hapjes

Rijstrolletjes met zalm en avocado

Rijstrolletjes met zalm en avocado

Ik had zin in de smaken van sushi, maar ja, als je in een dorp woont is er geen sushi-restaurant in de buurt… Wel had ik nog rijstvellen in huis. En zalm. En avocado. Dus wat doe je dan: dan bedenk je gewoon ter plekke een recept om je sushi-honger te stillen. Dat het uiteindelijke resultaat niet eens op sushi lijkt, mag de pret niet drukken. Deze rijstrolletjes zijn erg leuk om te maken. Misschien denk je: dat ziet er veel te moeilijk uit? Think again! Om deze rijstrolletjes met zalm en avocado te maken hoef je alleen maar de zalm te bakken en de rijstvellen te weken. Daarna is het een kwestie van inrollen en je bent klaar!

Serveer de rijstrolletjes met zalm en avocado als hapje of als voorgerecht.

Recept rijstrolletjes met zalm en avocado

(voor ca 8 rijstrolletjes)

  • 1 grote moot zalm
  • 1 avocado
  • 2 el sesamzaadjes
  • 8 vellen rijstpapier
  • Voor erbij: loempiasaus of sojasaus

Bak de moot zalm in wat olijfolie mooi rosé. Laat wat afkoelen en snijd in 8 reepjes.

Bak de sesamzaadjes heel kort in een droge koekenpan zodat ze een beetje kleuren (let op: dit verbrand snel!)

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd 8 reepjes van de avocado (je houdt waarschijnlijk ongeveer een kwart avocado over, de reepjes hoeven niet al te dik te zijn).

Zet een kom of bord klaar met wat lauwwarm water erin. Week steeds een rijstvel in het water tot het zacht is en leg deze op een plank. Leg een stukje zalm en een stukje avocado aan het begin van het rijstvel. Bestrooi met wat sesamzaadjes. Vouw nu eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een rolletje. Herhaal dit proces nog zeven keer tot je acht rijstrolletjes hebt.

Serveer je rijstrolletjes met wat zoetzure loempiasaus en/of sojasaus.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten