De inspiratie voor dit simpele recept kwam ik tegen op Pinterest. Tortillachips met guacemole zijn altijd al een perfecte combinatie, maar door er ook nog wat garnalen en chilisaus bij te serveren, maak er je een extra bijzonder hapje van.

Makkelijk hapje met vis
Dit hapje met garnalen was meteen een succesnummer op feestjes, maar ik serveer het ook wel eens als tussendoortje of voorgerecht in het weekend. En toen laatst een keer een hoofdgerecht compleet was mislukt, werd dit een alternatief diner, haha!
Hapjes maken en direct serveren
Let wel op: je kunt dit hapje niet lang van tevoren maken, want dan worden de chips wat zompig en dat is zonde. De guacemole kun je wel al eerder op de dag maken, maar besprenkel dan wel flink met limoensap om verkleuren te voorkomen.
Recept
Tortillachips met guacemole en garnalen
Ingrediënten
- 40 tortillachips
- 2 avocado's
- 1 tomaat
- 4 bosuitjes
- 2 el crème fraiche
- 1 kneepje citroensap of limoensap
- 250 gr Hollandse garnalen
- zoete chilisaus
Zo maak je het
- Maak de guacamole door de avocado's fijn te prakken. Roer er de in heel kleine stukjes tomaat en bosui doorheen.
- Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
- Besmeer de tortillachips met een beetje guacamole. Beleg elk chipje met een paar garnaaltjes en bedruppel met de chilisaus. Serveer direct.
Eef
Oeh! Dit ziet er weer heerlijk uit, yum :) What's not to like? Lekker en origineel hapje voor bij de borrel (of als het diner mislukt is ;) )