Ik had zin in de smaken van sushi, maar ja, als je in een dorp woont is er geen sushi-restaurant in de buurt… Wel had ik nog rijstvellen in huis. En zalm. En avocado. Dus wat doe je dan: dan bedenk je gewoon ter plekke een recept om je sushi-honger te stillen. Dat het uiteindelijke resultaat niet eens op sushi lijkt, mag de pret niet drukken. Deze rijstrolletjes of springrolls zijn erg leuk om te maken. Misschien denk je: dat ziet er veel te moeilijk uit? Think again! Om deze spring rolls met zalm en avocado te maken hoef je alleen maar de zalm te bakken en de rijstvellen te weken. Daarna is het een kwestie van inrollen en je bent klaar!
Spring rolls met een bite
Voor dit recept maak ik gebruik van een zakje poké sushi & salad sprinkle van Saitaku. Dit zijn snippers geroosterd zeewier met sesam. Je zou dit ook weg kunnen laten maar het geeft wel een erg lekkere crunchy bite aan de vulling. De sprinkles zijn te koop bij de meeste grote supermarkten en ook heel lekker als topping van een sushibowl. Serveer de rijstrolletjes met zalm en avocado als lunch.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties