Volg culi-sandra.nl op:
Voorgerecht: portobello met mozzarella

Voorgerecht: portobello met mozzarella

Portobello is heerlijk als voorgerecht. Een heel bekende combinatie is die met gorgonzola en spekjes, maar portobello combineert ook heel goed met mozzarella. Het fijne aan deze paddenstoel is dat hij lekker stevig blijft, dat maakt ‘m ideaal om te bakken. Ik combineer portobello graag met wat ‘stevige’ smaken, knoflook en tijm smaken er heerlijk bij vind ik en die gebruik ik dan ook in dit recept. Meer dan een beetje peper en zout hoef je er dan niet bij te doen. Als tegenhanger is een romige, frisse mozzarella heerlijk. Kies bij voorkeur voor een buffelmozzarella of zelfs burrata (burrata is een mozzarella gevuld met room, waanzinnig lekker!). Die hebben wat meer smaak dan gewone mozzarella vind ik. Zoveel smaak zelfs, dat je er amper nog iets mee hoeft te doen. Even besprenkelen met een goede extra vierge olijfolie, wat blaadjes basilicum erbij en klaar ben je! Al met al is dit dan ook een super makkelijk te maken voorgerecht, maar wél bomvol smaak!

Recept portobello met mozzarella

Voorgerecht voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 bollen (buffel)mozzarella of burrata
  • extra vierge olijfolie
  • handje basilicumblaadjes

Zo maak je de gebakken portobello met mozzarella

  • Was de portobello’s en snijd ze in repen van ca een halve centimeter dik. Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan (niet de extra vierge olie, die heb je later pas nodig) en voeg de portobello en de knoflook toe. Breng de portobello op smaak met de tijm, peper en zout en bak de repen paddenstoel ongeveer vijf minuten. Schep de paddenstoelen tussendoor regelmatig om.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over vier borden. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Scheur de basilicum in stukjes en garneer de mozzarella ermee. Schep de gebakken portobello ernaast en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter

Volg Culi-Sandra op Facebook