Tonijn takaki is eigenlijk tonijn-sashimi, maar dan kort geschroeid in de pan. Ben jij ook zo dol op sushi en sashimi? Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen moeite gehad met het missen van bijvoorbeeld alcohol of rauw vlees, maar vis… Dat vond ik toch wel een gemis! Gerookte zalm, makreel, en natuurlijk sushi en sashimi heb ik wel écht gemist! Gelukkig heeft manlief tijdens de kraamweek meteen gezorgd voor een flinke bak met sushi, haha! En inmiddels heb ik me alweer ongans gegeten aan alle andere lekkere dingen gegeten die ik die negen maanden heb moeten missen. Waaronder dus deze kort geschroeide tonijn tataki.
Sashimi of tataki, wat is het verschil?
Ik wist eigenlijk niet hoe ik dit gerecht moest noemen. Kort geschroeide tonijn-sashimi dacht ik. Maar ik werd erop gewezen dat wanneer de vis kort geschroeid is, de bereidingswijze ‘tataki’ wordt genoemd. Bij sashimi blijft de vis compleet rauw. Tonijn tataki is het dus geworden!
Tonijn met sesam
Bij mijn vaste visboer verkopen ze in het weekend een klein bakje met daarin plakjes geschroeide tonijn. Ze serveren er ook nog een lekker sausje bij dat ik nog niet heb na kunnen maken, dus in plaats daarvan serveer ik wat sojasaus bij deze geschroeide tonijn tataki. Ook lekker!
De sesamzaadjes geven een beetje crunch en een lekker nootachtig smaakje aan de tonijn. Al met al is dit echt een heerlijke traktatie voor de lunch, of serveer het als voorgerecht. Deze spring rolls met zalm en avocado zijn trouwens ook een aanrader!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties