• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Zeewolf uit de oven met venkel

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: jan 2023 door Sandra

    Het recept voor deze zeewolf uit de oven bedacht ik toen mijn moeder aan kwam zetten met een enorme venkel. Lekker een visje erbij, want zeewolf en venkel zijn heerlijk samen!

    Naar recept Naar video
    zeewolf recept oven

    Recept zeewolf met venkel

    Een stevige witvis moest het worden en ja, die heb ik uiteindelijk gehaald op de visafslag in IJmuiden! Op aanraden van de visboer werden het zeewolffilets.

    Zeewolf is een stevige witvis die niet uit elkaar valt (zoals kabeljauw eerder zou doen bijvoorbeeld). Zeewolf houdt zich daardoor goed tijdens het bakken in de oven.

    Goedkope vis

    zeewolffilet oven

    Omdat de zeewolf niet zo'n bekende vis is, valt de prijs over het algemeen reuze mee, voor twee flinke stukken was ik vier euro kwijt. Veel goedkoper dus dan een stuk zalm of tonijn, waar je misschien snel voor zou kiezen omdat dit een bekender stukje vis is dan de zeewolf.

    Bovendien is het ontzettend snel klaar: met een kwartiertje in de oven is de zeewolf mooi gaar maar niet droog.

    Zeewolf met venkel en citroen

    De smaak van zeewolf is zacht en combineert daarom makkelijk met verschillende ingrediënten. Zeewolf met groenten combineren is niet moeilijk, maar met venkel vind ik het echt heerlijk! Sowieso is venkel een heerlijke groente die perfect samengaat met stevige smaken, zoals in deze chorizo pasta.

    Daarnaast combineer venkel perfect met smaken als citroen, twee ingrediënten die ik in dit zeewolf recept dan ook heb gebruikt.

    Met extra smaakmakers als tomaat, olijven en kappertjes maak je er een heerlijk, Italiaans aandoend gerecht van.

    recept zeewolf met venkel

    Zeewolf uit de oven met aluminiumfolie

    Tip: ik maakte dit keer het gerecht klaar in een ovenschaal, maar je kunt de groenten en de zeewolf ook in aluminiumfolie verpakken en dan in de oven zetten. Dan heb je nog wat minder kans dat de vis uitdroogt.

    Tip voor andere witvis

    Kun je geen zeewolf vinden bij de visboer? Gebruik dan kabeljauw, ook een stevige witvis die je voor dit recept prima kunt gebruiken. Daar kun je trouwens ook weer een heerlijk vispannetje mee maken.

    Recept

    Zeewolf recept uit de oven: een ovenschaal met een stuk vis dat is bedekt met olijven, kappertjes en venkelloof. De witvis ligt op reepjes venkel.

    Recept zeewolf uit de oven met venkel

    Makkelijk recept voor zeewolf uit de oven. Tip: serveer deze vispakketjes met wat (gebakken) aardappels, brood of pasta.
    4.41 van 15 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan
    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 2 zeewolf-filets
    • 1 venkel
    • 100 gr trostomaten (nog aan de steel)
    • 1 citroen
    • 25 gr zwarte olijven in ringetjes
    • 1 el kappertjes
    • zout, peper, olijfolie

    Voor erbij

    • pasta, aardappels of brood
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Snijd ondertussen de harde kern uit de venkel en snijd de groente in fijne reepjes. Houdt wat van de groene takjes achter, die smaken heerlijk!
    • Roerbak de venkel in wat olie voor 10 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
    • Leg de venkel in een ovenschaal en leg de zeewolf erop. Breng de vis op smaak met peper en zout. Knijp een halve citroen uit over de groente en de vis. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en verdeel deze over de vis.
    • Verdeel de olijfringetjes en de kappertjes over de vis en leg de tomaatjes in de ovenschaal erbij.
    • Bak de vis in 12-15 minuten gaar en garneer met wat van het groen van de venkel.

    Video

    Notities

    Gooi het groen van een venkel nooit weg, hier zit heel veel (anijs)smaak aan. Heerlijk om de vis mee te garneren, maar je kunt het ook heel goed gebruiken in een salade.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 140kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 20g | Vetten: 3g | Zout: 292mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Loes

      augustus 03, 2023 at 10:50 am

      5 sterren
      Heerlijke schotel en ziet er mooi uit. Ik heb het al ‘n paar keer gemaakt!

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 03, 2023 at 2:25 pm

        Wat super leuk om te horen Loes, bedankt voor je beoordeling van het recept!

        Beantwoorden
    2. Fijnproefster

      januari 07, 2023 at 8:14 pm

      5 sterren
      Ik heb al lang geen zeewolf meer gegeten, maar mijn tante heeft er onlangs een gekocht en vroeg me of we die samen zouden koken. Ik heb gezocht op internet en stuitte op uw eenvoudige maar veelbelovende recept. We werden niet teleurgesteld! Heerlijk en verzadigend.

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 10, 2023 at 2:47 pm

        Wat fijn om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt!

        Beantwoorden
    4.41 from 15 votes (13 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.