• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Zelf hazelnootpasta maken

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: mrt 2022 door Sandra

    Een broodje Nutella is toch wel echt heel lekker. Als ik voor zoet beleg kies, kies ik eigenlijk altijd voor Nutella. Maar zelf hazelnootpasta maken is ook erg leuk om te doen. Is het 't zelfde als Nutella? Nee, dat niet. Maar erg lekker is deze creamy hazelnootpasta wel, en je hebt het ook nog eens zó gemaakt!

    Naar recept
    Zelf hazelnootpasta maken

    Noten roosteren

    In onderstaand recept voor hazelnootpasta, geef ik aan dat je de hazelnoten eerst moet roosteren. Dat lijkt een extra stap en je oven moet ervoor aangezet worden, maar sla dit zeker niet over!

    Door de hazelnoten te roosteren, krijgen ze een veel intensere smaak en de pasta wordt er dan ook écht lekkerder van!

    Heerlijk als broodbeleg, maar je kunt het ook als vulling tussen zandkoekjes doen, of op pannenkoeken smeren bijvoorbeeld.

    Hazelnootpasta bewaren

    Het spreekt voor zich, maar gebruik een brandschoon potje om de pasta in te bewaren. Je kunt hier prima een oud potje voor hergebruiken, nieuw kopen is echt niet nodig.

    Jampotjes, potjes Nutella of pindakaaspotjes zijn hier erg geschikt voor. Bewaar de hazelnootpasta op een donkere plek, dan blijft het weken tot maanden goed.

    Een pot zelfgemaakte Nutella met een lepeltje erin, er omheen wat hazelnoten ter decoratie.

    Is zelf hazelnootpasta maken beter?

    Iedereen weet wel dat een broodje Nutella niet het meest voedzame is dat je naar binnen kunt werken, maar wat is het lekker hè? Is zelf hazelnootpasta maken nou eigenlijk voedzamer?

    Als je het interessant vind, is het wel leuk om de voedingswaarden even naast elkaar te leggen.

    Nutella bevat 68 calorieën per boterham (15 gr beleg), deze zelfgemaakte pasta bijna het dubbele! Daar tegenover staat wel dat een boterham Nutella voor méér dan de helft (57%) bestaat uit suiker.

    Deze zelfgemaakte pasta bevat 2x zo weinig suiker, maar wel weer meer vet. Het is dus maar net waar je naar kijkt en wat je belangrijker vindt.

    Recept

    Zelf hazelnootpasta maken met als resultaat deze pot met hazelnootpasta en twee crackers die besmeerd zijn met de pasta. De crackers zijn bestrooid met grof gehakte hazelnoten.

    Zelf hazelnootpasta maken

    Hazelnootpasta zelf maken is erg makkelijk en ook nog eens zo gepiept!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 8 boterhammen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakpapier
    • keukenmachine
    • klein weckpotje

    Ingrediënten

    • 100 gr hazelnoten (blanke, dus zonder velletje)
    • 25 gr cacao
    • 25 gr poedersuiker
    • 1,5 el zonnebloemolie
    • zeezout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het roosteren van de hazelnoten. Verwarm hiervoor de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze in 10 tot 15 minuten goudbruin. Schud ze elke vijf minuten een keertje om en houd de noten de laatste paar minuten goed in de gaten want ze mogen absoluut niet verbranden!
    • Laat de hazelnoten afkoelen en doe ze in een keukenmachine. Laat de keukenmachine een paar minuten draaien, tot zich een mooie pasta begint te vormen.
    • Voeg nu de cacao, poedersuiker, zeezout en de helft van de zonnebloemolie toe, en laat de keukenmachine weer draaien.
    • Bekijk nu de consistentie van de hazelnootpasta goed. Vind je hem nog niet smeuiig genoeg? Voeg dan beetje bij beetje de rest van de zonnebloemolie toe (en eventueel nog wat meer), tot het mengsel naar jou wens is.

    Notities

    Bewaar de zelfgemaakte hazelnootpasta in een brandschone pot, dan blijft het wel een paar maanden goed.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 129kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 2g | Vetten: 11g | Zout: 0.1mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.