Als ik denk aan ‘Kerst’ en ‘toetje’, dan kom ik al snel uit bij een trifle. Makkelijk te maken, goed vooraf te bereiden, spectaculair én heerlijk! Het ultieme kerstdessert dus wat mij betreft. Deze trifle is lekker winters door de bitterkoekjes, en de homemade custard is lekker zacht. Wat vers fruit erop, en je bent al klaar! Een lekker en makkelijk toetje voor Kerst dus.
Eenpersoons trifles met custard
Met dit recept maak je eenpersoons-trifles maar je kunt natuurlijk ook één grote trifle maken door alle ingrediënten in een grotere kom te doen. Met de garnering van de trifles kun je alle kanten op. De basis bestaat uit een laagje gemarineerde bitterkoekjes en daarop een homemade custardvla. Qua topping kun je vers (seizoens)fruit gebruiken, wat geraspte chocolade is ook erg lekker. Sprinkles zijn optioneel maar maken het wel het helemaal Kerst!
Zelf custard maken
Wist je dat zelf custard maken helemaal niet zo moeilijk is? Je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig – die je ongetwijfeld standaard al in huis hebt. Vervolgens is het een kwestie van deze ingrediënten rustig aan de kook brengen, en voortdurend blijven roeren. Custard heeft namelijk wel de neiging om snel aan te branden in de pan, dus het is erg belangrijk om er continue bij te blijven. Als dat is gelukt, heb je een heerlijke basis voor jouw Kerst-trifle! Op zoek naar meer inspiratie voor de feestdagen? Neem dan eens een kijkje bij al mijn kerst-recepten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties