Voor een Tuna Melt tosti mag je me wakker maken! Lekkere, zelfgemaakte tonijnsalade. En een laag gesmolten kaas, bij voorkeur cheddar of lekkere jonge kaas. Even in de pan of het tosti-ijzer, en je hebt een zalige lunch te pakken!
Tuna Melt tosti
Jaren geleden werkte ik in hartje Amsterdam. Voor de lunch gingen we wel eens naar een bagelzaakje op het Max Euweplein. Bagels & Wraps heette het. Mán wat waren de bagels daar goddelijk.
Een collega van me was altijd lyrisch over de Tuna Melt variant. Eerlijk gezegd vond ik het nooit zo heel aanlokkelijk klinken: een broodje met tonijnsalade en gesmolten kaas? De combinatie leek me vrij bizar. Maar toen ik het eenmaal geproefd had… Zo lekker!
Ik besloot om thuis eens na te maken en inmiddels eet ik deze Tuna Melt tosti wel vaker als lunch.
Welke kaas bij een Tuna Melt?
Zelf maak ik mijn Tuna Melt tosti het liefste met cheddar. Ja, je kent ze wel. Die goedkope ‘rubberen’ vierkantjes uit zo’n plastic folietje. Voor mijn gevoel hoort die goedkope cheddar echt bij een Tuna Melt, haha!
Maar je kunt net zo goed andere kaas gebruiken. Ook een lekkere jonge kaas of jong-belegen kaas combineert heel goed met de tonijnsalade.
Tosti’s bakken
Zelf bak ik mijn tosti’s zowel regelmatig in een tosti-ijzer als in de koekenpan. Een klassieke tosti gaat meestal even makkelijk in het ijzer, maar bijvoorbeeld deze tosti met mozzarella moét je echt in de pan bakken.
Voor deze Tuna Melt tosti maakt het niet zoveel uit, er zijn mensen die zweren bij een ‘pan-tosti’ maar in een tosti-apparaat kan het net zo goed. Als je hem in de pan bakt, is het aan te raden om de buitenkanten even te besmeren met wat boter.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties