Over dit lekkere zalm hapje raak ik niet uitgepraat! Deze zalmrolletjes met avocadocrème zijn namelijk ontzettend lekker door die combinatie van romige avocado, vette zalm en de zoute sojasaus. Bonus: dit lekkere hapje is ook nog eens heel makkelijk te maken.
Zalm hapje of voorgerecht
Dit zalm hapje met avocado zet je in een handomdraai op tafel. De avocadocrème maak je simpelweg door het vruchtvlees fijn te prakken met zure room en vervolgens breng je het lekker op smaak met een paar eenvoudige smaakmakers die je vast al in huis hebt.
De citroen heb je wellicht niet altijd in je fruitschaal liggen, maar die kun je ook vervangen door limoen, of zelfs weglaten. Ook zonder is dit een erg lekker hapje.
Je kunt de zalmrolletjes trouwens ook prima serveren als voorgerecht in plaats van als hapje.
Sushi met zalm en avocado


Als ik sushi eet, is de sushi met zalm en avocado altijd mijn favoriet. Het blijft nou eenmaal een geweldige combinatie, die romige avocado met de vette zalm. Echt heerlijk!
Dit zalm hapje met avocado is daar een beetje op geïnspireerd. Zelf sushi maken heb ik nog niet aangedurfd, maar deze zalmrolletjes met avocado kan echt iedereen maken. Beloofd!
Zalmrolletjes met avocadocrème voorbereiden
Je weet waarschijnlijk wel dat avocado snel bruin wordt. Ik zou de crème dan ook niet al te lang van tevoren klaarmaken. Ik heb wel gemerkt dat in dit recept het bruin worden wel meevalt, omdat je de crème al in de gerookte zalm rolt.
Als je deze in zijn geheel in de koelkast zet, en pas vlak voor het serveren aansnijdt, zal het wel meevallen met het verkleuren van de crème.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties