Menu
drankjes

Witte chocolademelk

Witte chocolademelk

Een kop dampende, romige, witte chocolademelk. Alleen bij de gedachte al begin ik te watertanden. Of hem nu op het heerlijk avondje serveert of na een lekkere herfstwandeling in het bos, zo’n lekkere mok witte chocomel maakt je altijd blij. Je kunt er voor kiezen om een ‘volwassen’ versie te maken met bijvoorbeeld een scheutje Amarula of Baileys in, maar gewoon zonder is hij ook al erg lekker. Zelf serveer ik hem ook graag nog met een toef ongezoete room (de witte chocolademelk is van zichzelf namelijk al flink zoet) en eventueel nog wat chocoladedruppels en/of poeder van gevriesdroogd fruit.

Witte chocolademelk met gecondenseerde melk

Om de witte chocolademelk extra lekker en vooral extra romig te maken, vervang je een deel van de gewone melk door gecondenseerde melk. Deze zoete, ingedikte melk vind je in de supermarkt in een blik. Meestal staat het bij de Aziatische ingrediënten.

Restje gecondenseerde melk

Heb je wat gecondenseerde melk over na het maken van dit recept, dan is dat geen probleem. Je kunt het verwerken in ontzettend veel gerechten. Zelf maak ik met een restje graag deze bonbonkoffie. Maar je kunt er ook koffieijsjes mee maken, of fudge bijvoorbeeld.

Witte chocolademelk

5 from 1 stem
Gang: DrankjesKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor

4

koppen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

263

kcal

Hmmm, een kop warme, zoete, witte chocolademelk. Je kunt hem een tic meegeven met bijvoorbeeld Amarula of Baileys.

Ingrediënten

  • 600 ml halfvolle melk

  • 200 ml gecondenseerde melk

  • 100 gr witte chocolade

  • 4 el Amarula of Baileys (optioneel)

  • Eventueel voor erbij
  • ongezoete room, witte chocolade druppels, poeder van gevriesdroogd fruit

Bereiding

  • Doe de melk en de gecondenseerde melk in een pannetje.
  • Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de melk. Breng het geheel onder regelmatig roeren tegen de kook aan.
  • Roer er eventueel nog wat Amarula of Baileys door, en giet de witte chocolademelk in mokken.
  • Garneer de witte chocomel naar keuze met ongezoete room, witte chocoladedruppels, poeder van gevriesdroogd fruit en wat je er maar lekker bij vindt!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Recept witte chocomel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter