Menu
hapjes / voorgerechten

Zalmrolletjes met avocadocrème

zalmrolletjes met avocado

Over dit lekkere zalm hapje raak ik niet uitgepraat! Deze zalmrolletjes met avocadocrème zijn namelijk ontzettend lekker door die combinatie van romige avocado, vette zalm en de zoute sojasaus. Bonus: dit lekkere hapje is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Zalm hapje of voorgerecht

Dit zalm hapje met avocado zet je in een handomdraai op tafel. De avocadocrème maak je simpelweg door het vruchtvlees fijn te prakken met zure room en vervolgens breng je het lekker op smaak met een paar eenvoudige smaakmakers die je vast al in huis hebt.

De citroen heb je wellicht niet altijd in je fruitschaal liggen, maar die kun je ook vervangen door limoen, of zelfs weglaten. Ook zonder is dit een erg lekker hapje.

Je kunt de zalmrolletjes trouwens ook prima serveren als voorgerecht in plaats van als hapje.

Sushi met zalm en avocado

zalm met avocado hapje

Als ik sushi eet, is de sushi met zalm en avocado altijd mijn favoriet. Het blijft nou eenmaal een geweldige combinatie, die romige avocado met de vette zalm. Echt heerlijk!

Dit zalm hapje met avocado is daar een beetje op geïnspireerd. Zelf sushi maken heb ik nog niet aangedurfd, maar deze zalmrolletjes met avocado kan echt iedereen maken. Beloofd!

Zalmrolletjes met avocadocrème voorbereiden

Je weet waarschijnlijk wel dat avocado snel bruin wordt. Ik zou de crème dan ook niet al te lang van tevoren klaarmaken. Ik heb wel gemerkt dat in dit recept het bruin worden wel meevalt, omdat je de crème al in de gerookte zalm rolt.

Als je deze in zijn geheel in de koelkast zet, en pas vlak voor het serveren aansnijdt, zal het wel meevallen met het verkleuren van de crème.

Zalmrolletjes met avocadocrème

5 from 2 stemmen
Gang: HapjeKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor ca

10

rolletjes
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

78

kcal

Een heerlijk hapje of voorgerecht: zalm met avocado

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 gerookte zalm

  • 1 1 avocado

  • 2 el 2 zure room

  • 1 1 citroen

  • peper en zout

  • 1 el 1 zwarte sesamzaadjes

  • sojasaus

Bereiding

  • Schep de avocado leeg en doe het vruchtvlees in een kommetje.
  • Doe de zure room erbij en prak alles goed door elkaar met een vork. Als je een heel gladde crème wilt, zou je dit ook met een kleine keukenmachine of staafmixer kunnen doen.
  • Breng de avocadocrème op smaak met citroensap, peper en zout (wees zuinig met het zout, want de gerookte zalm en sojasaus voegen ook zout toe aan het zalm hapje)
  • Leg de plakjes zalm neer zodat ze elkaar een beetje overlappen en je een lange rechthoek van gerookte zalm hebt. Besmeer de zalm met de avocadocrème en rol op.
  • Zet het zalm hapje in de koelkast tot gebruik, en snijd vlak voor het serveren in stukjes. Bestrooi met het sesamzaad en serveer de zalmrolletjes met sojasaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

zalm hapje met avocado

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter