ontbijt

Granola uit de pan met fruit en yoghurt

Kennen jullie het kookboek van XL naar S van Mieke Kosters? Ik heb het boek nu een tijdje in huis (zelf kopen? Klik hier) en merk dat ik dit boek echt heel regelmatig uit de kast haal. Veel van mijn kookboeken staan toch een beetje te verstoffen in de kast, maar deze gebruik ik echt heel vaak! Het idee van het boek: niet afzien, wel afvallen. Lijkt me een fijn motto toch? ;-)

Van XL tot S

Granola uit de pan

Mieke heeft elk recept een waardering meegegeven: van XL tot S. Zo krijgen de skinny mini-pancakes met sinaasappel (216 kcal) een S mee, en deze granola met fruit een XL (529 kcal). Zo kun je zelf kiezen uit wat voor categorie je een recept kiest. Dat je snel kunt zien of je voor een recept met weinig of wat meer calorieën gaat of niet, vind ik persoonlijk erg fijn! De afwisseling van XS, S, M, L en XL recepten is prima en er staan recepten in voor de hele dag. Voor je ontbijt, lunch en diner natuurlijk, maar ook tussendoortjes. Mieke maakt veel gebruik van vers fruit (met name in de ontbijtjes) en de meeste lunch- en dinerrecepten bevatten veel groenten. Maar: er staan ook echte cheatrecepten in hoor. Een croissant met Nutella en aardbeien bijvoorbeeld.

Pangranola

Ik wilde in ieder geval graag één recept uit dit boek met jullie delen omdat ik die zelf vaak maak, en dat is deze crunchy granola met fruit en yoghurt (pagina 24) geworden. Ik maakte er mijn eigen variant op en maak hem elke keer ook weer net even anders klaar. Zo gebruik ik verschillende soorten fruit en noten, en vervang ik de cacao ook wel eens door kaneel, kardemom of gemberpoeder. Zo zet je steeds weer een andere granola uit de pan op tafel.

Granola met fruit en yoghurt

Granola uit de pan met fruit en yoghurt

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: VoedzaamDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

529

kcal

Granola uit de pan is een stuk sneller klaar te maken dan granola uit de oven. Handig voor een snel ontbijtje in de ochtend! Lekker met yoghurt of kwark en vers fruit.

Ingrediënten

  • 2 handjes vers fruit naar keuze (aardbeien, kersen, nectarine, blauwe bessen…)

  • 1 el hazelnoten, gehakt (je kunt ook andere noten gebruiken)

  • 25 gr havermout

  • 1 el pompoenpitten

  • 1 el zonnebloempitten

  • 1 tl honing

  • 0,5 tl cacaopoeder

  • 150 ml yoghurt of kwark

Bereiding

  • Was het fruit, snijd het eventueel kleiner en doe het in een schaaltje.
  • Meng de ingrediënten voor de granola, met uitzondering van de honing en de cacao.
  • Rooster dit mengsel op een zacht vuurtje in een droge koekenpan. Schud regelmatig om en haal van het vuur zodra het bruin begint te worden. Laat iets afkoelen en roer dan de honing en het cacaopoeder erdoor.
  • Bestrooi de fruitsalade met de granola. Serveer er yoghurt bij.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt natuurlijk volop variëren met het fruit. Gebruik fruit wat in het seizoen is, dat is lekker én voordelig.
  • Tip: vervang de cacao eens door kaneel, kardemom of gemberpoeder voor een totaal andere smaak.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Wat een heerlijk zomers ontbijtje weer Sandra, krijg er direct trek in :)

    24 juni 2016 at 06:46
  • Reactie achterlaten