Menu
lunch

Tuna Melt tosti – tonijnsalade met gesmolten kaas

Tuna Melt Tosti

Voor een Tuna Melt tosti mag je me wakker maken! Lekkere, zelfgemaakte tonijnsalade. En een laag gesmolten kaas, bij voorkeur cheddar of lekkere jonge kaas. Even in de pan of het tosti-ijzer, en je hebt een zalige lunch te pakken!

Tuna Melt tosti

Jaren geleden werkte ik in hartje Amsterdam. Voor de lunch gingen we wel eens naar een bagelzaakje op het Max Euweplein. Bagels & Wraps heette het. Mán wat waren de bagels daar goddelijk.

Een collega van me was altijd lyrisch over de Tuna Melt variant. Eerlijk gezegd vond ik het nooit zo heel aanlokkelijk klinken: een broodje met tonijnsalade en gesmolten kaas? De combinatie leek me vrij bizar. Maar toen ik het eenmaal geproefd had… Zo lekker!

Ik besloot om thuis eens na te maken en inmiddels eet ik deze Tuna Melt tosti wel vaker als lunch.

Welke kaas bij een Tuna Melt?

Zelf maak ik mijn Tuna Melt tosti het liefste met cheddar. Ja, je kent ze wel. Die goedkope ‘rubberen’ vierkantjes uit zo’n plastic folietje. Voor mijn gevoel hoort die goedkope cheddar echt bij een Tuna Melt, haha!

Maar je kunt net zo goed andere kaas gebruiken. Ook een lekkere jonge kaas of jong-belegen kaas combineert heel goed met de tonijnsalade.

Tosti’s bakken

Zelf bak ik mijn tosti’s zowel regelmatig in een tosti-ijzer als in de koekenpan. Een klassieke tosti gaat meestal even makkelijk in het ijzer, maar bijvoorbeeld deze tosti met mozzarella moét je echt in de pan bakken.

Voor deze Tuna Melt tosti of bijvoorbeeld deze tosti met spek en cheddar maakt het niet zoveel uit, er zijn mensen die zweren bij een ‘pan-tosti’ maar in een tosti-apparaat kan het net zo goed. Als je hem in de pan bakt, is het aan te raden om de buitenkanten even te besmeren met wat boter.

Tuna Melt Tosti

Tuna Melt tosti – tonijnsalade met gesmolten kaas

Een Tuna Melt tosti is een tosti met tonijnsalade en kaas. Een zalige combinatie, heerlijk als lunch.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 portie tonijnsalade (gekocht, of check mijn recept voor
  • 4 boterhammen (bruin of wit naar keuze)
  • 4 plakken cheddar of jonge kaas

Zo maak je het

  • Besmeer twee van de broodjes met tonijnsalade
  • Bedek de tonijnsalade met de kaas.
  • Verwarm de Tuna Melt tosti in een tosti-ijzer. Heb je geen tosti-ijzer? Besmeer de tosti’s dan aan de buitenkant lichtjes met boter en bak ze aan beide kanten in een droge koekenpan tot de kaas begint te smelten en het brood bruin verkleurt.

Notities

u003cliu003eu003cstrongu003eTip:u003c/strongu003e bij Bagels u0026amp; Wraps werd er altijd een handje tortillachipjes geserveerd bij je Tuna Melt bagel. Lekker!u003c/liu003eu003cliu003eCheddar over? Lekker op een burgertje!u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 494kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept Tuna Melt tosti

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept