Gevulde speculaas hoort natuurlijk echt bij Sinterklaas! Omdat de hoeveelheid Sinterklaas recepten op mijn blog nog vrij minimaal is, besloot ik dit jaar eens om een recept voor gevuld speculaas te publiceren. Dit smaakt natuurlijk zalig op ‘t heerlijk avondje, maar eigenlijk is het de hele winter door lekker!
Gevulde speculaas recept
Zelf gevuld speculaas maken is wel even een klusje, maar aangezien je uit dit gevulde speculaas recept 16 stukken koek haalt, is het wel de moeite waard!
Speculaaskruiden
Voor dit recept kun je uiteraard gebruik maken van kant en klare koek- of speculaaskruiden. Die kun je in elke supermarkt krijgen. Je kunt echter ook heel makkelijk zelf speculaaskruiden maken. Dan maak je het kruidenmengsel helemaal naar eigen smaak en geef je het gevulde speculaas een extra eigen, persoonlijke touch mee!
Gevuld speculaas bewaren
Na het bakken blijft de speculaas nog ongeveer drie dagen lekker vers. Bewaar ‘m in een luchtdichte doos, dan blijft hij het langste goed.
Krijg je de stukjes koek niet binnen drie dagen op? Geen probleem, deze koek laat zich ook prima invriezen. Dan blijft hij nog maanden houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties