Banketbakkersroom, gele room, crème patisserie…. Geef het een naam, maar vast staat dat deze vanilleroom echt waanzinnig lekker is. Gebruik hem bijvoorbeeld om taarten of soesjes mee te vullen (eventueel verdund met geklopte slagroom), vul er croissants of witte puntjes mee…. Allemaal zalig. En het leukste: zelf banketbakkersroom maken is helemaal niet moeilijk!
Ingrediënten gele room
Om gele room te maken heb je maar een paar basisingrediënten nodig. Waarschijnlijk heb je ze allemaal in huis: (volle) melk, eieren, suiker, custardpoeder en een vanillestokje. Check? Dan kun je aan de slag met dit recept voor banketbakkersroom!
Wat kan er misgaan bij banketbakkersroom maken?
Klontjes
Het voornaamste wat mis kan gaan is klontjes in je banketbakkersroom. Dit komt dan waarschijnlijk doordat de custardpoeder nog klontjes bevatte toen je het mengsel aan de kook bracht. Klop de melk echt heel goed door de custard, steeds een beetje erbij zodat je goed in de gaten kunt houden dat het poeder goed oplost in de melk.
Te stevig
Is je room te stevig na het afkoelen? Mix het even goed door met een mixer, waarschijnlijk is de structuur daarna juist perfect!
Te slap
Als je gele room daarentegen te slap is, heb je het mengsel waarschijnlijk net niet lang genoeg doorgekookt. Doe het opnieuw in de pan en laat het nog even doorkoken. Blijf wel constant roeren want het mengsel brand snel aan!
Banketbakkersroom bewaren
Als je de gele room hebt gemaakt, laat je hem eerst even koelen buiten de koelkast, met een velletje keukenfolie erop. Eenmaal afgekoeld zet je het in de koelkast, en dan blijft het tot wel 4-5 dagen goed. Erg handig, zo kun je de room al een stuk eerder maken dan de rest van je recept.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!


Nog geen reacties