drankjes

Zelf Baileys maken binnen twee minuten

Zelf Baileys maken

Zelf Baileys maken – eerlijk gezegd zou het niet zo snel bij me opkomen. Heb je wel eens, met van die zaken die eigenlijk zonder er bij na te denken in je winkelmandje legt. Of in dit geval, bij de slijterij haalt. Maar toen ik een van mijn receptenboekjes doorbladerde – Home Made Menu van Yvette van Boven – zag ik daar ineens een recept voor zelfgemaakte Baileys staan. Nu vind ik een glaasje van deze romige likeur echt heel lekker op zijn tijd. Dus toen ik las dat je er maar vijf ingrediënten voor nodig hebt, dat het binnen twee minuten klaar is én dat het ook nog eens een stuk voordeliger is dan een fles Baileys kopen, moest ik het natuurlijk even uitproberen! En eerlijk is eerlijk, dit is echt heel erg lekker… Mijn collega’s vragen me regelmatig: wanneer ga je weer eens zelf Baileys maken? En aangezien ze nu ook weten dat het maar twee minuten duurt om dit te maken, heb ik eigenlijk geen excuus om niet regelmatig te trakteren op zelfgemaakte Baileys!

Ik volg overigens niet helemaal het recept van Yvette, ik gebruik wat minder whisky dan in het originele recept (200 ml in plaats van 300 ml). De drank is dan niet zo heel erg sterk en drinkt gevaarlijk makkelijk weg! Houd je wel van een wat sterkere likeur? Voeg dan gerust de originele 300ml whisky toe! Vraag je slijter om een zachte whisky die niet te scherp smaakt, dat is het lekkerste (vind ik zelf).

Recept zelf Baileys maken

Voor ca. 1 liter drank

 • 200-300 ml zachte (Ierse) whisky
 • 200 ml houdbare slagroom
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 2 el chocoladesiroop of chocoladesaus
 • 1 zakje espressopoeder

Zo maak je zelf Baileys

 • Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix het even goed door elkaar tot een egaal mengsel
 • Giet de drank over in een schone (gesteriliseerde) fles. Je kunt een fles bijvoorbeeld steriliseren door hem tien minuten te koken in een pan met ruim water.
 • Bewaar je zelfgemaakte Baileys in de koelkast, dan blijft hij minstens twee maanden goed.

Tip: een scheutje Baileys in je koffie of chocolademelk is superlekker, en ook over een bolletje vanilleijs is een scheutje heerlijk!

Ben benieuwd wie jij deze zelfgemaakte Baileys gaat serveren, misschien een leuk ideetje voor Valentijn?

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Tessa

  Ik ga ‘m bewaren.

  Groetjes, Tessa

  10 juni 2018 at 21:30
 • Reply Demi | StudioKOOK

  Leuk om een keer zelf te maken!

  8 februari 2017 at 08:16
 • Reactie achterlaten