• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Carrot Cake of Worteltaart

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: feb 2021 door Sandra

    Oh carrot cake, zo ontzettend lekker! En toch zijn er nog altijd mensen die hun neus optrekken voor "worteltjestaart". Tja, eerlijk is eerlijk, echt lekker klinkt het ook niet, daarom geef ik er ook meestal de voorkeur aan om het carrot cake te noemen.

    Naar recept
    Carrot cake met roomkaasfrosting

    Inmiddels is deze Amerikaanse taart helemaal ingeburgerd en krijg je die opgetrokken neuzen gelukkig steeds minder vaak te zien.

    Geen wonder ook: een heerlijk kruidige cake met een laag zoete roomkaas-frosting erop. Wie houdt daar nu niet van?

    Het lekkerste carrot cake recept

    Worteltaart recept

    Bij deze deel ik graag mijn all-time favourite recept voor carrot cake met jullie. Ik heb verschillende recepten geprobeerd maar dit vind ik veruit de lekkerste. Kruidig, zoet maar niet té zoet, en de frosting is zo lekker!

    Maar wat ik vooral zo lekker vind aan deze carrot cake is dat hij súper luchtig en 'sappig' is. Van een droge cake wordt niemand blij ten slotte.

    Worteltaart zonder boter

    Wat erg fijn is aan dit recept voor worteltaart, is dat je het met zonnebloemolie maakt in plaats van met boter. Daardoor krijg je snel een glad beslag en je hoeft niet te wachten tot de boter op kamertemperatuur is gekomen, handig!

    Als je dit ook makkelijk vindt: ook dit bananenbrood recept en deze rozencake maak je met zonnebloemolie.

    Variatie: Nijntje wortel taart

    nijntje taartjes

    Hoe schattig zijn deze Nijntje worteltaartjes? Superleuk voor een kinderverjaardag, ik maakte ze toen onze dochter 1 jaar werd. Ik gebruikte onderstaand recept als basis, maar bakte er een plaatcake van en stak er Nijntje figuren uit. Ook maken? Klik dan even door naar dit recept voor Nijntje taart.

    Recept

    Carrot cake met roomkaasfrosting op een ovenrek. Er is een punt uit de taart gesneden die op een gebaksbordje ligt.

    Carrot Cake of Worteltaart

    Carrot cake is een zalige taart. Lekker kruidig, zoet maar niet té zoet, en met een heerlijke laag frosting.
    5 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
    Servings: 12 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mixer
    • mengkom
    • zeef
    • keukenmachine (of rasp)
    • taartvorm (Ø 22 cm)

    Ingrediënten

    Voor de carrot cake

    • 4 eieren
    • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 200 ml zonnebloemolie
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 tl kaneel
    • 8 gr bakpoeder
    • 300 gr wortel
    • 2 bananen
    • 60 gr walnoten

    Voor de frosting

    • 40 g boter
    • 100 gr mon chou of andere roomkaas
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 tl vanille-extract
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, suiker en een mespuntje zout im een paar minuten tot een dikke 'crème'. Klop echt minimaal een paar minuten, des te luchtiger wordt de carrot cake straks.
    • Zet de mixer op de laagste stand en giet de olie al mixend langzaam bij het mengsel. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het mengsel en meng voorzichtig alles door elkaar met een houten lepel.
    • Rasp de wortel (dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar met een handrasp kan het ook), prak de banaan goed fijn en hak de walnoten grof. Voeg deze ingrediënten toe aan het beslag en meng nogmaals voorzichtig door.
    • Vet een springvorm (Ø 22 cm) in met olie en giet het mengsel in de vorm. Bak de carrot cake in 50 tot 60 minuten gaar. Laat de worteltaart helemaal afkoelen.
    • Laat ondertussen de ingrediënten voor de frosting op kamertemperatuur komen en mix de boter glad met de roomkaas. Voeg het vanille-extract en de poedersuiker toe en mix nog even goed door. Verdeel de roomkaas frosting over de carrot cake. Je kunt de taart naar wens nog garneren met bijvoorbeeld walnoten of marsepeinen worteltjes.

    Notities

    Zonder de frosting kun je de worteltaart goed invriezen voor later.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 413kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 23g | Zout: 136mg | Vezels: 2g | Suiker: 28g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maaike

      juli 22, 2023 at 2:04 pm

      5 sterren
      Heerlijke taart goede balans tussen smeuïg en een bite van de walnoten. Alleen de frosting kreeg ik er niet netjes op, nog even oefenen. Zelf doe ik er altijd wat citroen sap doorheen voor de balans.

      Beantwoorden
    2. Nanda

      mei 05, 2017 at 10:03 am

      Hey! Ziet er fantastisch uit, ga hem morgen maken. Wat kan ik gebruiken ipv zonnebloemolie? Olijfolie of gesmolten boter...?

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 05, 2017 at 5:42 pm

        Wat leuk! Olijfolie zou ik niet doen want dat geeft een aparte smaak. Gesmolten boter moet volgens mij prima kunnen! Ben benieuwd naar het resultaat :-)

        Beantwoorden
        • Nanda

          mei 06, 2017 at 7:34 pm

          Hij is gelukt hoor, tis een plaatje en, whooo, wat onwijs lekker!!!

          Beantwoorden
    5 from 6 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.