Deze appel cheesecake is namelijk echt waanzinnig lekker! Cheesecake is natuurlijk sowieso heerlijk, maar blokjes appel en een crumbletopping maken dit echt een waanzinnig taartje!

Schaamteloos genieten
Als je wint, heb je vrienden, maar als je een weddenschap verliest ook! Ik had een weddenschap afgesloten met twee collega's. De inzet? Een zelfgebakken taart!
Ik verloor de weddenschap glansrijk en liet ze een taart recept kiezen die al op mijn blog stond. Het werd deze appel cheesecake met crumbletopping en dat vond ik niet vervelend ;-)
Toen manlief deze taart proefde merkte hij op dat deze wel erg lekker was. En toen hij uit zichzelf er later op de dag nog een keer over begon wist ik: dit recept is goud. Want als er iemand echt niets om taart geeft, is hij het wel!
Cheesecake met appel en crumble
Wat je kunt verwachten van dit recept? Cheesecake. Daarmee zou je al meteen overtuigd moeten zijn. Nog niet? Denk er dan ook nog even fris-zoete stukjes appel bij, en een crumbletopping van bloem, boter, suiker en crunchy havermout. Heb je 'm nu? Mooi zo, aan het bakken dan!
Het originele recept van deze appel cheesecake met crumbletopping komt trouwens van dit blog, ik heb het recept wat aangepast naar eigen smaak.
Recept

Appel cheesecake met crumbletopping
Handig om te hebben
Ingrediënten
Voor de bodem
- 150 gr bloem
- 100 gr bruine suiker
- 240 gr boter
Voor de cheesecake-laag
- 700 gr mon chou
- 150 gr kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 2 tl vanille-extract
Voor de appel-laag
- 3 friszure appels, bv Granny Smith
- 1 tl kaneel
- 1 tl kardemom
Voor de crumble-topping
- 200 gr bruine suiker
- 130 gr bloem
- 45 gr havermoutvlokken
- 120 gr boter
Zo maak je het
- Verwam de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm van 30x20 cm in met boter.
- Begin met de bodem. Meng de bloem met de bruine suiker en voeg de boter in stukjes toe. Kneed tot een deeg en beleg de bakvorm ermee. Zet de bodem 15 minuten in de oven tot deze begint te kleuren.
- Meng ondertussen de mon chou met de suiker glad met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg het vanille-extract toe en mix nog een keer goed door.
- Snijd de appels in kleine stukjes en meng goed met de kaneel en de kardemom. Giet het cheesecake mengsel over de bodem en verdeel de appelstukjes over de cheesecake-laag.
- Doe voor de crumbletopping alle ingrediënten in een kom en wrijf het deeg tussen je vingers tot je een mooi kruimelig mengsel hebt. Verdeel de topping over de cheesecake en bak de taart 40-45 minuten.
- Het kan zijn dat het midden van de appel cheesecake nog een beetje 'wiebelig' is maar dat komt goed als hij is afgekoeld!






Lianne
Oh, ik een no-bake variant hiervan gemaakt. Als deze net zo lekker is, is die heel goed! :)
Eef
Wauw! Deze lijkt me lekker! Deze ga ik zeker even onthouden, YUM