Menu
drankjes

Zelf warme chocolademelk maken – met een tic!

Warme chocomel maken - met Amarula

Ik zal het maar bekennen: mijn warme chocolademelk haalde ik eigenlijk altijd uit een pak. Heerlijk ook, echt waar! Maar uit zelfbescherming probeer ik het niet meer in huis te halen. Manlief walgt namelijk van warme chocomel (koude trouwens ook) dus het draait er altijd weer op uit dat ik degene ben die het hele pak leegdrinkt. En hoewel ik echt niet iemand ben die heel erg op de calorieën let, weet ik ook wel dat chocomel nou niet het allerbeste is wat je kunt drinken. Maar goed, zo af en toe is een flinke mok warme chocolademelk toch wel heerlijk. En om het netjes bij één mok te houden, maak ik het voortaan gewoon lekker zelf, heerlijk!

Chocolademelk met chocolade

Een beetje een gekke kop hè? Toch komt hij ergens vandaan, want in heel veel recepten voor chocolademelk wordt cacao gebruikt in plaats van chocolade. Sorry, maar daar doe ik niet aan! Als je het doet, moet je het goed doen (vind ik) en daarom maak ik mijn chocomel altijd met echte chocolade. Pure chocolade.

Witte chocolademelk

Als je eens wilt afwisselen kun je ook witte chocolade gebruiken om warme chocolademelk te maken. Bekijk mijn recept voor witte chocomel maar eens.

Zelf warme chocolademelk maken – met een tic!

5 from 3 stemmen
Gang: DrankjesKeuken: TussendoorNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

433

kcal

Zelf warme chocolademelk maken met Baileys of Amarula – hartverwarmend op een koude dag!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 200 ml 200 melk (ik gebruik het liefste amandelmelk)

 • 50 gr 50 pure chocolade

 • 25 ml 25 drank naar keuze, bijvoorbeeld Baileys of Amarula – je kunt dit ook weglaten

 • 1 snufje 1 zout

 • Optioneel voor de garnering: slagroom, salted caramelsaus, popcorn, marshmallows

Bereiding

 • Doe de melk in een klein pannetje en verwarm het op een laag vuurtje onder regelmatig roeren.
 • Breek de chocolade in stukjes en doe deze bij de melk. Blijf roeren tot de chocolademelk goed heet is en de chocolade goed is opgelost.
 • Wil je een scheut drank in je warme chocolademelk? Voeg deze dan toe en verwarm de chocomel opnieuw tot deze bijna tegen het kookpunt aanzit.
 • Voeg een snufje zout toe, roer nog eventjes goed door en giet de chocomel over in een mok.
 • Serveer je warme chocolademelk naar wens met bijvoorbeeld slagroom, salted caramelsaus, popcorn of marshmallows.

Opmerkingen

 • Soms slaat chocolade wit uit als je het een tijdje bewaart, je kunt het dan nog prima eten maar het ziet er niet zo aantrekkelijk meer uit natuurlijk. Die chocolade is natuurlijk perfect om te gebruiken in dit warme chocomel recept!
Recept chocolademelk

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

 • Lianne
  19 januari 2018 at 18:33

  Ohh, nu heb ik zo’n zin in échte chocolademelk met chocolade! Ziet er wel lekker uit zeg met de popcorn erop.

  Reply
 • Eef
  17 januari 2018 at 13:03

  Hmm dit lijkt me zoo verschrikkelijk lekker! Een feestje in een mok :D

  Reply

Laat een reactie achter