Deze smoothiebowl met mango en aardbei is zo lekker! Ik vind ontbijten met smoothiebowls of 'nicecream' superlekker. Heel fruitig en kijk eens naar de kleur! Zo wil je de dag wel beginnen toch?

Inmiddels staan er meerdere smoothiebowl en nicecream recepten op mijn blog. Zo maakte ik al een 'Chunky Monkey' smoothiebowl die echt heel erg lekker is, en een smoothiebowl met frambozen, banaan en heel veel vers fruit. Vandaag maak ik ook weer een lekker fruitige versie, namelijk een smoothiebowl met mango en aardbei.
Mango nicecream
Ik ben echt dol op mango, zo lekker zoet en tropisch. Vaak combineer ik mango met kokos maar vandaag doe ik er iets anders mee. Ik had nog een restje heerlijk zoete aardbeien in huis en dat leek me een goede combinatie met de mango. En ja, dat bleek het ook zeker te zijn. Lekker zoet, fris en fruitig.
Smoothiebowl met mango en granola - ingrediënten
Voor dit recept heb je nodig:
Yoghurt - Griekse yoghurt heeft mijn voorkeur. Maak je liever een plantaardige smoothiebowl? Ga dan voor een dikke sojayoghurt.
Mango - Je hebt bij het maken van deze mango smoothiebowl twee keuzes: of je gebruikt een verse mango, dan wordt het een smoothiebowl. Je kunt er ook voor kiezen om diepvriesmango te gebruiken, of de verse mango in stukjes in te vriezen. Als je het bevroren fruit gebruikt voor dit recept, maak je er 'nicecream' van en krijgt het gerecht meer de structuur van ijs. Het is allebei erg lekker!
Aardbeien - verse zomerkoninkjes zijn uiteraard het aller-lekkerste, maar je kunt ook variëren met andere soorten fruit. Plakjes banaan, frambozen, passievrucht...
Granola - Ik vind het zelf altijd lekker om een smoothiebowl af te toppen met wat granola. De smoothiebowl met mango is natuurlijk erg glad, dus wat knapperigs erop is dan erg lekker! Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk, maak bijvoorbeeld deze kruidige granola uit de oven, of deze snelle granola uit de pan.
Nou, genoeg gepraat nu, op naar het recept voor deze smoothie bowl met mango.
Recept

Smoothiebowl met mango en aardbei
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 200 ml Griekse yoghurt
- 0,5 rijpe mango
- 75 gr aardbeien
- 40 gr granola
Zo maak je het
- Snijd de mango in stukjes. Als je nicecream wilt maken, moet je de stukjes mango eerst invriezen, dan krijg je straks een koud mengsel dat op ijs lijkt. Hou je 's ochtends niet van zo'n koude hap, vries de stukjes mango dan niet in.
- Maak je nicecream? Doe de bevroren stukjes mango in een blender met de yoghurt en pureer het mengsel glad. Het kan zijn dat je het mengsel meerdere keren moet doorroeren om alles goed te mixen. Maak je een smoothiebowl met verse mango? Doe dan alleen de mango in de blender en roer de yoghurt er daarna door. Pureer je de yoghurt mee dan wordt het mengsel te dun en is het lastig om het later op te scheppen.
- Doe het mango-yoghurt mengsel in een kom. Snijd de aardbeien in tweeën of in kwarten en verdeel deze over de mango smoothiebowl.
- Top de smoothiebowl af met de granola.






Anne-Marie
Mmm. misschien ook maar eens gaan proberen, die smoothie-bowls. Klinkt wel heel erg lekker dit.
Daniëlle
Dit lijkt mij een hele lekkere variant! Lekker zomers!
Eef
Heerlijk! Wat een zomerse versie van de smoothiebowl. Die kunnen we op een druilerige dag als deze goed gebruiken :)