Menu
voorgerechten

Voorgerecht: portobello met mozzarella

Voorgerecht: portobello met mozzarella

Portobello is heerlijk als voorgerecht. Een heel bekende combinatie is die met gorgonzola en spekjes, maar portobello combineert ook heel goed met mozzarella. Het fijne aan deze paddenstoel is dat hij lekker stevig blijft, dat maakt ‘m ideaal om te bakken. Ik combineer portobello graag met wat ‘stevige’ smaken, knoflook en tijm smaken er heerlijk bij vind ik en die gebruik ik dan ook in dit recept. Meer dan een beetje peper en zout hoef je er dan niet bij te doen.

Buffelmozzarella

Als tegenhanger is een romige, frisse mozzarella heerlijk. Kies bij voorkeur voor een buffelmozzarella of zelfs burrata (burrata is een mozzarella gevuld met room, waanzinnig lekker!). Die hebben wat meer smaak dan gewone mozzarella vind ik. Zoveel smaak zelfs, dat je er amper nog iets mee hoeft te doen. Even besprenkelen met een goede extra vierge olijfolie, wat blaadjes basilicum erbij en klaar ben je! Al met al is dit dan ook een super makkelijk te maken voorgerecht, maar wél bomvol smaak!

Voorgerecht: portobello met mozzarella

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

214

kcal

Een lekker en heel eenvoudig voorgerecht met mozzarella en paddenstoelen. Ook lekker met wat toast erbij.

Ingrediënten

  • 4 portobello’s (of gebruik andere paddenstoelen)

  • 2 tenen knoflook

  • 2 tl gedroogde tijm

  • 2 bollen (buffel)mozzarella of burrata

  • 2 el extra vierge olijfolie

  • 2 takjes basilicum

Bereiding

  • Was de portobello’s en snijd ze in repen van ca een halve centimeter dik. Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan (niet de extra vierge olie, die heb je later pas nodig) en voeg de portobello en de knoflook toe. Breng de portobello op smaak met de tijm, peper en zout en bak de repen paddenstoel ongeveer vijf minuten. Schep de paddenstoelen tussendoor regelmatig om.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over vier borden. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
  • Scheur de basilicum in stukjes en garneer de mozzarella ermee. Schep de gebakken portobello ernaast en serveer direct.

Opmerkingen

  • Heb je oud brood in huis? Toast het en serveer het bij dit voorgerecht.
Recept portobello met mozzarella

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter