Menu
voorgerechten

Kort geschroeide tonijn-tataki met sesam

Tonijnsashimi

Ben jij ook zo dol op sushi en sashimi? Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen moeite gehad met het missen van bijvoorbeeld alcohol of rauw vlees, maar vis… Dat vond ik toch wel een gemis! Gerookte zalm, makreel, en natuurlijk sushi en sashimi heb ik wel écht gemist! Gelukkig heeft manlief tijdens de kraamweek meteen gezorgd voor een flinke bak met sushi, haha! En inmiddels heb ik me alweer ongans gegeten aan alle andere lekkere dingen gegeten die ik die negen maanden heb moeten missen. Waaronder dus deze kort geschroeide tonijn-tataki.

Sashimi of tataki, wat is het verschil?

Ik wist eigenlijk niet hoe ik dit gerecht moest noemen. Kort geschroeide tonijn-sashimi dacht ik. Maar ik werd erop gewezen dat wanneer de vis kort geschroeid is, de bereidingswijze ‘tataki’ wordt genoemd. Bij sashimi blijft de vis compleet rauw.

Tonijnplakjes

Bij mijn vaste visboer verkopen ze in het weekend een klein bakje met daarin plakjes geschroeide tonijn. Ze serveren er ook nog een lekker sausje bij dat ik nog niet heb na kunnen maken, dus in plaats daarvan serveer ik wat sojasaus bij deze geschroeide tonijn-tataki. Ook lekker! De sesamzaadjes geven een beetje crunch en een lekker nootachtig smaakje aan de tonijn.

Kort geschroeide tonijn-tataki met sesam

5 from 1 vote
Course: VoorgerechtCuisine: JapansDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Calorieën

128

kcal
Afkoelen

60

minuten

Een heerlijk en makkelijk voorgerecht: kort geschroeide tonijn tataki met sesam en sojasaus.

Ingrediënten

 • 150 gr tonijn (aan één stuk)

 • 2 el sesamzaad

 • sojasaus

 • peper & zout

Bereiding

 • Zet een pan op het vuur met wat olie en laat deze alvast goed heet worden.
 • Breng de tonijnmoot aan beide zijden op smaak met peper en zout, en bestrooi met sesamzaadjes. Druk dit een beetje aan zodat de zaadjes aan de tonijn blijven plakken.
 • Schroei de tonijn aan alle kanten kort, de tonijn mag absoluut niet gaar worden, alleen de randjes moeten even ‘dichtgeschroeid’ worden.
 • Laat de tonijn afkoelen in de koelkast, en zet hem daarna 15 minuten in de vriezer, dan kun je hem daarna veel makkelijker snijden.
 • Snijd de tonijn in plakjes en laat deze op kamertemperatuur komen. Serveer de geschroeide tonijn tataki met sojasaus.
Recept tonijnsashimi

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter