• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Oosterse wraps met kip en groenten

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: sep 2023 door Sandra

    Jullie weten het al... Ik ben gek op wraps! Inmiddels staan er dan ook al een hoop wrap-recepten online. Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor je: Oosterse wraps met kip en groenten.

    Naar recept
    Een bord met een wrap gevuld met kip en Oosterse groenten. Ernaast een bakje pindasaus en een bol knoflook.

    Oosterse wraps met kip - snelle maaltijd

    Wat ik zo fijn vind aan dit recept voor wraps met kip en Oosterse groenten, is dat het lekker snel klaar is. Zeker als je gebruik maakt van voorgesneden groenten is dit gerecht in een mum van tijd klaar.

    Ingrediënten Oosterse kip-wraps

    Voor dit snelle recept heb je nodig:

    Tortilla-wraps - zelf kies ik altijd voor volkoren wraps. Die zijn een stuk voedzamer dan wraps van tarwebloem.

    Kip - voor dir recept gebruik je kipfilet. Tip: vraag de slager om de filets alvast voor je in stukjes te snijden. De meeste slagers doen dat graag en het scheelt jou weer tijd!

    Verse groenten - spitskool, taugé en sperziebonen. Als je tijd wilt besparen kun je uiteraard ook een zak voorgesneden roerbakgroenten kiezen. Gebruik dan het liefst een zak met Oosterse roerbakgroenten. Daar zitten niet exact dezelfde groenten in als hierboven beschreven, maar ook die smaken erg lekker in deze Oosterse wraps met kip!

    Smaakmakers uit de voorraadkast - ketjap, knoflook, gedroogde koriander (ketoembar) en sambal. Zelf kies ik vaak voor sambal oelek, die is niet zo pittig.

    Wat serveren bij deze wraps?

    Satésaus - zelf pindasaus maken

    Erg lekker bij deze Oosterse kip wraps is een schepje zelfgemaakte satésaus. Dat is echt erg makkelijk om zelf te maken. Je hebt er alleen pindakaas, kokosmelk en een paar smaakmakers die vast al in huis hebt, voor nodig.

    Ik vind pindasaus zelf echt onmisbaar bij dit recept voor wraps met kip en Oosterse groenten en het is natuurlijk ook heerlijk bij nasi en nog veel meer recepten. Natuurlijk kun je ook kant en klare pindasaus gebruiken.

    Gebakken uitjes en wat geraspte kokos smaken er ook heerlijk bij.

    United Wraps kookboek

    Ingezoomde foto op de vulling van een tortilla wrap met groenten en kip

    Een van de kookboeken waar ik veel inspiratie op het gebied van wraps heb gehaald, is het boek United Wraps van Esthefhan Meijer. Ook dit recept voor wraps met groenten en kip komt (met inmiddels flink wat aanpassingen) uit dit kookboek. Hieronder vind je mijn versie van het recept:

    Recept

    Een bord met een wrap gevuld met kip en Oosterse groenten. Ernaast een bakje pindasaus en een bol knoflook.

    Wraps met kip en groenten

    Een snelle maaltijd met veel groenten. Deze wraps zijn rijkelijk gevuld met kip, groenten en satésaus.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 4 volkoren tortilla wraps
    • 300 gr kipfilet
    • 150 gr sperziebonen
    • 125 gr taugé
    • 75 gr spitskool
    • 4 el ketjap manis
    • 1 el olijfolie
    • 2 tenen knoflook
    • 3 tl gedroogde koriander
    • 1 tl sambal oelek

    Voor erbij (optioneel maar wel aan te raden)

    • pindasaus (warm)
    • geraspte kokos
    • gebakken uitjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de stukjes kip in blokjes en snijd de knoflook fijn.
    • Meng de ketjap, olie, fijngesneden knoflook, koriander en sambal tot een marinade en marineer de stukjes kip hierin. Het liefst een paar uur tot een hele nacht, maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook direct verdergaan met het recept.
    • Kook de sperziebonen beetgaar (ca 8 minuten). Doe de laatste 2 minuten de spitskool erbij en doe de laatste 30 seconden de taugé er nog even bij.
    • Bak ondertussen de stukjes kip gaar in de marinade.
    • Verwarm de tortilla's op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de tortilla's met de groenten en de stukjes kip en serveer met satésaus, geraspte kokos en gebakken uitjes naar smaak.

    Notities

    Tortilla's over? Daar kun je de volgende dag een lekkere lunch mee maken. Tijdbesparende tip: marineer de kip al de avond of ochtend van tevoren. 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 710kcal | Koolhydraten: 58g | Eiwitten: 40g | Vetten: 36g | Zout: 729mg | Vezels: 10g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.