desserts

Trifle – het ultieme kerstdessert

Trifle met custard en frambozen

Als ik denk aan ‘Kerst’ en ‘toetje’, dan kom ik al snel uit bij een trifle. Makkelijk te maken, goed vooraf te bereiden, spectaculair én heerlijk! Het ultieme kerstdessert dus wat mij betreft. Deze trifle is lekker winters door de bitterkoekjes, en de homemade custard is lekker zacht. Wat vers fruit erop, en je bent al klaar! Een lekker en makkelijk toetje voor de feestdagen dus.

Eenpersoons trifles met custard

Met dit recept maak je eenpersoons-trifles maar je kunt natuurlijk ook één grote trifle maken door alle ingrediënten in een grotere kom te doen. Met de garnering van de trifles kun je alle kanten op. De basis bestaat uit een laagje gemarineerde bitterkoekjes en daarop een homemade custardvla. Qua topping kun je vers (seizoens)fruit gebruiken, wat geraspte chocolade is ook erg lekker. Sprinkles zijn optioneel maar maken het wel het helemaal Kerst!

Trifle voor Kerst

Trifle – het ultieme kerstdessert

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: EngelsDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Bereidingstijd

20

minutes
Afkoelen

2

hours 
Calorieën

388

kcal

Een eenvoudig Kerst toetje wat je goed kunt voorbereiden (ook lekker op andere dagen!)

Ingrediënten

  • 300 ml melk

  • 3 eidooiers

  • 80 gr kristalsuiker

  • 2 el maizena

  • 1 vanillestokje of

  • 2 tl vanille-extract

  • 4 el amaretto of sinaasappelsap

  • 12 bitterkoekjes

  • vers fruit naar keuze

  • sprinkles of geraspte chocolade

Bereiding trifle

  • Begin met het maken van de custard. Klop hiervoor de eierdooiers los in een kom met de suiker, maizena en het merg uit het vanillestokje of het vanille-extract.
  • Verwarm de melk in een pannetje en voeg daarna de warme melk al kloppend met een garde toe aan het eimengsel. Doe daarna alles weer terug in het pannetje en verwarm het mengsel onder voortdurend kloppen met een garde een paar minuten, tot er een vla ontstaat. Dek de custard af en laat deze helemaal afkoelen in de koelkast (dit duurt ongeveer 2 uur)
  • Snijd de bitterkoekjes in stukjes en verdeel over 4 schaaltjes. Verdeel een eetlepel amaretto over elk schaaltje en roer de bitterkoekjes om. Zet de schaaltjes weg tot gebruik.
  • Schep voor het serveren de custardpudding over de bitterkoekjes en garneer met vers fruit en eventueel met extra versieringen (sprinkles, geraspte chocolade…) en serveer de trifle direct.

Opmerkingen

  • Je kunt de custard al een dag van tevoren maken. Eventuele restjes trifle zijn de volgende dag ook nog lekker maar een geheel bereide trifle zal snel zompig worden. Bewaar restjes dan ook het liefste apart.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten