• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Tonijn tataki met sesam

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mrt 2021 door Sandra

    Tonijn takaki is eigenlijk tonijn-sashimi, maar dan kort geschroeid in de pan. Ben jij ook zo dol op sushi en sashimi? Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen moeite gehad met het missen van bijvoorbeeld alcohol of rauw vlees, maar vis... Dat vond ik toch wel een gemis! Gerookte zalm, makreel, en natuurlijk sushi en sashimi heb ik wel écht gemist!

    Naar recept
    Tonijn tataki - licht gebakken plakjes tonijn met een korstje van sesamzaadjes. De tonijnplakjes liggen op een op bordje met bruine rand, met eetstokjes en sojasaus ernaast.

    Gelukkig heeft manlief tijdens de kraamweek meteen gezorgd voor een flinke bak met sushi, haha! En inmiddels heb ik me alweer ongans gegeten aan alle andere lekkere dingen gegeten die ik die negen maanden heb moeten missen. Waaronder dus deze kort geschroeide tonijn tataki.

    Sashimi of tataki, wat is het verschil?

    Ik wist eigenlijk niet hoe ik dit gerecht moest noemen. Kort geschroeide tonijn-sashimi dacht ik. Maar ik werd erop gewezen dat wanneer de vis kort geschroeid is, de bereidingswijze 'tataki' wordt genoemd. Bij sashimi blijft de vis compleet rauw. Tonijn tataki is het dus geworden!

    Tonijn met sesam

    Bij mijn vaste visboer verkopen ze in het weekend een klein bakje met daarin plakjes geschroeide tonijn. Ze serveren er ook nog een lekker sausje bij dat ik nog niet heb na kunnen maken, dus in plaats daarvan serveer ik wat sojasaus bij deze geschroeide tonijn tataki. Ook lekker!

    De sesamzaadjes geven een beetje crunch en een lekker nootachtig smaakje aan de tonijn. Al met al is dit echt een heerlijke traktatie voor de lunch, of serveer het als voorgerecht. Deze spring rolls met zalm en avocado zijn trouwens ook een aanrader!

    Recept

    Tonijn tataki - licht gebakken plakjes tonijn met een korstje van sesamzaadjes. De tonijnplakjes liggen op een op bordje met bruine rand, met eetstokjes en sojasaus ernaast.

    Kort geschroeide tonijn-tataki met sesam

    Een heerlijk en makkelijk voorgerecht: kort geschroeide tonijn tataki met sesam en sojasaus.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 150 gr tonijn (aan één stuk)
    • 2 el sesamzaad
    • sojasaus
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zet een pan op het vuur met wat olie en laat deze alvast goed heet worden.
    • Breng de tonijnmoot aan beide zijden op smaak met peper en zout, en bestrooi met sesamzaadjes. Druk dit een beetje aan zodat de zaadjes aan de tonijn blijven plakken.
    • Schroei de tonijn aan alle kanten kort, de tonijn mag absoluut niet gaar worden, alleen de randjes moeten even 'dichtgeschroeid' worden.
    • Laat de tonijn afkoelen in de koelkast, en zet hem daarna 15 minuten in de vriezer, dan kun je hem daarna veel makkelijker snijden.
    • Snijd de tonijn in plakjes en laat deze op kamertemperatuur komen. Serveer de geschroeide tonijn tataki met sojasaus.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 0.2g | Eiwitten: 18g | Vetten: 4g | Zout: 29mg | Vezels: 0.1g | Suiker: 0.01g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More voorgerechten

    • Luxe voorgerecht - pasteitjes met ragout van garnalen en rivierkreeft, op een bordje.
      Luxe voorgerecht: pasteitjes met garnalen ragout
    • Temaki sushi met zalm, avocado en wortel. De handrolls liggen met drie naast elkaar op een bordje en zijn besprenkeld met nori en sesamzaadjes.
      Temaki sushi met zalm en avocado
    • Een schaal gegrilde mozzarella met aubergine, fijngesneden tomaat en basilicum.
      Gegrilde aubergine met mozzarella
    • Een bord vegetarische carpaccio van rode biet met truffelmayonaise, sla en parmezaanse kaas.
      Vegetarische carpaccio

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.