• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Spelt pannenkoeken

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: mrt 2018 door Sandra

    Pannenkoeken met speltmeel, dat is nog eens lekker! Ik had al tijden een zak met een restje speltmeel in mijn keukenkastje staan. Tijdens het uitmesten van mijn keukenkastjes kwam ik het meel weer tegen en ik besloot deze op te maken door er spelt pannenkoeken van een te maken. Een héél goed idee al zeg ik het zelf!

    Naar recept
    Spelt pannenkoeken

    Spelt pannenkoeken met een extraatje

    Om ze extra lekker te maken, besloot ik om gekarameliseerde appel en hazelnoten bij de speltmeel pannenkoeken te serveren. Dat bleek een héél goed idee! Spelt heeft namelijk een licht nootachtige smaak, dus door er nootjes bij te serveren wordt die alleen maar versterkt. En gekarameliseerde appel maakt zo ongeveer alles lekkerder... Ook deze warme havermout met appel en kaneel bijvoorbeeld.

    Recept

    Spelt pannenkoeken met appel en hazelnoten in een kom.

    Spelt pannenkoeken met appel

    Een echt herfst-ontbijt: luchtige pannenkoeken van speltmeel met karamel-appels en hazelnoten.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • mixer
    • garde
    • mengkom
    • spatel
    • pannenkoekenpan

    Ingrediënten

    • 50 gr hazelnoten
    • 4 appels
    • 60 gr boter
    • 4 el bruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 250 gr ricotta
    • 2 tl vanille-extract
    • 175 ml melk
    • 125 gr speltmeel of bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 snufje zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze grof.
    • Splits de eieren en klop het eiwit stijf met behulp van een mixer.
    • Klop de ricotta los met het eigeel. Voeg de vanille, melk, speltmeel, bakpoeder en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar.
    • Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag zodat het luchtig blijft.
    • Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze met de boter en de suiker in een koekenpan.
    • Zet deze op een zacht vuurtje en schud regelmatig even om terwijl je de spelt pannenkoekjes bakt.
    • Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en schep met behulp van een juslepel hoopjes beslag in de pan. Bak de spelt pannenkoeken met zo'n vier stuks tegelijk en bak ze aan beide kanten mooi bruin.
    • Serveer de spelt pannenkoekjes met de gekarameliseerde appel en de gehakte hazelnoten.

    Notities

    De pannenkoeken zijn in de koelkast nog een dag of twee houdbaar. Je kunt dus een dubbele portie maken of ze vooraf bakken. Warm ze voor het serveren nog even op in de pan of in de magnetron.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 578kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 18g | Vetten: 33g | Zout: 324mg | Vezels: 10g | Suiker: 23g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. ohladybake

      maart 20, 2018 at 11:29 am

      lekker zeg...leuk en verrassend recept
      moet ik zeker eens uittesten

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.