• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Vitello tonnato burger

    Bijgewerkt: mei 2025 · Geplaatst: sep 2022 door Sandra

    Zo simpel maar zo lekker, dat is deze vitello tonnato burger. Je maakt een smaakvolle burger van kipgehakt, limoen, basilicum en bosui. En die serveer je met een simpele tonijnmayonaise. Een soort vitello tonnato dus, maar dan in burgervorm!

    Naar recept
    vitello tonnato burger

    Kipgehakt

    Voor dit recept voor vitello tonnato burgers heb je kipgehakt nodig. Nou moet ik zeggen dat ik dit nog nooit in de supermarkt heb zien liggen. Mijn slager heeft het wel standaard in de diepvries liggen, en als je het de slager vraagt, kan hij het ongetwijfeld ter plekke voor je maken.

    Is dat nou niet het geval, dan is het overigens ook heel makkelijk zelf gemaakt: koop dan simpelweg kipfilet, snijd dit in grove brokken en maal het in de keukenmachine tot een fijne massa.

    Vitello tonnato burgers aankleden

    Alleen een kipburger met tonijnmayonaise is ook een beetje kaal, dus ik raad aan om de kipburgers nog een beetje verder aan te kleden. Zelf deed ik dat met wat sla (ben ik vergeten voor de foto!) onder de burger. En als extra topping gebruikte ik nog wat ingelegde radijs.

    Voor erbij zijn frietjes (je kunt ook pastinaakfriet maken voor wat extra groenten) natuurlijk altijd lekker, en een huzarensalade of groene salade is er ook lekker bij als bijgerecht.

    Meer burger-recepten

    Op zoek naar meer inspiratie voor burgers? Bekijk dan mijn burger-recepten eens.

    Recept

    Vitello tonnato burger op een volkorenbol, met tonijnmayonaise, kappertjes en plakjes ingelegde radijs.

    Vitello tonnato burger

    Heerlijke kipburgers met tonijnmayonaise, smullen!
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 burgers
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • fijne rasp
    • staafmixer
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 400 gr kipgehakt
    • 1 limoen
    • 2 bosuitjes
    • 2 takjes verse basilicum
    • 1 blikje tonijn op olie
    • 3 el mayonaise
    • 4 tl kappertjes
    • 4 burgerbollen
    • extra toppings zoals sla en pickles
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak eerst de kipburgers, dit kun je eventueel een dag van tevoren al doen. Meng hiervoor het kipgehakt met de rasp van de limoen, de fijngesneden bosui en basilicum. Breng op smaak met peper en zout en vorm burgers van het mengsel. Zet de kipburgers op een met olie ingevet bord in de koelkast tot gebruik.
    • Maak nu de tonijnmayonaise door de tonijn uit te laten lekken, en te pureren met de mayonaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
    • Bak de kipburgers aan beide kanten gaar in wat olie, dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
    • Leg de burgers op een met sla belegd broodje en verdeel de tonijnmayonaise erover. Garneer de vitello tonnato burgers met kappertjes en eventueel nog wat pickles.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 34g | Vetten: 20g | Zout: 408mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Roëlla Verhoeven

      maart 21, 2025 at 3:20 pm

      Lijkt me erg lekker dus deze bewaar ik. Maar, kippengehakt ligt werkelijk in elke supermarkt hoor. Appie, Jumbo, Aldi, Lidl , allemaal.

      Beantwoorden
      • Sandra

        maart 22, 2025 at 9:24 am

        Hi Roëlla, dat is helemaal handig! Mijn supermarkt (PLUS) heeft het niet, maar fijn dat het in andere supermarkten wel goed verkrijgbaar is. En zelf maken is anders ook zo gepiept!

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.