Deze quiche met blauwe kaas en spinazie is echt een dikke aanrader als je fan bent van blauwe kaas. Ik heb hem inmiddels meerdere keren gemaakt en wordt er elke keer weer blij van!

Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je voor een pittige blauwe kaas gaat, of een mildere. Ik heb deze quiche met spinazie en blauwe kaas ook wel eens gemaakt met gorgonzola dolce, en toen lustte zelfs de man in huis - die geen blauwe kaas lust - hem wel.
Zelf kies ik overigens liever voor een pittige kaas, bijvoorbeeld Viking Blue.
Quiche met spinazie en blauwe kaas
Kan er ooit teveel kaas in een quiche zitten? Nee toch? Daarom gaat in deze quiche met spinazie en blauwe niet alleen blauwe, maar ook fetakaas en grana padano.
Deze quiche is warm lekker, maar lauw of koud ook heel smaakvol. Daarmee is het ook een handig gerecht voor een buffetje.
Quiche bewaren
En heb je een punt over? Die smaakt prima als lunch! De quiche is namelijk prima enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Tip: serveer een groene salade bij de quiche.
Meer quiche recepten
Als je deze quiche met blauwe kaas en spinazie lekker vond, dan vind je deze spinaziequiche met oude kaas vast ook heel lekker.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Recept
Quiche met spinazie en blauwe kaas
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 5 plakjes hartige taart deeg
- 1 teen knoflook
- 300 gr spinazie
- 2 eieren
- 200 ml crème fraiche
- 75 gr grana padano
- 75 gr feta
- 100 gr blauwe kaas (bv Viking blue of gorgonzola), in blokjes
Voor erbij
- groene salade (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor. Snijd de knoflook fijn en roerbak deze samen met de spinazie tot de spinazie geslonken is. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat afkoelen.
- Vet een quichevorm in en beleg deze met de plakjes hartige taart deeg. Zet koud weg tot gebruik.
- Meng ondertussen in een kom de eieren met de kookroom, de geraspte grana padano, feta en gorgonzola. Breng op smaak met wat peper en roer de spinazie erdoor.
- Verdeel het mengsel over de quichebodem en bak de taart 35 minuten op 180 graden.
Judy
Ineke heeft een geklutst eitje op de quichebodem gebakken.
Ik wil dit ook graag proberen.
Hoe moet ik te werk gaan?
Sandra
Hey Judy, ik heb dit zelf niet eerder gedaan maar ik weet dat het wel gedaan wordt. Op de site van Miljuschka lees ik de volgende tactiek: smeer je blindgebakken korst in met een dun laagje opgeklopt ei (mag het hele ei, of alleen het eiwit) en bak deze vervolgens nog zo’n drie tot vijf minuten, voordat je de vulling toevoegt.
Atie
Dit was een heerlijke quiche!
Ineke
Vanavond deze quiche gemaakt met ocean blue kaas ipv de gorgonzola. Verder heb ik eerst
een geklutst eitje in de deegbodem gebakken, dan blijft de bodem knapperiger. Verder heb ik het recept gevolgd. Wij vonden de taart super lekker. En gaan deze zeker vaker maken!
Hartelijke groet, Ineke
Sandra
Hi Ineke, dankjewel voor je reactie! Wat slim, die tip van een geklutst eitje bakken op de bodem. Die heb ik nog niet eerder gehoord maar ik kan me voorstellen dat dit supergoed werkt! Fijn dat de quiche zo goed in de smaak viel. Groetjes, Sandra
Marcel
Erg lekker! Heb hem nu 2x gemaakt en hij viel goed in de smaak. Je kunt ook makkelijk variëren met kaas hoeveelheid en/ of soorten kaas. Zeer aan te bevelen
Sandra
Wat leuk dat het recept zo goed bevalt Marcel! En inderdaad, daar heb je helemaal gelijk in. Ook ideaal om een restje kaas op te maken!
Lenie
Ik heb de quiche gemaakt , maar dan met boerenkool,
en de quiche was overheerlijk en hoort nu tot mijn favoriete quiche lieve groetjes Lenie
Sandra
Wat lekker Lenie, leuke variatie!
Eef
Lijkt me echt heerlijk deze quiche :) ! Nu ik het recept lees ben ik helemaal enthousiast. Deze ga ik even onthouden ;)
Sandra
Zeker een keer maken hoor Eef, hij is echt fantastisch lekker (al zeg ik het zelf ;-) )