• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pulled chicken wraps met cheddar

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: aug 2020 door Sandra

    Ben jij ook zo dol op Tex-Mex recepten? Dan zijn deze wraps met pulled chicken en cheddar echt iets voor jou! De pulled chicken maak je lekker eenvoudig in één pan en kun je ook al ruim van tevoren maken.

    Naar recept
    Pulled chicken wraps

    Met wat zalige bijgerechtjes maak je van deze wraps uit de oven (oftewel enchiladas) iets overheerlijks!

    Pulled chicken wraps - echt comfort food

    Slank zijn deze pulled chicken wraps niet, dat geldt voor de meeste gerechten uit de TexMex keuken. Maar heerlijk zijn ze wel!

    De pulled chicken breng je lekker op smaak met o.a. knoflook, gerookt paprikapoeder en komijn. Plus wat chilipoeder voor de pittigheid.

    Dan vul je wraps met pulled chicken, om er vervolgens een flinke laag geraspte kaas overheen te doen. Dat smelt zo lekker in de oven...

    Wat guacemole, zure room en chilisaus erbij en je hebt een zalig maaltje!

    Welke kaas voor kip enchiladas gebruiken?

    Zelf gebruik ik het liefste een mix van twee soorten kaas: cheddar en 'gewone' jonge kaas of mozzarella.

    Als je mozzarella kiest, gebruik dan niet een bol mozzarella, maar ga voor de geraspte variant.

    Als je cheddar wilt gebruiken, koop dan een stuk lekkere cheddar en rasp de kaas zelf, of koop een zakje met geraspte cheddar. Bij de meeste goed gesorteerde supermarkten is dat wel verkrijgbaar.

    1x pulled chicken maken, 2x genieten!

    Zelf vind ik het handig om een dubbele portie pulled chicken te maken en die in te vriezen, dan kun je dit recept een tijdje later heel snel nog een keer maken.

    Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken!

    Pulled chicken nachos
    Pulled chicken nachos

    En wil je niet nog een keer deze pulled chicken wraps maken, maar er iets anders mee koken? Deze loaded nachos met kip zijn ook waanzinnig lekker! Of deze crunch wraps met pulled chicken! En nog een laatste tip: pizza met pulled chicken.

    Restje pulled chicken

    Heb je een restje van de geplukte kip over? Het is ook heel erg lekker om er een broodje mee te beleggen! Of doe het op een panini met wat barbecuesaus erbij.

    Recept

    Pulled chicken wraps in een ovenschaal. De wraps zijn rijkelijk gevuld met pulled chicken en gegratineerd met een mengsel van cheddar en geraspte kaas.

    Pulled chicken wraps met cheddar

    Heerlijk gerecht uit de TexMex keuken: pulled chicken wraps met lekker veel geraspte kaas.
    4.20 van 10 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 40 minuten minuten
    Totale tijd: 55 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • koksmes
    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 800 gr kipfilet
    • 2 uien
    • 2 tenen knoflook
    • 400 gr tomatenblokjes (blik)
    • 2 tl komijn
    • 2 tl paprikapoeder (het liefst gerookt)
    • 0,5 tl chilipoeder
    • 1 limoen
    • 8 tortillawraps
    • 400 gr kidneybonen
    • 300 gr mais
    • 200 gr geraspte kaas (een combinatie van cheddar en mozzarella is lekker, of gebruik gewone kaas)

    Voor erbij (optioneel maar zeker een aanrader)

    • zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno's
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze rustig aan in wat olie tot de ui wat zachter is geworden.
    • Doe de kipfilet, tomatenblokjes en de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Laat dit een half uur pruttelen met de deksel op de pan (haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan zodat het vocht grotendeels kan verdamplen. Proef en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
    • Haal de kipfilets uit de tomatensaus en pluk ze met behulp van twee vorken fijn. Roer de kip weer door de saus en roer ook de kidneybonen en mais erdoor.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de tortillawraps met het kipmengsel. Leg de wraps met de naad naar beneden in een ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas.
    • Bak de pulled chicken wraps ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas mooi is gesmolten, en serveer met zure room, guacemole, chilisaus en eventueel jalapeno-ringen als je van pittig houdt.

    Notities

    Tip: maak meteen een dubbele portie pulled chicken en vries deze in voor later!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 1064kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 67g | Vetten: 54g | Zout: 1058mg | Vezels: 14g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Fanny

      juni 01, 2023 at 12:20 pm

      Heel lekker een echte aanrader en je kan het in de vriezer op bewaren

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 01, 2023 at 2:12 pm

        Wat superleuk om te horen dat het recept zo goed in de smaak is gevallen Fanny, bedankt voor het achterlaten van een reactie!

        Beantwoorden
    4.20 from 10 votes (10 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.