lunch

Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan

Tosti met mozzarella en pesto

Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik ben dol op kaas en daarom ook op tosti’s. Er kan mij dan ook niet genoeg kaas opzitten en ik eet ze héél vaak! Soms als ontbijt, soms als lunch en zelfs wel eens als snel diner met een kop soep erbij. Deze tosti met mozzarella is een tosti 2.0 en zalig als je écht zin hebt in veel kaas. Zelf eet ik ‘m meestal als lunch. Om de kaastosti extra smaak mee te geven, smeerde ik er ook nog een beetje pesto op. Je kunt hiervoor natuurlijk pesto uit een potje gebruiken, maar zelf pesto maken is ook niet moeilijk!

Tosti met een parmezaankorstje

Ok, afgezien van het feit dat ‘korstje’ gewoon echt een vies woord is, moet je dit trucje echt eens proberen: beboter de buitenkant van de tosti en rasp er wat parmezaan overheen. Als je de tosti daarna bakt in de pan, wordt de parmezaan lekker krokant en dat tilt je tosti echt naar een hoger niveau. Meer kaas is sowieso altijd beter toch? Who’s with me?

Recept tosti met mozzarella en pesto

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 sneden wit brood
  • wat boter
  • een paar plakjes mozzarella
  • 2 el groene pesto
  • geraspte parmezaan

Zo maak je de mozzarella tosti

  • Besmeer een zijde van een boterham met boter en rasp hier wat parmezaan over. Druk goed aan. Besmeer de andere zijde van het brood met een kleine eetlepel pesto.
  • Beleg met de plakjes mozzarella en dek af met een andere boterham die je aan een zijde besmeert met pesto. Besmeer de andere zijde met boter en rasp hier ook wat parmezaan over. Druk weer goed aan.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en leg de boterham in de koekenpan.
  • Bak de boterham een paar minuten op een zacht vuurtje tot de Parmezaanse kaas mooi bruin is, draai om en bak nogmaals een paar minuten tot ook de andere kant mooi bruin is en de mozzarella gesmolten is. Serveer de tosti met mozzarella en pesto meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten