Ben jij ook zo dol op sushi en sashimi? Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen moeite gehad met het missen van bijvoorbeeld alcohol of rauw vlees, maar vis… Dat vond ik toch wel een gemis! Gerookte zalm, makreel, en natuurlijk sushi en sashimi heb ik wel écht gemist! Gelukkig heeft manlief tijdens de kraamweek meteen gezorgd voor een flinke bak met sushi, haha! En inmiddels heb ik me alweer ongans gegeten aan alle andere lekkere dingen gegeten die ik die negen maanden heb moeten missen. Waaronder dus deze kort geschroeide tonijn-tataki.
Sashimi of tataki, wat is het verschil?
Ik wist eigenlijk niet hoe ik dit gerecht moest noemen. Kort geschroeide tonijn-sashimi dacht ik. Maar ik werd erop gewezen dat wanneer de vis kort geschroeid is, de bereidingswijze ‘tataki’ wordt genoemd. Bij sashimi blijft de vis compleet rauw.
Tonijnplakjes
Bij mijn vaste visboer verkopen ze in het weekend een klein bakje met daarin plakjes geschroeide tonijn. Ze serveren er ook nog een lekker sausje bij dat ik nog niet heb na kunnen maken, dus in plaats daarvan serveer ik wat sojasaus bij deze geschroeide tonijn-tataki. Ook lekker! De sesamzaadjes geven een beetje crunch en een lekker nootachtig smaakje aan de tonijn.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.
Nog geen reacties