Tot een paar jaar geleden werkte ik in hartje Amsterdam. Voor de lunch gingen we wel eens naar een bagelzaakje op het Max Euweplein. Bagels & Wraps heette het. Mán wat waren de bagels daar goddelijk. Een collega van me was altijd lyrisch over de Tuna Melt variant. Eerlijk gezegd vond ik het nooit zo heel aanlokkelijk klinken: een broodje met tonijnsalade en gesmolten kaas? De combinatie leek me vrij bizar. Maar toen ik het eenmaal geproefd had… Zo lekker! Ik besloot om thuis eens na te maken en inmiddels eet ik deze Tuna Melt tosti wel vaker als lunch.
Welke kaas bij een Tuna Melt?
Zelf maak ik mijn Tuna Melt tosti het liefste met cheddar. Ja, je kent ze wel. Die goedkope ‘rubberen’ vierkantjes uit zo’n plastic folietje. Voor mijn gevoel hoort die goedkope cheddar echt bij een Tuna Melt, haha! Maar je kunt net zo goed andere kaas gebruiken. Ook jonge kaas of jong-belegen kaas combineert heel goed met de tonijnsalade.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties