
    • Snijd de augurk fijn en roer deze samen met de mayonaise en de kappertjes door de tonijn.
    • Breng de tonijnsalade op smaak met flink wat peper en zout en serveer op een lekker broodje.

    Video

    Notities

    Je kunt de tonijnsalade al vooraf maken, in de koelkast blijft de salade een paar uurtjes lekker.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 106kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 1g | Vetten: 11g | Zout: 472mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.84 from 6 votes (6 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.