Menu
lunch

Spring rolls met zalm en avocado

Springrolls met zalm en avocado

Dit recept voor spring rolls met zalm en avocado ontstond spontaan: Ik had zin in de smaken van sushi, maar ja, als je in een dorp woont is er geen sushi-restaurant in de buurt… Wel had ik nog rijstvellen in huis. En zalm. En avocado. Dus wat doe je dan: dan bedenk je gewoon ter plekke een recept om je sushi-honger te stillen. Dat het uiteindelijke resultaat niet eens op sushi lijkt, mag de pret niet drukken.

Deze rijstrolletjes of springrolls zijn erg leuk om te maken. Misschien denk je: dat ziet er veel te moeilijk uit? Think again! Om deze spring rolls met zalm en avocado te maken hoef je alleen maar de zalm te bakken en de rijstvellen te weken. Daarna is het een kwestie van inrollen en je bent klaar!

Spring rolls met een bite

Rijstrolletjes met zalm en avocado

Voor dit recept maak ik gebruik van een zakje poké sushi & salad sprinkle van Saitaku. Dit zijn snippers geroosterd zeewier met sesam. Je zou dit ook weg kunnen laten maar het geeft wel een erg lekkere crunchy bite aan de vulling. De sprinkles zijn te koop bij de meeste grote supermarkten en ook heel lekker als topping van een sushibowl. Serveer de rijstrolletjes met zalm en avocado als lunch.

Zalm en avocado

Zalm en avocado zijn een heerlijke combinatie. Niet alleen in deze spring rolls, maar maak ook eens deze wraps met zalm en avocado of deze rolletjes van zalm met avocado.

Spring rolls met zalm en avocado

5 from 3 stemmen
Gang: Lunch, VoorgerechtKeuken: AziatischNiveau: Gemiddeld
Voor

2

personen
Bereidingstijd

25

minutes
Kooktijd

6

minutes
Calorieën

566

kcal

Dit is nog eens een lekkere lunch of voorgerecht: rijstrolletjes (spring rolls) met een vulling van zalm & avocado.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 zalm (grote moot)

  • 1 1 avocado

  • 2 el 2 sesamzaadjes

  • 10 flinke tl 10 poké sushi & salad sprinkle (van Saitaku)

  • 1 pak 1 rijstpapier (10 vellen)

  • Voor erbij: sojasaus

Bereiding

  • Bak de moot zalm in wat zonnebloemolie aan beide kanten mooi goudbruin, de. Laat wat afkoelen en snijd de zalm in 10 reepjes.
  • Bak de sesamzaadjes heel kort in een droge koekenpan zodat ze een beetje kleuren (let op: dit verbrand snel dus blijf erbij en schud de zaadjes regelmatig om)
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd 10 reepjes van elke helft avocado.
  • Zet een pan, kom of bord klaar met wat warm water erin. Week een rijstvel in het water tot het zacht begint te worden, laat iets uitlekken en leg deze op een plank of bord. Het weken duurt niet lang, maar een seconde of 10.
  • Leg 2 plakjes avocado en een stukje zalm op ongeveer 5 centimeter van het begin van het rijstvel. Bestrooi met een flinke theelepel van de sushi sprinkles. Vouw nu eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op tot een strak rolletje. Herhaal het proces van weken, beleggen en oprollen steeds tot je 10 rijstrolletjes hebt.
  • Bestrooi de rolletjes met de sesamzaadjes en serveer de spring rolls met sojasaus.

Opmerkingen

  • Spring rolls zijn vers het allerlekkerste, maar heb je er toch een paar over? Pak ze dan goed in met huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast, dan heb je de volgende dag een lekkere lunch. (aluminiumfolie werkt trouwens niet!)

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter