Menu
lunch

Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan

Tosti met mozzarella en pesto

Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik ben dol op kaas en daarom ook op tosti’s. Er kan mij dan ook niet genoeg kaas opzitten en ik eet ze héél vaak! Soms als ontbijt, soms als lunch en zelfs wel eens als snel diner met een kop soep erbij. Deze tosti met mozzarella is een tosti 2.0 en zalig als je écht zin hebt in veel kaas. Zelf eet ik ‘m meestal als lunch. Om de kaastosti extra smaak mee te geven, smeerde ik er ook nog een beetje pesto op. Je kunt hiervoor natuurlijk pesto uit een potje gebruiken, maar zelf pesto maken is ook niet moeilijk!

Tosti met een parmezaankorstje

Ok, afgezien van het feit dat ‘korstje’ gewoon echt een vies woord is, moet je dit trucje echt eens proberen: beboter de buitenkant van de tosti en rasp er wat parmezaan overheen. Als je de kaastosti daarna bakt in de pan, wordt de parmezaan lekker krokant en dat tilt je tosti echt naar een hoger niveau. Meer kaas is sowieso altijd beter toch? Who’s with me?

Tosti met mozzarella, pesto en parmezaan

5 from 1 vote
Course: LunchCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

6

minutes
Calorieën

507

kcal

De lekkerste tosti die er is: een mozzarella tosti met pesto en een krokante buitenkant van parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood

  • smeerbare boter

  • 0,5 bol mozzarella

  • 1 el pesto

  • 1 handje geraspte parmezaanse kaas

Bereiding MOZZARELLA TOSTI

  • Besmeer een zijde van een boterham met boter en rasp hier wat parmezaan over. Druk goed aan. Besmeer de andere zijde van het brood met een dun laagje pesto.
  • Beleg met de plakjes mozzarella en dek af met een andere boterham die je aan een zijde besmeert met pesto. Besmeer de andere zijde met boter en rasp hier ook wat parmezaan over. Druk weer goed aan.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en leg de boterham in de koekenpan.
  • Bak de boterham een paar minuten op een zacht vuurtje tot de Parmezaanse kaas mooi bruin en krokant is, draai om en bak nogmaals een paar minuten tot ook de andere kant mooi bruin is en de mozzarella gesmolten is. Serveer de tosti met mozzarella en pesto meteen.

Opmerkingen

  • Je kunt voor dit recept prima witbrood gebruiken dat niet meer heel vers is.
Recept tosti met mozzarella

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter