Pannenkoeken met speltmeel, dat is nog eens lekker! Ik had al tijden een zak met een restje speltmeel in mijn keukenkastje staan. Tijdens het uitmesten van mijn keukenkastjes kwam ik het meel weer tegen en ik besloot deze op te maken door er spelt pannenkoeken van een te maken. Een héél goed idee al zeg ik het zelf!

Spelt pannenkoeken met een extraatje
Om ze extra lekker te maken, besloot ik om gekarameliseerde appel en hazelnoten bij de speltmeel pannenkoeken te serveren. Dat bleek een héél goed idee! Spelt heeft namelijk een licht nootachtige smaak, dus door er nootjes bij te serveren wordt die alleen maar versterkt. En gekarameliseerde appel maakt zo ongeveer alles lekkerder... Ook deze warme havermout met appel en kaneel bijvoorbeeld.
Recept

Spelt pannenkoeken met appel
Ingrediënten
- 50 gr hazelnoten
 - 4 appels
 - 60 gr boter
 - 4 el bruine basterdsuiker
 - 2 eieren
 - 250 gr ricotta
 - 2 tl vanille-extract
 - 175 ml melk
 - 125 gr speltmeel of bloem
 - 1 tl bakpoeder
 - 1 snufje zout
 
Zo maak je het
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze grof.
 - Splits de eieren en klop het eiwit stijf met behulp van een mixer.
 - Klop de ricotta los met het eigeel. Voeg de vanille, melk, speltmeel, bakpoeder en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar.
 - Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag zodat het luchtig blijft.
 - Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze met de boter en de suiker in een koekenpan.
 - Zet deze op een zacht vuurtje en schud regelmatig even om terwijl je de spelt pannenkoekjes bakt.
 - Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en schep met behulp van een juslepel hoopjes beslag in de pan. Bak de spelt pannenkoeken met zo'n vier stuks tegelijk en bak ze aan beide kanten mooi bruin.
 - Serveer de spelt pannenkoekjes met de gekarameliseerde appel en de gehakte hazelnoten.
 






ohladybake
lekker zeg...leuk en verrassend recept
moet ik zeker eens uittesten