Menu
zoet

11x cake recepten

Kersencake met vanille

Cake recepten zijn misschien wel de allermakkelijkste recepten: het enige dat je hoeft te onthouden is dat je gelijke delen bloem, boter, suiker en ei gebruikt (van allemaal 200 gram). Dat is het basisrecept voor cake en daarna kun je natuurlijk lekker variëren met vullingen en toppings. In de afgelopen jaren zijn er al heel wat cake-recepten op culi-sandra.nl verschenen. Tijd om ze even op een rijtje te zetten:

Kersencake

Een lekkere standaard vanillecake maar met een lekkere vulling van verse kersen. Heerlijk in het kersenseizoen. En de rest van het jaar kun je natuurlijk net zo goed ander fruit gebruiken!

Naar het recept >

Appelcake

Appelcake

Nog een cake recept met fruit. Deze cake is gevuld met geraspte appel, gember en kaneel en is daarmee echt een smaakbommetje. Bovendien gaat je huis heerlijk ruiken als deze cake in de oven staat. Wedden dat hier geen kruimel van overblijft?

Naar het recept >

Deense droomcake

Deense droomcake

Eén van de meest bijzondere cake recepten op mijn blog. Dit recept voor Deense Drømmekage (droomcake) nam ik mee vanuit mijn vorige werk, waarin ik voor een Deens bedrijf werkte. Het hoofdkantoor zit in Kopenhagen en daar was ik regelmatig te vinden. Nou kun je in Denemarken sowieso waanzinnig lekker eten, en deze cake is daar geen uitzondering op. De basis is een standaard vanillecake maar de topping van kokos en bruine suiker maakt er een echt feestje van!

Naar het recept >

Kokoscake

Kokoscake met limoen

Dit is zo’n goed cake-recept! Het beslag maak je met kokosmelk, daardoor wordt de cake niet droog maar blijft hij heerlijk sappig. De frosting is ook om je vingers bij af te likken, super zoet maar de geraspte limoen zorgt toch voor wat frisheid. Dikke aanrader!

Naar het recept >

Chai cake

Chai cake met stoofpeertjes

Van een super zomers cake recept gaan we volop naar de winter met deze chai cake. Gevuld met stoofpeertjes en op smaak gebracht met chai-kruiden. Daar móet gewoon een kop thee bij!

Naar het recept >

Citroencake

Tulband met citroen

Door een cake te bakken in een tulbandvorm, ziet hij er meteen heel indrukwekkend uit! Eigenlijk is dit een gewone basiscake, maar de frosting met lekker veel citroensap maakt deze tulbandcake toch heel bijzonder. Bijzonder lekker ook, lekker fris!

Naar het recept >

Vlierbloesemcake

Vlierbloesemcake

Het vlierbloesemseizoen kan mij niet lang genoeg duren, dus een variant met vlierbloesem mag niet ontbreken in dit rijtje cake recepten! Met de bloesem kun je zalige dingen doen. Als je er siroop van maakt, kun je die siroop natuurlijk gebruiken als basis voor limonade, maar verwerk hem ook eens in zoete recepten. Deze dubbele cake bijvoorbeeld, met vlierbloesemsiroop en gevuld met een laagje lemon curd en room (waar ook weer vlierbloesemsiroop doorheen is gemengd).

Naar het recept >

Sinaasappelcake

Sinaasappelcake met wortel

Hmmm, zo lekker deze sinaasappelcake met wortel. In het recept kun je gewoon bloem gebruiken, maar je kunt het ook (deels) vervangen door griesmeel. Dan krijg je weer een heel andere structuur en smaak. De cake is daarnaast gevuld met noten en wortel. Yum!

Naar het recept >

Cake met blauwe bessen

Blauwe bessen cake

Eén van mijn favoriete cake recepten, deze cake heb ik al heel vaak gemaakt en hij verveelt nooit! Komt door de vulling van frisse blauwe bessen en die zalige laag frosting. Om je vingers bij af te likken!

Naar het recept >

Chocoladecake met rode bessen

Chocoladecake met botercrème

Deze cake hoeft niet zo lang in de oven. Daarna moet je hem nog wel af laten koelen, maar je kunt er dus relatief snel van genieten! Smeer er een lekkere laag botercrème op en garneer met wat vers fruit, dat ziet er altijd meteen feestelijk uit! Ik gebruikte rode bessen, maar aardbeien of frambozen kunnen net zo goed.

Naar het recept >

Lavendelcake

Lavendelcake met citroen

Nog een bijzonder cake recept – deze cake is op smaak gebracht met lavendel. Je moet er van houden en zeker niet te veel gebruiken, want het overheerst snel en niemand zit te wachten op een cake met de smaak van potpourri ;-)

Naar het recept >

Bakvormen voor cake recepten

Ik gebruik meestal een glazen bakvorm voor rechte cakes. Het voordeel van een glazen vorm is dat hij niet vervormd en zolang je hem netjes schoonhoudt (zonder hiervoor schuurmiddelen te gebruiken) en de vorm goed invet voor gebruik, kun je de cake er makkelijk weer uithalen. Voor ronde cakes gebruik ik een ronde springvorm.

cake_recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter