• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jan 2021 door Sandra

    Dit is zó lekker! Deze rijstsalade is lekker rijk van smaak (kaneel, komijn) maar is daarnaast erg lekker fris dankzij de avocado en het zoutige van de feta. De crispy gegrilde kip maakt dit gerecht helemaal af.

    Naar recept
    Rijstsalade met kip, avocado en feta, gegarneerd met pecannoten. De salade zit in een grijze kom en staat op een blauw doekje.

    Bijzondere rijstsalade

    Deze salade van rijst staat echt bomvol van de smaakmakers. Je brengt de rijst zelf al bijzonder op smaak met kaneel, en vervolgens voeg je er nog een kleine waslijst aan heerlijke ingrediënten aan toe.

    Romige, frisse avocado. Stukjes krokante kip. Zoute feta. Ui die gebakken is in allerlei heerlijks... En dan ook nog wat van die lekkere pecannoten om het helemaal af te maken. Wat een lekker recept!

    Maaltijdsalade of lekkere lunch

    Zelf at ik deze rijstsalade als avondeten, als maaltijdsalade dus. Kan prima, want door al die lekkere ingrediënten vul dit maaltje prima.

    Heb je wat van de salade over? Dan kun je dat prima eten als lunch. Ook koud smaakt deze salade namelijk prima. Je kunt hem makkelijk in een goed afsluitbaar doosje meenemen naar je werk. Ideaal!

    Variatietip

    Laatst deed ik bijna zonder te kijken een greep in mijn kruidenlaatje, en deed ik per ongeluk kerrie in de rijstsalade in plaats van komijn. Oeps... Gelukkig bleek dat ook heel erg lekker, het geeft weer een heel andere twist aan het recept!

    Recept

    Rijstsalade met kip, avocado en feta, gegarneerd met pecannoten. De salade zit in een grijze kom en staat op een blauw doekje.

    Rijstsalade met mais, feta en gegrilde kip

    Een bijzonder hoofdgerecht: rijstsalade met gegrilde kip, mais, feta en avocado. Fris, romig en bomvol smaak!
    4.67 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • koekenpan
    • mengkom

    Ingrediënten

    • 150 gr zilvervliesrijst
    • 1 kaneelstokje
    • 2 rode uien
    • 2 el witte wijnazijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl komijn
    • 1 klein blikje mais
    • 40 gr pecannoten
    • 2 kipfilets
    • 1 avocado
    • 75 gr feta
    • 2 takjes munt
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de rijst in een pan met ruim water. Voeg het kaneelstokje toe. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verwijder het kaneelstokje en laat de rijst iets afkoelen.
    • Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en laat deze in wat olie zachtjes stoven.
    • Zodra de uiringen zacht beginnen te worden, voeg je de azijn, komijn en de paprikapoeder toe. Laat nog even meebakken tot het vocht verdampt is.
    • Voeg de mais toe en laat wederom droogbakken.
    • Snijd de kip in repen, smeer deze in met wat olijfolie en bak deze gaar op een grillpan.
    • Hak de pecannoten grof.
    • Snijd de avocado en de feta in blokjes en doe deze in een kom. Meng de fijngehakte munt erdoor.
    • Meng de rijst en het ui/maismengsel met de avocado/feta en schep alles op een bord of in een kom. Verdeel de gegrilde kiprepen en de pecannoten over de rijstsalade en serveer meteen.

    Notities

    Een restje van deze rijstsalade is de volgende dag ook lekker als lunch. Je kan de salade dan ook koud eten.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 916kcal | Koolhydraten: 87g | Eiwitten: 49g | Vetten: 44g | Zout: 680mg | Vezels: 15g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More kip

    • Een bord pasta met kip en champignonsaus.
      Kip met champignonsaus en pasta
    • Wraps met krokante kip en sla. Het gerecht is bestrooid met flinters parmezaanse kaas.
      Wraps met krokante kip
    • Stuk pulled chicken pizza met guacemole en salsa.
      Pulled chicken pizza
    • Een bord met een wrap gevuld met kip en Oosterse groenten. Ernaast een bakje pindasaus en een bol knoflook.
      Oosterse wraps met kip en groenten

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Tania

      maart 01, 2021 at 5:54 pm

      Is dit 200 gram rijst of 20 gram? Want in het recept staat er 2 gram, wat waarschijnlijk niet juist is. Ik zou dit graag eens maken, ziet er lekker uit.

      Beantwoorden
      • Sandra

        maart 04, 2021 at 9:43 pm

        Hoi Tania, oeps! Dit moet inderdaad 200 gram rijst zijn. Ik heb het meteen aangepast, hoop dat je het een lekker recept vindt!

        Beantwoorden
    2. Anne-Marie

      juli 01, 2015 at 8:14 pm

      Wat een bijzondere combinaties. Lijkt me echt heel erg lekker!

      Beantwoorden
    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.