• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Mini steak pies met biefstuk, bier en champignons

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mrt 2019 door Sandra

    Steak pie - tijdens mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland ben ik deze lekkere kleine hartige pies erg gaan waarderen. Destijds was het een prima optie voor een goedkope lunch, en lekker dat ze zijn!

    Naar recept
    Steak pies

    Steak pies met biefstuk en bier

    Ze worden gemaakt met allerlei verschillende vullingen, maar één van mijn favorieten was toch wel de steak pie. Je vindt 'm ook wel onder de noemer steak & ale pie.

    Ale ja, want er gaat ook bier in! Je kunt deze kleine hartige taartjes dus als lunch eten, maar als avondeten zijn ze ook lekker. Bijvoorbeeld met frietjes en salade erbij. Of een aardappelgratin of hasselback aardappels erbij.

    Tips voor het maken van steak & ale pie

    Een goede tip voor het maken van een lekkere steak pie is dat de vulling goed afgekoeld moet zijn voordat je de steak pies gaat vullen. Maak de vulling dus het liefste vooraf en laat hem volledig afkoelen én goed uitlekken. Dit zorgt ervoor dat ook de bodem van de taartjes goed gaar kan worden en niet vochtig wordt.

    Nog een handige tip: je kunt de mini pies heel goed invriezen, zowel voor als na het afbakken. In de vriezer zijn ze minimaal enkele maanden houdbaar.

    Recept

    Steak pies op een taartrek. Eén mini pie is opengesneden zodat je de vulling van biefstuk kunt zien.

    Mini steak pies met biefstuk, bier en champignons

    Een mini-versie van de bekende steak u0026amp; ale pie. Deze mini-taartjes met biefstuk zijn lekker bij de lunch, als hapje of buffetgerecht.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 10 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • siliconen muffinvorm
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    • 10 plakken bladerdeeg
    • 350 gr biefstuk (hertenbiefstuk kan ook)
    • 1 el bloem
    • 2 tenen knoflook
    • 2 uien
    • 250 gr kastanjechampignons
    • 2 takjes tijm
    • 100 ml donker bier
    • 1 ei
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de biefstuk in kleine blokjes en meng de bloem er doorheen. Bak de stukjes biefstuk zachtjes aan in wat boter of olie tot het vlees begint te kleuren. Zet weg tot gebruik.
    • Hak de knoflook en de ui fijn en bak deze op een laag vuur tot de ui zacht wordt. Hak ondertussen de champignons fijn en bak deze mee tot ze geslonken zijn. Laat volledig afkoelen.
    • Doe de stukjes biefstuk terug in de pan en voeg de blaadjes van de takjes tijm en het bier toe. Breng op smaak met peper en zout en laat op een laag vuur inkoken tot het bier is verdampt. Laat volledig afkoelen en meng daarna met het ui-mengsel.
    • Laat 5 plakken bladerdeeg iets ontdooien en zet een muffin-vorm klaar. Steek met bijvoorbeeld een klein kommetje een rondje uit het deeg waarmee je de muffinvorm kunt bedekken. Doe dit met alle vijf plakken bladerdeeg. Bekleed vijf holtes van de muffinvorm met het deeg en vul de pies met de vulling.
    • Vorm een bal van het overgebleven deeg en rol uit met een deegroller. Steek er nu vijf kleinere rondjes uit waarmee je de steak pies kunt afdekken.
    • Herhaal dit proces met de overgebleven vellen bladerdeeg (de reden dat je dit beter in twee sessies kunt doen, is dat het deeg anders te warm wordt om mee te werken).
    • Kluts het ei los en bestrijk de pies ermee, zodat ze mooi gaan glanzen aan de bovenkant. Zet met een mes een klein sneetje in elke pie, waardoor de hete lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
    • Bak de mini steak pies 20 minuten op 200 graden, haal ze daarna uit de muffin-vorm en bak ze nog 5 minuten verder op het rooster van de oven, zodat ook de onderkant van de steak pies goed gaar wordt.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 332kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 12g | Vetten: 22g | Zout: 133mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Lianne

      maart 05, 2019 at 6:45 am

      Ziet er erg lekker uit. Ik ken het wel 'pie' maar ik heb het nog nooit op. Deze smaken klinken zeer smakelijk bij elkaar. 👍

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.