ontbijt

Smoothiebowl met mango en aardbei

Smoothiebowl mango aardbei

Smoothiebowl met mango en aardbei – zo lekker! Ik vind ontbijten met smoothiebowls of ‘nicecream’ superlekker. Heel fruitig en kijk eens naar de kleur! Zo wil je de dag wel beginnen toch? Inmiddels staan er meerdere smoothiebowl en nicecream recepten op mijn blog. Zo maakte ik al een ‘Chunky Monkey’ smoothiebowl die echt heel erg lekker is, en een smoothiebowl met frambozen, banaan en heel veel vers fruit. Vandaag maak ik ook weer een lekker fruitige versie, namelijk een smoothiebowl met mango en aardbei.

Mango nicecream

Ik ben echt dol op mango, zo lekker zoet en tropisch. Vaak combineer ik mango met kokos maar vandaag doe ik er iets anders mee. Ik had nog een restje heerlijk zoete aardbeien in huis en dat leek me een goede combinatie met de mango. En ja, dat bleek het ook zeker te zijn. Lekker zoet, fris en fruitig. Nou, genoeg gepraat nu, op naar het recept voor deze smoothie bowl met mango.

Smoothiebowl met mango en aardbei

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: FruitDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

363

kcal

Een heerlijk fruitig ontbijt: mango smoothiebowl met aardbeien en granola.

Ingrediënten

  • 200 ml yoghurt, bij voorkeur een dikke yoghurt zoals Griekse yoghurt

  • 0,5 rijpe mango

  • 75 gr aardbeien

  • 40 gr granola

Bereiding MANGO SMOOTHIEBOWL

  • Snijd de mango in stukjes. Als je nicecream wilt maken, moet je de stukjes mango eerst invriezen, dan krijg je straks een koud mengsel dat op ijs lijkt. Hou je ‘s ochtends niet van zo’n koude hap, vries de stukjes mango dan niet in.
  • Doe de stukjes mango samen met de yoghurt in een hoge kom. Pureer de yoghurt en het fruit met een staafmixer glad en doe het mengsel in een kom.
  • Snijd de aardbeien in tweeën of in kwarten en verdeel deze over de mango smoothiebowl.
  • Top de smoothiebowl af met de granola

Opmerkingen

  • De rest van de mango kun je gebruiken om de smoothiebowl mee te versieren, of eet het later op als tussendoortje. Als je het in een bakje in de koelkast bewaart, is het de volgende dag ook nog lekker. Of vries de stukjes in om later nog een smoothiebowl mee te maken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Mmm. misschien ook maar eens gaan proberen, die smoothie-bowls. Klinkt wel heel erg lekker dit.

    17 juni 2016 at 07:18
  • Reply Daniëlle

    Dit lijkt mij een hele lekkere variant! Lekker zomers!

    15 juni 2016 at 14:28
  • Reply Eef

    Heerlijk! Wat een zomerse versie van de smoothiebowl. Die kunnen we op een druilerige dag als deze goed gebruiken :)

    15 juni 2016 at 11:16
  • Reactie achterlaten