• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Appel cheesecake met crumbletopping

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: okt 2017 door Sandra

    Deze appel cheesecake is namelijk echt waanzinnig lekker! Cheesecake is natuurlijk sowieso heerlijk, maar blokjes appel en een crumbletopping maken dit echt een waanzinnig taartje!

    Naar recept
    Appel cheesecake met crumbletopping
    Appel cheesecake

    Schaamteloos genieten

    Als je wint, heb je vrienden, maar als je een weddenschap verliest ook! Ik had een weddenschap afgesloten met twee collega's. De inzet? Een zelfgebakken taart!

    Ik verloor de weddenschap glansrijk en liet ze een taart recept kiezen die al op mijn blog stond. Het werd deze appel cheesecake met crumbletopping en dat vond ik niet vervelend ;-)

    Toen manlief deze taart proefde merkte hij op dat deze wel erg lekker was. En toen hij uit zichzelf er later op de dag nog een keer over begon wist ik: dit recept is goud. Want als er iemand echt niets om taart geeft, is hij het wel!

    Cheesecake met appel en crumble

    Wat je kunt verwachten van dit recept? Cheesecake. Daarmee zou je al meteen overtuigd moeten zijn. Nog niet? Denk er dan ook nog even fris-zoete stukjes appel bij, en een crumbletopping van bloem, boter, suiker en crunchy havermout. Heb je 'm nu? Mooi zo, aan het bakken dan!

    Het originele recept van deze appel cheesecake met crumbletopping komt trouwens van dit blog, ik heb het recept wat aangepast naar eigen smaak.

    Recept

    Een punt appel cheesecake met crumbletopping op een bord. Op de achtergrond een bakvorm met de rest van de cheesecake.

    Appel cheesecake met crumbletopping

    Wat een zalige taart! Deze appel-cheesecake bestaat uit vier heerlijke lagen: een bodem met daarop een laag cheesecake, kaneelappeltjes en een kruimelige topping. Zo lekker...
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 1 uur uur
    Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
    Servings: 20 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 30x20 cm
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    Voor de bodem

    • 150 gr bloem
    • 100 gr bruine suiker
    • 240 gr boter

    Voor de cheesecake-laag

    • 700 gr mon chou
    • 150 gr kristalsuiker
    • 3 grote eieren
    • 2 tl vanille-extract

    Voor de appel-laag

    • 3 friszure appels, bv Granny Smith
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl kardemom

    Voor de crumble-topping

    • 200 gr bruine suiker
    • 130 gr bloem
    • 45 gr havermoutvlokken
    • 120 gr boter
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwam de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm van 30x20 cm in met boter.
    • Begin met de bodem. Meng de bloem met de bruine suiker en voeg de boter in stukjes toe. Kneed tot een deeg en beleg de bakvorm ermee. Zet de bodem 15 minuten in de oven tot deze begint te kleuren.
    • Meng ondertussen de mon chou met de suiker glad met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg het vanille-extract toe en mix nog een keer goed door.
    • Snijd de appels in kleine stukjes en meng goed met de kaneel en de kardemom. Giet het cheesecake mengsel over de bodem en verdeel de appelstukjes over de cheesecake-laag.
    • Doe voor de crumbletopping alle ingrediënten in een kom en wrijf het deeg tussen je vingers tot je een mooi kruimelig mengsel hebt. Verdeel de topping over de cheesecake en bak de taart 40-45 minuten.
    • Het kan zijn dat het midden van de appel cheesecake nog een beetje 'wiebelig' is maar dat komt goed als hij is afgekoeld!

    Notities

    Uit deze taart haal je veel stukken. Heb je teveel over? Geen probleem, je kunt de stukken taart prima invriezen. 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 421kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwitten: 5g | Vetten: 28g | Zout: 240mg | Vezels: 1g | Suiker: 26g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Lianne

      oktober 25, 2017 at 9:39 am

      Oh, ik een no-bake variant hiervan gemaakt. Als deze net zo lekker is, is die heel goed! :)

      Beantwoorden
    2. Eef

      augustus 30, 2015 at 4:55 pm

      Wauw! Deze lijkt me lekker! Deze ga ik zeker even onthouden, YUM

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.