bijgerechten

Witlof uit de oven met ham, kaas en bechamelsaus

Witlof uit de oven met ham, kaas en bechamelsaus

Witlof uit de oven, ik ben er gek op! Zelf maak ik het bijna nooit, het is bij ons echt zo’n typisch gerecht dat als onderdeel van een kerstmenu altijd op tafel komt. En dat snap ik ook wel, want het is a) fantastisch lekker en b) heel goed voor te bereiden, wat heel fijn is tijdens de toch al drukke kerst! Op zoek naar meer inspiratie? Hier vind je al mijn kerstrecepten. Een echt slank recept i het niet, deze witlof met ham, kaas en bechamelsaus. Maar dat moet kunnen tijdens de feestdagen toch?

Recept witlof uit de oven

(voor 4 personen)

  • 4 struikjes witlof
  • 8 plakjes ham
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 5 dl melk
  • 40 gr geraspte kaas
  • Zout en peper

Zo maak je de witlof met ham, kaas en bechamel

  • Kook de struikjes witlof 15 minuten met wat zout en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snijd de harde kern eruit, halveer ze en leg in een ingevette ovenschaal met een plak ham eromheen.
  • Maak ondertussen een sausje door de boter te smelten. Voeg de bloem toe en laat deze al roerende twee minuten bakken zodat deze wat gaart. Voeg een scheut melk toe en blijf goed roeren tot het begint te binden. Voeg zo beetje bij beetje de rest van de melk toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de saus over de witlof en bestrooi met de geraspte kaas. Bak ongeveer 15-20 minuten op 190 graden, tot de kaas mooi begint te verkleuren.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten