Zo simpel maar zo lekker, dat is deze vitello tonnato burger. Je maakt een smaakvolle burger van kipgehakt, limoen, basilicum en bosui. En die serveer je met een simpele tonijnmayonaise. Een soort vitello tonnato dus, maar dan in burgervorm!

Kipgehakt
Voor dit recept voor vitello tonnato burgers heb je kipgehakt nodig. Nou moet ik zeggen dat ik dit nog nooit in de supermarkt heb zien liggen. Mijn slager heeft het wel standaard in de diepvries liggen, en als je het de slager vraagt, kan hij het ongetwijfeld ter plekke voor je maken.
Is dat nou niet het geval, dan is het overigens ook heel makkelijk zelf gemaakt: koop dan simpelweg kipfilet, snijd dit in grove brokken en maal het in de keukenmachine tot een fijne massa.
Vitello tonnato burgers aankleden
Alleen een kipburger met tonijnmayonaise is ook een beetje kaal, dus ik raad aan om de kipburgers nog een beetje verder aan te kleden. Zelf deed ik dat met wat sla (ben ik vergeten voor de foto!) onder de burger. En als extra topping gebruikte ik nog wat ingelegde radijs.
Voor erbij zijn frietjes (je kunt ook pastinaakfriet maken voor wat extra groenten) natuurlijk altijd lekker, en een huzarensalade of groene salade is er ook lekker bij als bijgerecht.
Meer burger-recepten
Op zoek naar meer inspiratie voor burgers? Bekijk dan mijn burger-recepten eens.
Recept

Vitello tonnato burger
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 400 gr kipgehakt
- 1 limoen
- 2 bosuitjes
- 2 takjes verse basilicum
- 1 blikje tonijn op olie
- 3 el mayonaise
- 4 tl kappertjes
- 4 burgerbollen
- extra toppings zoals sla en pickles
Zo maak je het
- Maak eerst de kipburgers, dit kun je eventueel een dag van tevoren al doen. Meng hiervoor het kipgehakt met de rasp van de limoen, de fijngesneden bosui en basilicum. Breng op smaak met peper en zout en vorm burgers van het mengsel. Zet de kipburgers op een met olie ingevet bord in de koelkast tot gebruik.
- Maak nu de tonijnmayonaise door de tonijn uit te laten lekken, en te pureren met de mayonaise en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kipburgers aan beide kanten gaar in wat olie, dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
- Leg de burgers op een met sla belegd broodje en verdeel de tonijnmayonaise erover. Garneer de vitello tonnato burgers met kappertjes en eventueel nog wat pickles.






Roëlla Verhoeven
Lijkt me erg lekker dus deze bewaar ik. Maar, kippengehakt ligt werkelijk in elke supermarkt hoor. Appie, Jumbo, Aldi, Lidl , allemaal.
Sandra
Hi Roëlla, dat is helemaal handig! Mijn supermarkt (PLUS) heeft het niet, maar fijn dat het in andere supermarkten wel goed verkrijgbaar is. En zelf maken is anders ook zo gepiept!