Een kop dampende, romige, witte chocolademelk. Alleen bij de gedachte al begin ik te watertanden. Of hem nu op het heerlijk avondje serveert of na een lekkere herfstwandeling in het bos, zo’n lekkere mok witte chocomel maakt je altijd blij.
Witte chocolademelk met gecondenseerde melk
Om de witte chocolademelk extra lekker en vooral extra romig te maken, vervang je een deel van de gewone melk door gecondenseerde melk. Deze zoete, ingedikte melk vind je in de supermarkt in een blik. Meestal staat het bij de Aziatische ingrediënten.
Witte chocomel met Amarula


Je kunt er voor kiezen om een ‘volwassen’ versie te maken met bijvoorbeeld een scheutje Amarula of Baileys in, maar gewoon zonder is hij ook al erg lekker. Zelf serveer ik hem ook graag nog met een toef ongezoete room (de witte chocolademelk is van zichzelf namelijk al flink zoet) en eventueel nog wat chocoladedruppels, marshmallows en/of poeder van gevriesdroogd fruit.
Restje gecondenseerde melk
Heb je wat gecondenseerde melk over na het maken van dit recept, dan is dat geen probleem. Je kunt het verwerken in ontzettend veel gerechten. Zelf maak ik met een restje graag deze bonbonkoffie. Maar je kunt er ook koffieijsjes mee maken, of fudge bijvoorbeeld.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties