• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Peer uit de oven met spijs en Amaretto

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: dec 2019 door Sandra

    Peer uit de oven, dat is echt een zalig toetje! Warme peer, gevuld met een mengsel van amandelspijs en besprenkeld met wat Amaretto. Overheerlijk en echt heel makkelijk om te maken!

    Naar recept
    Peer uit de oven met spijs en amaretto

    Dat peer en amandel een super-combinatie zijn, is wel bekend. Denk bijvoorbeeld aan die heerlijke frangipane-taart met peer die ik een tijdje terug maakte. Toen ik op de boerenmarkt enorme peren kocht, bedacht ik dat ik die combinatie weer eens wilde gebruiken voor een lekker toetje.

    Peer uit de oven

    Ik had nog wat spijs over van deze pepernoten-fudge en besloot de peren daarmee te vullen. Was het daarmee klaar? Nee nee, er moest nog wat bij. Een scheutje Amaretto, wat kaneelroom... Ja hoor, dat was 'm!

    Stevige peren

    Dit perentoetje zou je heel makkelijk kunnen serveren als afsluiter van het kerst-diner, maar eigenlijk is deze peer uit de oven het hele peren-seizoen lekker. Gebruik het liefste een beetje een stevige peer voor dit toetje. Een hele rijpe, sappige peer is hier minder geschikt voor. Een Conference-peer is bijvoorbeeld prima. Zelf gebruikte ik Doyenne du Comice. Zolang deze nog niet te rijp is, gaat dat ook prima.

    Liever geen alcohol?

    Je kunt de Amaretto die je door de spijs kneed ook weglaten of vervangen door (alcoholvrij) vanille-extract. Je kunt de peren ook insmeren met een beetje citroensap.

    Recept

    Peer uit de oven met spijs en amaretto, één gehalveerde peer ligt op een gebaksbordje en versierd met opgeklopte slagroom. De andere peren liggen nog in een ovenschaal.

    Recept peer uit de oven met spijs en Amaretto

    Een makkelijk maar erg lekker toetje: gehalveerde peer uit de oven, gevuld met een bolletje spijs en Amaretto.
    4.34 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    • 2 grote peren (gebruik bij kleine peren 1 peer per persoon ipv een halve)
    • 100 gr amandelspijs
    • 0,5 ei
    • amaretto
    • 100 ml slagroom
    • 2 tl kristalsuiker
    • 1 snuf kaneel
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Kluts het ei en kneed deze door de amandelspijs. Rol bolletjes van het spijsmengsel, 1 bolletje voor elke halve peer.
    • Halveer de peren (schillen hoeft niet maar kan wel als je dat lekkerder vindt. Dit maakt de peren wel wat lastiger te hanteren). Schep met een lepeltje het klokhuis uit de peren.
    • Giet een beetje Amaretto in een kopje en kwast de peren in met een beetje Amaretto. Zo worden ze minder snel bruin. Vul elke halve peer met een bolletje amandelspijs en zet de gevulde peren 15 minuten in de oven.
    • Klop ondertussen de slagroom lobbig met de suiker en de kaneel, en serveer deze bij de peren.

    Notities

    Tip: je kunt de amandelspijs-bolletjes en de slagroom al vooraf klaarmaken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 211kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 4g | Vetten: 17g | Zout: 17mg | Vezels: 1g | Suiker: 10g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.