Menu
lunch

Tuna Melt tosti – tonijnsalade met gesmolten kaas

Tuna Melt Tosti

Tot een paar jaar geleden werkte ik in hartje Amsterdam. Voor de lunch gingen we wel eens naar een bagelzaakje op het Max Euweplein. Bagels & Wraps heette het. Mán wat waren de bagels daar goddelijk. Een collega van me was altijd lyrisch over de Tuna Melt variant. Eerlijk gezegd vond ik het nooit zo heel aanlokkelijk klinken: een broodje met tonijnsalade en gesmolten kaas? De combinatie leek me vrij bizar. Maar toen ik het eenmaal geproefd had… Zo lekker! Ik besloot om thuis eens na te maken en inmiddels eet ik deze Tuna Melt tosti wel vaker als lunch.

Welke kaas bij een Tuna Melt?

Zelf maak ik mijn Tuna Melt tosti het liefste met cheddar. Ja, je kent ze wel. Die goedkope ‘rubberen’ vierkantjes uit zo’n plastic folietje. Voor mijn gevoel hoort die goedkope cheddar echt bij een Tuna Melt, haha! Maar je kunt net zo goed andere kaas gebruiken. Ook jonge kaas of jong-belegen kaas combineert heel goed met de tonijnsalade.

Tuna Melt tosti - tonijnsalade met gesmolten kaas
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Tuna Melt tosti – tonijnsalade met gesmolten kaas

0 from 0 stemmen
Gang: LunchKeuken: TostiNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Calorieën

494

kcal

Een Tuna Melt tosti is een tosti met tonijnsalade en kaas. Een zalige combinatie, heerlijk als lunch.

Ingrediënten

  • 1 portie tonijnsalade (gekocht, of check mijn recept voor zelfgemaakte tonijnsalade)

  • 4 boterhammen (bruin of wit naar keuze)

  • 4 plakken cheddar of jonge kaas

Bereiding

  • Besmeer twee van de broodjes met tonijnsalade
  • Bedek de tonijnsalade met de kaas.
  • Verwarm de Tuna Melt tosti in een tosti-ijzer. Heb je geen tosti-ijzer? Besmeer de tosti’s dan aan de buitenkant lichtjes met boter en bak ze aan beide kanten in een droge koekenpan tot de kaas begint te smelten en het brood bruin verkleurt.

Opmerkingen

  • Tip: bij Bagels & Wraps werd er altijd een handje tortillachipjes geserveerd bij je Tuna Melt bagel. Lekker!
  • Cheddar over? Lekker op een burgertje!
Recept Tuna Melt tosti

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter