drankjes

Zelf warme chocolademelk maken – met een tic!

Warme chocomel maken - met Amarula

Ik zal het maar bekennen: mijn warme chocolademelk maakte ik eigenlijk altijd uit een pak. Je weet wel, dat merk met die geel/bruine pakken. Heerlijk ook, echt waar! Maar uit zelfbescherming probeer ik het niet meer in huis te halen. Manlief walgt namelijk van warme chocomel (koude trouwens ook) dus het draait er altijd weer op uit dat ik degene ben die het hele pak leegdrinkt. En hoewel ik echt niet iemand  ben die heel erg op de calorieën let, weet ik ook wel dat chocomel nou niet het allerbeste is wat je kunt drinken. Maar goed, zo af en toe is een flinke mok warme chocolademelk toch wel heerlijk. En om het netjes bij één mok te houden, maak ik het voortaan gewoon lekker zelf, heerlijk!

Chocolademelk met chocolade

Een beetje een gekke kop hè? Toch komt hij ergens vandaan, want in heel veel recepten voor chocolademelk wordt cacao gebruikt in plaats van chocolade. Sorry, maar daar doe ik niet aan! Als je het doet, moet je het goed doen (vind ik) en daarom maak ik mijn chocomel altijd met echte chocolade. Pure chocolade. Maar als je eens wilt afwisselen kun je ook witte chocolade gebruiken.

Recept warme chocolademelk met Amarula

Voor 1 persoon

 • 200 ml melk
 • 50 gr pure chocolade
 • Een flinke scheut drank (bv Baileys of Amarula. Als je geen alcohol wilt drinken kun je de drank uiteraard ook weglaten…)
 • Snufje zout
 • Voor de garnering: slagroom, salted caramelsaus, popcorn

Zo maak je de warme chocolademelk met een tic

 • Doe de melk in een klein pannetje en verwarm het op een laag vuurtje.
 • Breek de chocolade in stukjes en doe deze bij de melk. Blijf roeren tot de chocolademelk bijna kookt en de chocolade goed is opgelost.
 • Wil je een scheut drank in je warme chocolademelk? Voeg deze dan toe en verwarm de chocomel opnieuw tot deze bijna tegen het kookpunt aanzit.
 • Voeg een snufje zout toe, roer nog eventjes goed door en giet de chocomel over in een mok.
 • Serveer je warme chocolademelk naar wens met bijvoorbeeld slagroom, salted caramelsaus en popcorn.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Lianne

  Ohh, nu heb ik zo’n zin in échte chocolademelk met chocolade! Ziet er wel lekker uit zeg met de popcorn erop.

  19 januari 2018 at 18:33
 • Reply Eef

  Hmm dit lijkt me zoo verschrikkelijk lekker! Een feestje in een mok :D

  17 januari 2018 at 13:03
 • Reactie achterlaten