desserts

Trifle – het ultieme kerstdessert

Trifle - het ultieme kerst toetje

Als ik denk aan ‘Kerst’ en ‘toetje’, dan kom ik al snel uit bij een trifle. Makkelijk te maken, goed vooraf te bereiden, spectaculair én heerlijk! Het ultieme kerstdessert dus wat mij betreft. Deze trifle is lekker winters door de bitterkoekjes, de spectaculaire rode kleur van de vruchtencompote maakt het helemaal Kerst!

Met dit recept maak ik eenpersoons-trifles maar je kunt natuurlijk ook een grote trifle maken.

Trifle voor Kerst

Recept trifle

(voor 4 personen)

  • 300 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 80 gr kristalsuiker
  • 2 el maizena
  • 2 tl vanille-extra
  • ca 12 bitterkoekjes
  • 4 el amaretto of sinaasappelsap
  • vers fruit naar keuze
  • eventueel sprinkles of geraspte chocolade als extra versiering

Zo maak je de eenpersoons trifles

    • Begin met het maken van de custard. Klop hiervoor de eierdooiers los in een kom met de suiker, maizena en de vanille.
    • Verwarm de melk in een pannetje en voeg daarna de warme melk al kloppend met een garde toe aan het eimengsel. Doe daarna alles weer terug in het pannetje en verwarm het mengsel onder voortdurend kloppen met een garde een paar minuten, tot er een vla ontstaat.
    • Dek de custard af en laat deze volledig afkoelen in de koelkast.
    • Snijd de bitterkoekjes in stukjes en verdeel over 4 schaaltjes. Verdeel een eetlepel amaretto over elk schaaltje en roer de bitterkoekjes om. Zet de schaaltjes weg tot gebruik
    • Schep voor het serveren de custardpudding over de bitterkoekjes en garneer met vers fruit en eventueel met extra versieringen (sprinkles, geraspte chocolade…) en serveer de trifle direct.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten