Deze wafels met wortel en appel maakte ik speciaal voor onze dreumes, maar hij haalde zijn neus ervoor op, haha! Maar deze wafels met wortel en appel vond ik zelf erg lekker, dus ik deel het recept toch met jullie!

Voedzame wafels
Het is natuurlijk heel fijn als iets lekkers, ook nog voedzaam is. En dat zijn deze wafels met wortel en appel best wel:
- De helft van het meel is vervangen door boekweitmeel. Dit zit vol vezels en is daarom voedzamer dan gewone witte bloem.
- Per wafel krijg je 25 gram groenten binnen. Het is niet veel, maar telt toch weer mee richting die 250 gram groenten per dag
Vegan wafels
Het recept voor deze wortel-wafels is ook nog eens vegan. Je maakt voor het beslag gebruik van plantaardige melk, zelf vind ik amandelmelk erg lekker in dit recept. Voor erbij tip ik een schep yoghurt en eventueel wat maple syrup (ahornsiroop). Voor de yoghurt kun je uiteraard een vegan versie kiezen, als je de wafels helemaal vegan wilt eten.
Wafels met wortel en appel bewaren
Uit onderstaand recept haal je 6 wafels. Misschien eet je die niet in één keer op. Je kunt ze dan ook goed invriezen en weer even opwarmen in het wafelijzer voor het serveren. Ook in de koelkast blijven ze wel een dagje goed. Maar vers zijn ze het lekkerste hoor!
Vond je deze wortelwafels lekker? Probeer dan ook zeker eens deze prachtige roze wafels met rode bietjes. Super lekker!
Wafelijzer
Met een beetje geluk kun je voor een prikkie een wafelijzer scoren in de kringloopwinkel. Maar mocht dat niet lukken, dan tip ik dit apparaat van Tefal. Ik heb hem zelf ook en hij is ontzettend handig. Het is een contactgrill waar je o.a. tosti's, panini's en wafels mee kunt maken, maar ook vlees, vis en groenten op kunt grillen.
Recept
Wafels met wortel en appel
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 150 gr wortel
- 1 appel
- 100 gr boekweitmeel
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 1 snuf zout
- 100 gr appelmoes
- 100 ml plantaardige melk
Voor erbij
- (plantaardige) yoghurt
- koekkruiden
- maple syrup (optioneel)
Zo maak je het
- Schrap de wortels en rasp de appel en de wortel fijn. Dit gaat het snelste met een keukenmachine maar kan natuurlijk ook met de hand. Je hoeft de appel niet te schillen, maar verwijder wel het klokhuis.
- Meng in een ruime kom het boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, de koekkruiden en het zout door elkaar.
- Meng het wortel/appel mengsel erdoor, samen met de appelmoes.
- Voeg nu steeds een scheut melk toe en roer het beslag goed door. Het beslag blijft redelijk dik.
- Vet je wafelijzer licht in met wat zonnebloemolie en bak de wafels in een paar minuten gaar.
- Serveer de wafels met wortel en appel met een schep (plantaardige) yoghurt, een snuf extra koekkruiden en eventueel wat maple syrup.
Laat een reactie achter