Menu
ontbijt

Croissants met banketbakkersroom en aardbeien

Croissant met banketbakkersroom en aardbeien

Croissants met banketbakkersroom en aardbeien, als dat niet het ultieme Moederdag-ontbijt is, weet ik het ook niet meer! Krakend verse croissants, een fluwelige gele room met vanillesmaak, en dan nog wat heerlijk verse aardbeien. Gewoonweg zalig! En ook nog eens zo gemaakt.

Moederdag-ontbijt: croissants met gele room

Dit is toch typisch zo’n ontbijtje dat je klaarmaakt voor je geliefde? Daarom vind ik deze croissants met gele room en aardbeien heel geschikt voor Moederdag. Ook voor Valentijnsdag, al zijn de aardbeien dan niet in het seizoen.

Kant en klaar vs zelfgemaakt

Croissant met gele room

Als je voor snel & makkelijk gaat, kun je in de supermarkt pakjes kopen waarmee je snel gele room kunt maken. Ik geloof dat je er alleen water aan toe hoeft te voegen. Maar, het is ook echt heel makkelijk om zelf banketbakkersroom te maken. Hoe je dat doet, leg ik uit in dit recept voor banketbakkersroom.

Een goede voorbereiding…

Wat heel handig is, is dat de banketbakkersroom wel een paar dagen goed blijft in de koelkast. Even goed afdekken en je kunt het wel 4-5 dagen bewaren in de koeling. De room is dan ook heel goed gekoeld, waardoor je hem beter kunt opspuiten met een spuitzak (ik was weer eens ongeduldig en je ziet heel goed op de foto dat de gele room bij mij echt nog te zacht was! Het smaakt er dan niet minder om hoor, trouwens).

Croissant met banketbakkersroom en aardbeien
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Croissant met banketbakkersroom en aardbeien

5 from 1 stem
Gang: OntbijtKeuken: ZomerNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorie├źn

258

kcal

Een feestelijk Moederdagontbijt of Valentijnsrecept: croissants met gele room en aardbeien.

Ingredi├źnten

  • 2 croissants

  • 80 gr banketbakkersroom

  • 6-10 aardbeien

  • poedersuiker

Bereiding

  • Begin met het maken van de banketbakkersroom. Hiervoor verwijs ik je naar dit recept voor banketbakkersroom.
  • Zodra de banketbakkersroom goed is afgekoeld, klop je hem even door met de mixer zodat de room mooi glad wordt.
  • Snijd de croissants open en vul ze met de banketbakkersroom. Dit kun je het mooiste doen met een spuitzak.
  • Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Verdeel de aardbeien over de gele room.
  • Klap de croissants dicht en bestuif ze met wat poedersuiker.

Opmerkingen

  • De gele room kun je al een dag of 4 van tevoren klaarmaken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Croissants met banketbakkersroom

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter