Menu
ontbijt

Warme havermout met appel en kaneel

Warme havermout met appel

Warme havermout hoort bij mijn favoriete ontbijtjes, zeker in de winter! Warme havermout is snel klaar (het hoeft maar een paar minuten te koken), super voedzaam en je kunt er eindeloos mee variëren. De basis is altijd hetzelfde: havermout & melk, en met de toppings kun je elke keer weer iets anders verzinnen. Deze keer maakte ik havermoutpap met appel en kaneel!

Appeltaart smaken in warme havermout

Appel, kaneel, rozijnen… Je hoeft niet lang na te denken om te weten waar ik de inspiratie voor deze warme havermout met appel vandaan heb gehaald: de klassieke appeltaart natuurlijk! Door de stukjes appel te bakken in wat boter met een beetje suiker en kaneel krijg je heerlijke, gekarameliseerde appel. Echt een traktatie op de vroege ochtend!

Vegan havermout ontbijt

Je kunt de warme havermoutpap met gewone koemelk maken, maar je kunt net zo goed kiezen voor plantaardige melk. Als je dan ook nog kiest voor plantaardige boter om de appeltjes in te bakken, is je ontbijt helemaal vegan. Qua plantaardige melk gebruik ik zelf meestal de ongezoete amandelmelk of havermelk, maar gebruik gerust een andere smaak als je dat lekkerder vindt.

Variaties op deze havermoutpap

Een paar tips om te kunnen variëren met deze warme havermout:

  • Vervang de rozijnen door gedroogde cranberries
  • Bestrooi de havermoutpap nog met een handje gehakte noten
Warme havermout met appel en kaneel
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Warme havermout met appel en kaneel

0 from 0 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

335

kcal

Een warm ontbijt geïnspireerd op de smaken van appeltaart: havermoutpap met gekarameliserde appel.

Ingrediënten

  • Voor de havermoutpap
  • 40 gr havermout

  • 200 ml (plantaardige) melk

  • 25 gr rozijnen

  • 1 tl speculaaskruiden

  • 1 snufje zout

  • Voor de topping
  • 0,5 appel

  • 0,5 tl kaneel of speculaaskruiden

  • 1 tl suiker

  • 1 klontje boter

Bereiding

  • Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  • Smelt de boter in een kleine koekenpan en voeg de appel, suiker en kaneel toe. Schud regelmatig even om en laat zachtjes karameliseren.
  • Doe ondertussen de havermout, melk, rozijnen, koekkruiden en het snufje zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat rustig enkele minuten doorkoken op een zacht vuurtje.
  • Zodra de melk vrijwel helemaal is opgenomen door de havermout, is je havermoutpap klaar. Doe de warme havermoutpap in een kom en serveer met de kaneelappels.

Opmerkingen

  • De andere helft van de appel wordt snel bruin.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Havermout appeltaart

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter