• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Citroen tulband met citroenglazuur

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: mrt 2023 door Sandra

    Zelf citroen tulband maken blijkt dus helemaal niet moeilijk! Het recept is eigenlijk hetzelfde als het recept voor cake, dus dat is erg makkelijk.

    Naar recept
    tulband cake

    Door de toevoeging van het citroenglazuur is deze tulband cake waarschijnlijk geschikter als tussendoortje bij de thee, maar ik hou je zeker niet tegen als je deze bij het ontbijt wilt serveren hoor ;-)

    Tulband cake vs Moscovische tulband

    Let wel op: dit is geen Moscovische tulband zoals je ze wel in de winkel vindt. Je weet wel, zo'n hele zachte die bij het snijden al bijna uit elkaar valt.

    Deze tulband lijkt qua structuur meer op een cake. Heel lekker en dat citroenglazuur, dat eet je je vingers haast bij op!

    Citroenglazuur maken

    citroenglazuur maken

    Citroenglazuur maken is trouwens een fluitje van een cent. Je neemt een hoop poedersuiker en daar roer je steeds een paar druppels citroensap doorheen, tot je de gewenste dikte krijgt.

    Het citroenglazuur moet vloeibaar zijn, maar ook weer niet te dun. Anders druipt het direct van de citroen tulband af.

    Als je wilt, kun je de tulband versieren met bijvoorbeeld sprinkles. Doe dat wel meteen als het glazuur nog nat is, anders blijven ze niet plakken. Leuk voor bijvoorbeeld Pasen, om de cake te serveren met gele sprinkles!

    Citroen tulband cake recept

    tulband citroen

    Het maken van een tulband stond al héél lang op mijn wensenlijstje. Deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap (waarbij je een recept van een ander blog namaakt) en ik werd gekoppeld aan Anja's Food Blog.

    Anja blogt al een tijd dus het aantal recepten waaruit ik kon kiezen was overweldigend, en ze maakt nog de heerlijkste dingen ook. Keuzestress! Mijn oog viel echter al snel op haar recept voor tulband cake.

    Ik besloot deze na te maken omdat ik dit al zolang zelf wilde maken en mijn tulbandvorm al een tijdje stond weg te stoffen in mijn kast.

    Aan het basisrecept voor tulband veranderde ik behoorlijk wat. Zo gebruik ik Griekse yoghurt om de cake heerlijk fris en smeuïg te maken, en ik voegde een lekker citroenglazuur toe.

    Uit dit tulband-recept haal je ca 10 - 12 plakjes, maar als je ze wat dunner snijdt nog wel meer.

    citroen tulband

    Recept

    Tulband cake met citroengalazuur. Naast een gebaksbord waar een punt cake op ligt, liggen enkele droogbloemen ter decoratie.

    Citroen tulband met citroenglazuur

    Zelf tulband maken is niet moeilijk. Deze tulband-cake heeft een lekkere laag citroenglazuur, heerlijk bij een kop thee.
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 1 uur uur
    Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
    Servings: 10 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • tulbandvorm
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    • 175 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 100 ml zonnebloemolie
    • 175 gr Griekse yoghurt
    • 1 citroen
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 snufje zout
    • gesmolten boter om de vorm in te vetten

    Voor de frosting

    • 125 gr poedersuiker
    • 1 el citroensap
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm of tulbandvorm in met gesmolten boter.
    • Doe de suiker en de eieren in een kom en mix deze tot ze luchtig zijn.
    • Voeg de zonnebloemolie, de yoghurt, de eieren, de rasp van de citroen toe en het sap van de helft van de citroen toe, en mix alles goed door elkaar.
    • Doe het bakmeel en het zout erbij en mix nu kort tot een mooi beslag. Mix niet te lang. Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de tulband cake ca 50 minuten tot deze gaar is. Laat de cake volledig afkoelen.
    • Maak nu het citroen glazuur door de poedersuiker te mengen met citroensap en vervolgens te verdunnen met extra citroensap tot je de gewenste dikte hebt. Voor het mooiste resultaat moet het glazuur heel langzaam van een lepel druipen.
    • Giet het citroen glazuur over de afgekoelde citroen tulband. Laat het glazuur opstijven en de cake is klaar om te serveren.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 302kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 6g | Vetten: 11g | Zout: 65mg | Vezels: 1g | Suiker: 31g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Nienke

      mei 08, 2023 at 10:48 pm

      kardemom en rozensiroop in de bereiding maar niet bij de ingrediënten?

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 21, 2023 at 7:49 pm

        Dat was niet de bedoeling, dat had ik per ongeluk laten staan van het rozencake recept waarop deze cake gebaseerd is. Ik heb het aangepast, super bedankt voor het doorgeven!

        Beantwoorden
    2. Atie

      maart 29, 2023 at 2:54 pm

      5 sterren
      Wat een lekkere frisse smaak heeft deze cake Sandra!

      Beantwoorden
      • Sandra

        maart 31, 2023 at 8:15 pm

        Ja hè, hij was goed gelukt al zeg ik het zelf!

        Beantwoorden
    5 from 5 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.