• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Vijgen uit de oven met spek en mozzarella

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: dec 2020 door Sandra

    Met de feestdagen in zicht zijn deze vijgen uit de oven een heel fijn voorgerechtje om achter de hand te hebben. Door de vijgen ziet het er luxe uit, het is super smakelijk én het staat met een kwartiertje op tafel. Deze vijgen uit de oven met spek en mozzarella zijn dan ook een makkelijk toe te voegen gang aan je kerstdiner.

    Naar recept
    Vijgen met spek en mozzarella, de vijgen zijn in de oven geweest waardoor de mozzarella is gesmolten. De gevulde vijg staat op een spinaziesalade in een kom.

    Hartig en zoet

    Hartig en zoet blijft een zalige combinatie. In dit recept combineert het zoete van de vijgen erg goed met het zoute van het spek, de romige mozzarella en de hartige bite van de balsamico. Echt proberen dus, dit snelle Kerst recept.

    Tip: je zou ook deze makkelijke bladerdeegtaartjes met vijgen kunnen maken. Ook onwijs lekker, met blauwe kaas en tijm. Of wat dacht je van een luxe (maar heel makkelijk te maken) millefeuille met vijgen en geitenkaas?

    Recept

    Vijgen met spek en mozzarella, de vijgen zijn in de oven geweest waardoor de mozzarella is gesmolten. De gevulde vijg staat op een spinaziesalade in een kom.

    Vijgen met spek en mozzarella

    Een makkelijk en feestelijk voorgerecht, handig voor de feestdagen! De zoete vijgen combineren heerlijk met het zoute spek en de romige mozzarella.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 4 verse vijgen
    • 0,5 bol mozzarella
    • 4 plakjes ontbijtspek
    • 4 kleine handjes sla naar keuze
    • balsamicostroop
    • wat blaadjes basilicum
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Halveer de vijgen (pas op, snijd ze niet helemaal door) en snijd ze ook overdwars door, zodat er vier kwarten ontstaan.
    • Snijd de mozzarella in stukjes en vul de vijgen hiermee. Het lijkt best veel mozzarella maar deze loopt wat uit, waardoor het straks wel meevalt!
    • Omwikkel de vijgen met de plakjes spek en zet de gevulde vijgen in een licht ingevette ovenschaal. Bak ze ongeveer 10-15 minuten, tot de kaas en beetje begint uit te lopen.
    • Verdeel de sla over vier borden, zet op ieder bord een vijg en besprenkel de vijgen en de salade met wat balsamicostroop. Garneer met de blaadjes basilicum.

    Notities

    Je kunt dit voorgerecht al deels voorbereiden door de vijgen alvast te vullen met de mozzarella en te omwikkelen met het spek. Bewaar dit maximaal enkele uren afgedekt in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 132kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 5g | Vetten: 8g | Zout: 169mg | Vezels: 1g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More voorgerechten

    • Luxe voorgerecht - pasteitjes met ragout van garnalen en rivierkreeft, op een bordje.
      Luxe voorgerecht: pasteitjes met garnalen ragout
    • Temaki sushi met zalm, avocado en wortel. De handrolls liggen met drie naast elkaar op een bordje en zijn besprenkeld met nori en sesamzaadjes.
      Temaki sushi met zalm en avocado
    • Een schaal gegrilde mozzarella met aubergine, fijngesneden tomaat en basilicum.
      Gegrilde aubergine met mozzarella
    • Een bord vegetarische carpaccio van rode biet met truffelmayonaise, sla en parmezaanse kaas.
      Vegetarische carpaccio

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      december 11, 2015 at 2:23 pm

      Dit ziet er inderdaad feestelijk én ook nog eens ontzettend lekker uit! Prima voorgerecht voor met de feestdagen :D

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.