Jullie weten het al... Ik ben gek op wraps! Inmiddels staan er dan ook al een hoop wrap-recepten online. Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor je: Oosterse wraps met kip en groenten.

Oosterse wraps met kip - snelle maaltijd
Wat ik zo fijn vind aan dit recept voor wraps met kip en Oosterse groenten, is dat het lekker snel klaar is. Zeker als je gebruik maakt van voorgesneden groenten is dit gerecht in een mum van tijd klaar.
Ingrediënten Oosterse kip-wraps
Voor dit snelle recept heb je nodig:
Tortilla-wraps - zelf kies ik altijd voor volkoren wraps. Die zijn een stuk voedzamer dan wraps van tarwebloem.
Kip - voor dir recept gebruik je kipfilet. Tip: vraag de slager om de filets alvast voor je in stukjes te snijden. De meeste slagers doen dat graag en het scheelt jou weer tijd!
Verse groenten - spitskool, taugé en sperziebonen. Als je tijd wilt besparen kun je uiteraard ook een zak voorgesneden roerbakgroenten kiezen. Gebruik dan het liefst een zak met Oosterse roerbakgroenten. Daar zitten niet exact dezelfde groenten in als hierboven beschreven, maar ook die smaken erg lekker in deze Oosterse wraps met kip!
Smaakmakers uit de voorraadkast - ketjap, knoflook, gedroogde koriander (ketoembar) en sambal. Zelf kies ik vaak voor sambal oelek, die is niet zo pittig.
Wat serveren bij deze wraps?

Erg lekker bij deze Oosterse kip wraps is een schepje zelfgemaakte satésaus. Dat is echt erg makkelijk om zelf te maken. Je hebt er alleen pindakaas, kokosmelk en een paar smaakmakers die vast al in huis hebt, voor nodig.
Ik vind pindasaus zelf echt onmisbaar bij dit recept voor wraps met kip en Oosterse groenten en het is natuurlijk ook heerlijk bij nasi en nog veel meer recepten. Natuurlijk kun je ook kant en klare pindasaus gebruiken.
Gebakken uitjes en wat geraspte kokos smaken er ook heerlijk bij.
United Wraps kookboek

Een van de kookboeken waar ik veel inspiratie op het gebied van wraps heb gehaald, is het boek United Wraps van Esthefhan Meijer. Ook dit recept voor wraps met groenten en kip komt (met inmiddels flink wat aanpassingen) uit dit kookboek. Hieronder vind je mijn versie van het recept:
Recept

Wraps met kip en groenten
Ingrediënten
- 4 volkoren tortilla wraps
- 300 gr kipfilet
- 150 gr sperziebonen
- 125 gr taugé
- 75 gr spitskool
- 4 el ketjap manis
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 3 tl gedroogde koriander
- 1 tl sambal oelek
Voor erbij (optioneel maar wel aan te raden)
- pindasaus (warm)
- geraspte kokos
- gebakken uitjes
Zo maak je het
- Snijd de stukjes kip in blokjes en snijd de knoflook fijn.
- Meng de ketjap, olie, fijngesneden knoflook, koriander en sambal tot een marinade en marineer de stukjes kip hierin. Het liefst een paar uur tot een hele nacht, maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook direct verdergaan met het recept.
- Kook de sperziebonen beetgaar (ca 8 minuten). Doe de laatste 2 minuten de spitskool erbij en doe de laatste 30 seconden de taugé er nog even bij.
- Bak ondertussen de stukjes kip gaar in de marinade.
- Verwarm de tortilla's op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de tortilla's met de groenten en de stukjes kip en serveer met satésaus, geraspte kokos en gebakken uitjes naar smaak.






Laat een reactie achter