Als ik denk aan ‘Kerst’ en ‘toetje’, dan kom ik al snel uit bij een trifle. Makkelijk te maken, goed vooraf te bereiden, spectaculair én heerlijk! Het ultieme kerstdessert dus wat mij betreft. Deze trifle is lekker winters door de bitterkoekjes, en de homemade custard is lekker zacht. Wat vers fruit erop, en je bent al klaar! Een lekker en makkelijk toetje voor Kerst dus.
Eenpersoons trifles met custard
Met dit recept maak je eenpersoons-trifles maar je kunt natuurlijk ook één grote trifle maken door alle ingrediënten in een grotere kom te doen. Dat ziet er ontzettend feestelijk uit!
Met de garnering van de trifles kun je alle kanten op. De basis bestaat uit een laagje gemarineerde bitterkoekjes en daarop een homemade custardvla of vanillevla. Qua topping kun je vers (seizoens)fruit gebruiken, wat geraspte chocolade is ook erg lekker. Sprinkles zijn optioneel maar maken het wel het helemaal Kerst!
Welk fruit voor trifle?
Zelf gebruikte ik frambozen als topping voor deze trifle. Aardbeien zijn ook erg lekker. Ook een lekker ideetje: gebakken appeltjes (bak ze dan niet met suiker, anders wordt het echt te zoet).
En heb je geen bitterkoekjes in huis? Je kunt ook blokjes cake gebruiken. Lange vingers zijn ook een optie.
Zelf custard maken
Wist je dat zelf custard maken helemaal niet zo moeilijk is? Je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig – die je ongetwijfeld standaard al in huis hebt. Vervolgens is het een kwestie van deze ingrediënten rustig aan de kook brengen, en voortdurend blijven roeren.
Custard heeft namelijk wel de neiging om snel aan te branden in de pan, dus het is erg belangrijk om er continue bij te blijven. Als dat is gelukt, heb je een heerlijke basis voor jouw Kerst-trifle! Op zoek naar meer inspiratie voor de feestdagen? Neem dan eens een kijkje bij al mijn kerst-recepten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties