Zelf Baileys maken – eerlijk gezegd zou het niet zo snel bij me opkomen. Heb je wel eens, met van die zaken die eigenlijk zonder er bij na te denken in je winkelmandje legt. Of in dit geval, bij de slijterij haalt. Maar toen ik een van mijn receptenboekjes doorbladerde – Home Made Menu van Yvette van Boven – zag ik daar ineens een recept voor zelfgemaakte Baileys staan.
Zelf Baileys maken
Nu vind ik een glaasje van deze romige likeur echt heel lekker op zijn tijd. Dus toen ik las dat je er maar vijf ingrediënten voor nodig hebt, dat het binnen twee minuten klaar is én dat zelf Baileys maken ook nog eens een stuk voordeliger is dan een fles Baileys kopen, moest ik het natuurlijk even uitproberen!
Baileys ingrediënten
Voor dit Baileys recept heb je maar vijf ingrediënten nodig:
- Gecondenseerde melk
- Slagroom
- Whiskey
- Chocoladesaus
- Koffiepoeder
Baileys maken in 2 minuten

Vijf ingrediënten maar dus, én maar twee minuten van je tijd. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet.
Want eerlijk is eerlijk, dit is echt heel erg lekker… Mijn collega’s vragen me regelmatig: wanneer ga je weer eens zelf Baileys maken? En aangezien ze nu ook weten dat het maar twee minuten duurt om dit te maken, heb ik eigenlijk geen excuus om niet regelmatig te trakteren op zelfgemaakte Baileys!
Welke whisky voor Baileys?

Ik volg overigens niet helemaal het recept van Yvette, ik gebruik wat minder whisky dan in het originele recept (200 ml in plaats van 300 ml). De drank is dan niet zo heel erg sterk en drinkt gevaarlijk makkelijk weg!
Houd je wel van een wat sterkere likeur? Voeg dan gerust de originele 300ml whisky toe! Vraag je slijter om een zachte whisky die niet te scherp smaakt, dat is het lekkerste (vind ik zelf).
Ben benieuwd wie jij deze zelfgemaakte Baileys gaat serveren, misschien een leuk ideetje voor Kerst of Valentijn?
Recepten met Baileys

Natuurlijk kun je jouw zelfgemaakte Baileys lekker opdrinken, het is bovendien heel lang houdbaar (zelf bewaarde ik het in de koelkast) dus dat kan prima. Maar misschien wil je er iets extra lekkers mee maken?
Denk dan eens aan deze Baileysmousse met koffiejelly, of serveer je drankje met opgeklopte melk en koffie. Of roer een scheutje door je ijskoffie, ook zalig!

Recept zelf Baileys maken binnen twee minuten
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 200 ml zachte (Ierse) whisky
- 200 ml houdbare slagroom
- 1 blik gecondenseerde melk
- 2 el chocoladesiroop of chocoladesaus
- 1 zakje espressopoeder
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix het even goed door elkaar tot een egaal mengsel. Proef even of je de Baileys sterk genoeg vindt, zo niet dan kun je nog meer whisky toevoegen naar smaak.
- Giet de drank over in een schone (gesteriliseerde) fles. Je kunt een fles bijvoorbeeld steriliseren door hem tien minuten te koken in een pan met ruim water.
- Bewaar je zelfgemaakte Baileys in de koelkast, dan blijft hij minstens twee maanden goed.
Notities
Voedingswaarden

15 Reacties
eric
1 april 2023 at 10:59Zelf ben ik niet zo een voorstander van whisky, dus die heb ik vervangen door een goedkope cognac. Het resultaat is wat mij betreft absoluut voortreffelijk. Heb er ook al zeer veel succes met geboekt. Bedankt voor het recept.
Sandra
5 april 2023 at 13:28Wat leuk Eric, fijn om te weten dat het ook met een andere dranksoort goed werkt!
Carla
26 december 2022 at 22:27Ziet er goed uit. Mag ik vragen welke whisky jij hier zelf voor gebruikt?
Gertie
14 december 2022 at 16:01Hallo ik wil jouw baileys recept uitproberen. Hoeveel ml gecondenseerde melk in dit recept?
En ik heb geen gewone whiskey in huis, wel drambuie. Zou dat ook kunnen?
Gr.
Gertie
Sandra
18 december 2022 at 12:04Hey Gertie, leuk! Ik gebruik een heel blik gecondenseerde melk, dat is 400 ml. Ik ben zelf niet bekend met Drambuie, ik lees dat er ook honing in zit dus je hebt wel een risico dat de drank te zoet wordt. Je zou even kunnen experimenteren door niet meteen het hele blik gecondenseerde melk toe te voegen maar eerst de helft, en dan even te proeven. Je zou dan in verhouding misschien meer slagroom en minder geconsendeerde melk moeten gebruiken. Ik hoop dat het zo lukt!
Harma
4 juni 2022 at 22:03Heerlijk en zo makkelijk te maken
Jannôh
2 mei 2022 at 15:42Heerlijk deze bailey’s en zo gemakkelijk te maken
Sandra
4 mei 2022 at 09:19Zo fijn om te horen, dankjewel!
Jannôh
2 mei 2022 at 15:41Heerlijk deze bailey’sen zo gemakkelijk te maken
Suzan Bonnet
12 februari 2022 at 19:28Heb hem al 2 keer gemaakt en echt super lekker
Sandra
18 februari 2022 at 19:44Wat leuk om te horen Suzan!! Het is ook zo makkelijk om te maken.
Brigitte
4 februari 2022 at 07:35Leuk die vele receptjes
Sandra
18 februari 2022 at 19:46Dankjewel Brigitte, leuk om te horen!
Tessa
10 juni 2018 at 21:30Ik ga ‘m bewaren.
Groetjes, Tessa
Demi | StudioKOOK
8 februari 2017 at 08:16Leuk om een keer zelf te maken!