• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Maple pecan cupcakes

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: nov 2022 door Sandra

    Maple pecan cupcakes - de combinatie van ahornsiroop en pecannoten ken je misschien wel van de bekende zoete broodjes? In deze cupcakes met ahornsiroop en pecannoten komt deze combinatie ook terug!

    Naar recept
    maple pecan cupcakes

    Heerlijke vanille cupcakes met een vleugje maple syrup en pecans - dat is op zich al heel lekker. Maar er komt ook nog een flinke toef botercrème op, waar ook weer ahornsiroop in verwerkt is. Smullen!

    Cupcakes met ahornsiroop

    cupcakes met ahornsiroop

    Deze maple cupcakes zijn wat mij betreft echt lekker herfstig! Recepten met pecannoten doen het 't hele jaar goed, maar vooral in de herfst smaken ze mij erg goed. Daarom bombardeer ik deze cakejes tot echt herfst cupcakes!

    Crown Maple Syrup

    Voor deze maple pecan cupcakes is het aan te raden om ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken. Vooral de ahornsiroop is een echte smaakmaker in dit recept, dus kies vooral een siroop van goede kwaliteit!

    crown maple syrup

    Wist je dat ahornsiroop met een donkere kleur van de hoogste kwaliteit is? Deze is intenser van smaak dan de lichte varianten en heeft een karamelachtige smaak. Kies dus vooral een donkere maple syrup voor dit cupcakes recept!

    Je kunt hele lekkere maple syrup kopen bij de webshop van Delicious vanilla, voor dit recept beveel ik die van Maple House aan. Neem sowieso eens een kijkje bij deze webshop, want ze hebben geweldige producten. Ook de vanillestokjes die ik in dit recept gebruik, komen er vandaan.

    Maple pecan cupcakes bewaren en invriezen

    Laat de cupcakes met ahornsiroop helemaal afkoelen voordat je de botercrème erop spuit. Vervolgens kun je ze het beste in de koelkast bewaren, anders wordt de botercrème snel zacht.

    De cupcakes blijven dan nog een dag of twee lekker. Haal ze het liefste een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, want ze smaken het beste op kamertemperatuur.

    Je kunt de maple pecan cupcakes ook invriezen - wel zonder de botercrème. De crème kun je trouwens ook los invriezen of bewaren in de koelkast. Laat hem weer op kamertemperatuur komen om hem mooi te kunnen spuiten.

    Variatietips en succestips voor dit recept

    recepten met pecannoten - pecan cupcakes
    • Varieer eens met andere noten - walnoten zijn ook erg lekker!
    • Het recept is voor 8 grote cupcakes. Je kunt er ook 12 kleine uithalen. Ik zou dan wel iets meer botercrème maken (200 gr boter, 200 gr poedersuiker en 2,5 el maple syrup).
    • In plaats van cupcakes, kun je ook een maple pecan cake bakken door het beslag in een cakevorm te gieten ipv cupcakevormpjes te gebruiken. Bak de cake dan in 50-60 minuten gaar.
    • Voor luchtige cupcakes is het belangrijk om de boter en de suiker lang te mixen, minimaal vijf minuten. Klop het bakmeel er niet met een mixer door, maar gebruik hier een spatel voor en roer zo kort mogelijk.

    Maple syrup over? Dat smaakt ook heerlijk bij American pancakes, wentelteefjes, bij ijs of gewoon door de yoghurt.

    Recept

    Maple pecan cupcakes met een toef botercrème, gegarneerd met stukjes pecannoot.

    Maple pecan cupcakes

    Superlekkere cupcakes met ahornsiroop en pecannoten. Heerlijk bij een kop thee.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 25 minuten minuten
    Totale tijd: 55 minuten minuten
    Servings: 12 cupcakes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • siliconen muffinvorm
    • papieren muffinvormpjes
    • mixer
    • mengkom
    • spatel
    • spuitzak

    Ingrediënten

    Voor de maple pecan cupcakes

    • 200 gr roomboter
    • 200 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 el maple syrup / ahornsiroop
    • 1 vanillestokje
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • 75 gr pecannoten
    • 1 snuf zout

    Voor de botercrème

    • 150 gr roomboter
    • 150 gr poedersuiker
    • 2 el maple syrup

    Extra nodig

    • 25 gr pecannoten voor de garnering
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.
    • Verwarm de oven voor op 170 graden en zet een cupcaketray met 12 'normale' of 8 grote papieren vormpjes klaar.
    • Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf minuten tot een romig geheel.
    • Klop nu één voor één de eieren en de maple syrup erdoor.
    • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe dit bij het beslag.
    • Spatel het zelfrijzend bakmeel, de vanille en het zout nu voorzichtig door het beslag. Meng vooral niet te lang.
    • Hak de pecannoten grof en spatel deze ook door het beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de maple pecan cupcakes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
    • Laat de cupcakes met ahornsiroop volledig afkoelen en maak ondertussen de botercrème.
    • Mix hiervoor eerst de roomboter mooi luchtig en mix vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. Mix ten laatste de maple syrup door de botercrème.
    • Doe de botercrème in een spuitzak en garneer elke cupcake met een royale toef van de maple-botercrème. Garneer met wat fijngehakte pecannoten.

    Notities

    Uit dit recept haal je 12 kleine of 8 grote cupcakes.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 475kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 5g | Vetten: 31g | Zout: 242mg | Vezels: 1g | Suiker: 32g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.