Een recept voor bbq saus in de winter? Ja hoor! Ik zal je namelijk verklappen: ik ben totaal geen barbecue-fan. Maar: ik ben wel fan van BBQ saus en het leek me dan ook leuk om dit eens zelf te maken. Zelf BBQ saus maken is namelijk helemaal niet moeilijk en het resultaat is zo lekker… Leuk om te serveren bij je eerstvolgende barbecue, maar deze saus kan natuurlijk ook heel goed op tafel gezet worden als je tijdens de feestdagen gaat gourmetten met je familie. Maar eigenlijk is het altijd handig om een potje op voorraad te hebben, want ook bij een gewoon stukje vlees (een worstje of hamburger) of een tosti is dit een heerlijke saus. En deze barbecuesaus is ook waanzinnig lekker bij spareribs.
Barbecuesaus maken & bewaren
Met dit recept maak je ongeveer 100 ml barbecuesaus. Dat is geen heel grote portie (genoeg voor ongeveer 3-4 personen), dus verdubbel of verdriedubbel het recept gerust. Net zoals in gekochte BBQ saus zit ook dit recept voor BBQ saus vol met suiker, dus de saus even bewaren is geen probleem. Zorg ervoor dat je een brandschoon en goed afsluitbaar potje gebruikt, en bewaar de saus in de koelkast. Dan blijft hij prima een paar weken goed.
Rokerige barbecuesaus
Ik vind barbecuesaus het lekkerste als deze een beetje een rooksmaak heeft. In dit recept voor BBQ saus krijg je dat voor elkaar met behulp van twee ingrediënten: gerookt paprikapoeder & gerookt zout. Gerookt paprikapoeder kun je o.a. bij Dille & Kamille kopen maar ook in veel supermarkten, het gerookte zout kocht ik bij een kookwinkel. Kun je deze ingrediënten niet vinden? Gebruik dan gewone paprikapoeder en gewoon zout om de saus op smaak te brengen.


6 Reacties
Desiree Burgers
25 maart 2021 at 20:00Wat voor stroop gebruikte je?
Sandra
25 maart 2021 at 20:12Hi Desiree, ik gebruik gewone keukenstroop (zeg maar de stroop die je ook op pannenkoeken doet)
Kook ze!
Gr, Sandra
Desiree Burgers
26 maart 2021 at 18:58Ah, fijn dat je even reageerde. Ik ga dit morgen eens maken. Ben zeer benieuwd. Fijn weekend!
Louise
9 januari 2021 at 17:32Heerlijk voor over de spareribs!
Jelle
12 november 2020 at 11:05Klinkt goed! Deze kan goed op een lekkertje burgertje lijkt me :D
Sandra
20 november 2020 at 11:44Hey Jelle, jaaaaa zeker! En die eet jij ongetwijfeld super vaak :D