Croissants met banketbakkersroom en aardbeien, als dat niet het ultieme Moederdag-ontbijt is, weet ik het ook niet meer! Krakend verse croissants, een fluwelige gele room met vanillesmaak, en dan nog wat heerlijk verse aardbeien. Gewoonweg zalig! En ook nog eens zo gemaakt.
Moederdag-ontbijt: croissants met gele room
Dit is toch typisch zo’n ontbijtje dat je klaarmaakt voor je geliefde? Daarom vind ik deze croissants met gele room en aardbeien heel geschikt voor Moederdag. Ook voor Valentijnsdag, al zijn de aardbeien dan niet in het seizoen.
Kant en klaar vs zelfgemaakt

Als je voor snel & makkelijk gaat, kun je in de supermarkt pakjes kopen waarmee je snel gele room kunt maken. Ik geloof dat je er alleen water aan toe hoeft te voegen. Maar, het is ook echt heel makkelijk om zelf banketbakkersroom te maken. Hoe je dat doet, leg ik uit in dit recept voor banketbakkersroom.
Een goede voorbereiding…
Wat heel handig is, is dat de banketbakkersroom wel een paar dagen goed blijft in de koelkast. Even goed afdekken en je kunt het wel 4-5 dagen bewaren in de koeling. De room is dan ook heel goed gekoeld, waardoor je hem beter kunt opspuiten met een spuitzak (ik was weer eens ongeduldig en je ziet heel goed op de foto dat de gele room bij mij echt nog te zacht was! Het smaakt er dan niet minder om hoor, trouwens).

Croissant met banketbakkersroom en aardbeien
Ingrediƫnten
- 2 croissants
- 80 gr banketbakkersroom
- 6-10 aardbeien
- poedersuiker
Zo maak je het
- Begin met het maken van de banketbakkersroom. Hiervoor verwijs ik je naar dit .
- Zodra de banketbakkersroom goed is afgekoeld, klop je hem even door met de mixer zodat de room mooi glad wordt.
- Snijd de croissants open en vul ze met de banketbakkersroom. Dit kun je het mooiste doen met een spuitzak.
- Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Verdeel de aardbeien over de gele room.
- Klap de croissants dicht en bestuif ze met wat poedersuiker.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties