• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gevulde speculaas recept

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: nov 2018 door Sandra

    Gevulde speculaas hoort natuurlijk echt bij Sinterklaas! Omdat de hoeveelheid Sinterklaas recepten op mijn blog nog vrij minimaal is, besloot ik dit jaar eens om een recept voor gevuld speculaas te publiceren. Dit smaakt natuurlijk zalig op 't heerlijk avondje, maar eigenlijk is het de hele winter door lekker! 

    Naar recept
    Gevuld speculaas maken

    Gevulde speculaas recept

    Zelf gevuld speculaas maken is wel even een klusje, maar aangezien je uit dit gevulde speculaas recept 16 stukken koek haalt, is het wel de moeite waard!

    Speculaaskruiden

    Voor dit recept kun je uiteraard gebruik maken van kant en klare koek- of speculaaskruiden. Die kun je in elke supermarkt krijgen. Je kunt echter ook heel makkelijk zelf speculaaskruiden maken.

    Zels speculaaskruiden maken - Koekkruiden

    Dan maak je het kruidenmengsel helemaal naar eigen smaak en geef je het gevulde speculaas een extra eigen, persoonlijke touch mee!

    Gevuld speculaas bewaren

    Na het bakken blijft de speculaas nog ongeveer drie dagen lekker vers. Bewaar 'm in een luchtdichte doos, dan blijft hij het langste goed. 

    Krijg je de stukjes koek niet binnen drie dagen op? Geen probleem, deze koek laat zich ook prima invriezen. Dan blijft hij nog maanden houdbaar.

    Fan van dit recept? Maak dan ook eens deze speculaas banketstaaf, ook heerlijk!

    Recept

    Gevuld speculaas maken is leuk, met dit recept krijg je mooie blokjes gevuld speculaas, gegarneerd met een amandel.

    Gevuld speculaas maken

    Een heerlijk recept voor gevuld speculaas. Zelf gevuld speculaas maken is even een klusje maar het is de moeite 100% waard. Zo lekker!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
    Bereidingstijd: 35 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur
    Servings: 16 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • mixer
    • plasticfolie (of bij voorkeur een bijenwasdoek)
    • bakvorm 20x20 cm
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 125 gr boter
    • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 snufje zout
    • 50 ml karnemelk
    • 250 gr bloem (gezeefd)
    • 0.5 tl baking soda
    • 1 el speculaaskruiden
    • 250 gr amandelspijs
    • 1 ei, geklopt
    • 1 handje blanke amandelen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de boter, suiker en wat zout in een kom en mix dit met een mixer tot een romig mengsel.
    • Voeg de karnemelk, bloem, baking soda en de speculaaskruiden toe en kneed alles tot een stevig deeg. Druk het deeg plat en pak het in een bijenwasdoek of plasticfolie. Laat deze deegschijf minimaal een uur rusten in de koelkast. Dit mag ook veel langer, het deeg een dag laten rusten is nog beter, dan kan de smaak zich nog beter ontwikkelen.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik van 20x20cm in met boter. Gebruik ⅔ van het speculaasdeeg om de bodem en de randen van de bakvorm te bekleden.
    • Klop de spijs los met de helft van het ei en een halve eetlepel water. Verdeel het amandelspijs over de speculaasbodem. Rol de rest van het deeg uit en dek het gevuld speculaas hiermee af.
    • Gebruik de andere helft van het ei om het gevuld speculaas te bestrijken. Druk daarna amandelen in het deeg, zoveel als je lekker vindt! Ik ging uit van 1 amandel per stukje gevulde speculaas, maar achteraf had ik er best wat meer op willen doen.
    • Bak het gevuld speculaas in 35-40 minuten gaar en laat de koek afkoelen in de vorm. Snijd daarna het gevulde speculaas in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos, dan blijft de koek een paar dagen lekker.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 235kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 4g | Vetten: 12g | Zout: 95mg | Vezels: 1g | Suiker: 15g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.