desserts

Trifle – het ultieme kerstdessert

Trifle - het ultieme kerst toetje

Als ik denk aan ‘Kerst’ en ‘toetje’, dan kom ik al snel uit bij een trifle. Makkelijk te maken, goed vooraf te bereiden, spectaculair én heerlijk! Het ultieme kerstdessert dus wat mij betreft. Deze trifle is lekker winters door de bitterkoekjes, de spectaculaire rode kleur van de vruchtencompote maakt het helemaal Kerst!

Recept trifle

(voor 4 personen)

Voor de vanillepudding

  • 1 liter melk
  • 50 gr custardpoeder
  • 65 gr suiker

Voor de vruchtencompote

  • 450 gr gemengd diepvriesfruit (ik gebruikte een combinatie van aardbeien en frambozen)
  • 90 gr suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl maizena

Verder nodig

  • ca 15 bitterkoekjes
  • amaretto of sinaasappelsap

Roer de suiker en de custardpoeder door elkaar. Roer 6 el van de melk door het custardmengsel en breng de rest van de melk aan de kook. (tip: spoel je pan om met koud water en droog deze niet af, dit kan helpen voorkomen dat de melk aanbrandt). Roer het suiker-custardmengsel door de melk en laat 3 minuten doorkoken. Schenk het mengsel in een kom en leg plasticfolie over de vla (zo voorkom je dat er zich een vel vormt).

Voor de compote breng je het fruit met de suiker en het citroensap aan de kook. Roer de maizena los met een klein beetje water en voeg dit toe aan de vruchtencompote. Laat 5 minuten doorkoken en laat afkoelen.

Snijd de bitterkoekjes in stukjes.

Nu kun je de trifles maken. Ga voor 4 aparte schaaltjes of maak een grote schaal trifle. Het is het mooiste om minimaal 6 lagen te maken. Schep hiervoor eerst een laagje vanillepudding in de glazen en bedek met stukjes bitterkoek. Bedruppel met een beetje amaretto of sinaasappelsap. Schep wat van de vruchtencompote in het glas. Herhaal deze stappen nog een keer.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten