Dit is zo’n feestelijk en lekker bijgerecht: hasselback aardappels. Deze aardappels uit de oven zijn op zichzelf al erg lekker, maar met de topping van kruidenroomkaas en geraspte manchego wordt het helemaal een feestje. Heel fijn: je kunt dit bijgerecht erg goed voorbereiden en op het laatst afbakken. Handig voor de feestdagen! Deze lekkere aardappels zullen zeker niet misstaan als bijgerecht tijdens Kerst.
Wat zijn hasselback aardappels?
“Hasselback” is een techniek waarbij je in een aardappel of een groente (met pompoen kan het bijvoorbeeld ook heel goed) heel smalle inkepingen maakt, die je bijna tot beneden doorsnijdt.
Je snijdt de aardappel dus net niet helemaal door. Op die manier blijft de aardappel intact, maar heb je allemaal mooie, dunne plakjes die goed gaar kunnen worden in de oven.
Je kunt de hasselback aardappels gewoon zó serveren, met alleen wat olijfolie, peper en zout. Maar je kunt ook helemaal los gaan met allerlei smaakmakers. Kruiden, verschillende soorten kaas, kleine stukjes bacon…


Welke aardappels voor hasselback aardappels?
Om deze mooie ‘waaieraardappeltjes’ te maken kies je het beste voor vastkokende aardappels. Verder is het aan te raden om zo dun mogelijk te snijden, dan wordt de aardappel lekker krokant.
Nog een handige tip om te voorkomen dat je de aardappels tot de bodem insnijdt: leg twee houten pollepels aan elke kant van de aardappel als je ze gaat insnijden, dan kun je nooit tot de bodem snijden!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties