sausjes

BBQ saus zelf maken – recept voor barbecuesaus

BBQ saus zelf maken

Een recept voor bbq saus in de winter? Ja hoor, ik doe het gewoon! Ik zal je namelijk verklappen: ik ben totaal geen barbecue-fan. Maar: ik ben wel fan van BBQ saus en het leek me dan ook leuk om dit eens zelf te maken. Zelf BBQ saus maken is namelijk helemaal niet moeilijk en het resultaat is zo lekker… Leuk om te serveren bij je eerstvolgende barbecue, maar deze saus kan natuurlijk ook heel goed op tafel gezet worden als je tijdens de feestdagen gaat gourmetten met je familie. Maar eigenlijk is het altijd handig om een potje op voorraad te hebben, want ook bij een gewoon stukje vlees (een worstje of hamburger) of een tosti is dit een heerlijke saus. En ik zal je vast verklappen: deze barbecuesaus is ook waanzinnig lekker bij spareribs – waarvan het recept overmorgen online komt!

Barbecuesaus maken & bewaren

Met dit recept maak je ongeveer 100 ml barbecuesaus. Dat is geen heel grote portie (genoeg voor ongeveer 3-4 personen), dus verdubbel of verdriedubbel het recept gerust. Net zoals in gekochte BBQ saus zit ook dit recept voor BBQ saus vol met suiker, dus de saus even bewaren is geen probleem. Zorg ervoor dat je een brandschoon en goed afsluitbaar potje gebruikt, en bewaar de saus in de koelkast. Dan blijft hij prima een paar weken goed. Ik vind barbecuesaus het lekkerste als deze een beetje een rooksmaak heeft. In mijn recept voor BBQ saus krijg je dat voor elkaar met behulp van twee ingrediënten: gerookt paprikapoeder & gerookt zout. Gerookt paprikapoeder kun je o.a. bij Dille & Kamille kopen, het gerookte zout kocht ik bij een kookwinkel. Kun je deze ingrediënten niet vinden? Gebruik dan gewone paprikapoeder en gewoon zout om de saus op smaak te brengen.

BBQ saus recept

Voor 100 ml 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 8 el ketchup
  • 2 tl paprikapoeder (het liefst gerookt paprikapoeder)
  • 4 el bruine suiker
  • 2 tl worchestershiresaus
  • 2 el stroop
  • 2 tl appelazijn
  • (gerookt) zout

Zelf BBQ saus maken doe je zo:

  • Doe alle ingrediënten in een pannetje en laat het tien minuten zachtjes pruttelen. Roer de saus regelmatig door.
  • Giet de barbecuesaus in een brandschoon, goed afsluitbaar potje. Laat de saus helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten