ontbijt

Smoothiebowl met mango en aardbei

Smoothiebowl mango aardbei

Smoothiebowl met mango en aardbei – zo lekker! Ik vind ontbijten met smoothiebowls of ‘nicecream’ superlekker. Heel fruitig en kijk eens naar de kleur! Zo wil je de dag wel beginnen toch? Inmiddels staan er meerdere smoothiebowl en nicecream recepten op mijn blog. Zo maakte ik al een ‘Chunky Monkey’ smoothiebowl die echt heel erg lekker is, en een smoothiebowl met frambozen, banaan en heel veel vers fruit. Vandaag maak ik ook weer een lekker fruitige versie, namelijk een smoothiebowl met mango en aardbei.

Mango nicecream

Ik ben echt dol op mango, zo lekker zoet en tropisch. Vaak combineer ik mango met kokos maar vandaag doe ik er iets anders mee. Ik had nog een restje heerlijk zoete aardbeien in huis en dat leek me een goede combinatie met de mango. En ja, dat bleek het ook zeker te zijn. Lekker zoet, fris en fruitig. Nou, genoeg gepraat nu, op naar het recept voor deze smoothie bowl met mango.

Recept smoothiebowl met mango en aardbei

Voor 1 persoon

 • 200 ml yoghurt, bij voorkeur een dikke yoghurt zoals Griekse yoghurt
 • 1/2 rijpe mango
 • 1 flinke hand aardbeien
 • Extra als topping: havermout, granola, lijnzaad…

Zo maak je de mango smoothiebowl met aardbei

 • Snijd de mango in stukjes. Als je nicecream wilt maken, moet je de stukjes mango eerst invriezen, dan krijg je straks een koud mengsel dat op ijs lijkt. Hou je ‘s ochtends niet van zo’n koude hap, vries de stukjes mango dan niet in.
 • Doe de stukjes mango samen met de yoghurt in een hoge kom. Pureer de yoghurt en het fruit met een staafmixer glad en doe het mengsel in een kom.
 • Snijd de aardbeien in tweeën of in kwarten en verdeel deze over de mango smoothiebowl.
 • Je kunt je ontbijtje nog wat vullender te maken met een extra topping. Zelf vind ik het lekker om nog wat granola of havermout & lijnzaad toe te voegen. Zo vult de smoothiebowl wat meer. Anders krijg ik al vrij snel weer trek.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

 • Reply Anne-Marie

  Mmm. misschien ook maar eens gaan proberen, die smoothie-bowls. Klinkt wel heel erg lekker dit.

  17 juni 2016 at 07:18
 • Reply Daniëlle

  Dit lijkt mij een hele lekkere variant! Lekker zomers!

  15 juni 2016 at 14:28
 • Reply Eef

  Heerlijk! Wat een zomerse versie van de smoothiebowl. Die kunnen we op een druilerige dag als deze goed gebruiken :)

  15 juni 2016 at 11:16
 • Reactie achterlaten