zoet

Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

Oh jongens, van deze Sinterklaas fudge blijf je eten, zo lekker! En het is ook nog met een kwartiertje gemaakt, dus dit is echt een gevaarlijk recept… Niet dat ik je er vanaf wil praten om deze fudge te maken hoor, in tegendeel! Dit moét je namelijk echt proeven: zalige fudge van melkchocolade, gevuld met kleine stukjes amandelspijs en stukjes pepernoot. Klinkt goed toch?

Wie zoet is krijgt lekkers…

Rondom Sinterklaas heb je een soort permanente sugar high, vind je ook niet? Er is ook zoveel lekkers te verkrijgen in deze periode. Pepernoten, gevuld speculaas, schuimpjes… Moeilijk te weerstaan! Voor dit recept voor Sinterklaas fudge werd ik geïnspireerd door gevuld speculaas. Twee elementen: spijs & speculaas, maar dan verwerkt in fudge. Goed idee wel toch? Goed, genoeg gepraat weer: je kwam hier ten slotte voor het recept:

Sinterklaas fudge met spijs en pepernoten

5 from 1 vote
Difficulty: Makkelijk
Voor
stukjes
Bereidingstijd

10

minutes
Wachttijd

4

uur

Ingrediënten

  • 180 gram melkchocolade

  • 3 el slagroom

  • 50 gr amandelspijs

  • 70 gr pepernoten

Bereiding

  • Bekleed een bakje van ongeveer 15x10cm met plasticfolie. Je kunt ook een iets kleine bakje gebruiken maar liever geen grotere, anders wordt de fudge erg dun.
  • Breng een pan met water aan de kook en zet daar een glazen schaal op die groter is dan de pan, zodat hij er niet in wegzakt. Breek de chocolade in stukjes en laat de chocolade zachtjes smelten. Roer het af en toe door (dit heet ‘au bain marie’)
  • Snijd ondertussen de amandelspijs in kleine blokjes. Dit mogen echt kleine blokjes zijn, van maximaal 1/2 centimeter bij 1/2 centimeter.
  • Hak de helft van de pepernoten tot kleine stukjes, en maak van de andere helft fijn kruim. Dit doe ik het liefste door de pepernoten in een stevige plastic zak te doen (diepvrieszakken werken heel goed) en er dan met de deegroller flink hard overheen te rollen.
  • Haal de gesmolten chocolade van het vuur en roer de slagroom erdoor. Meng ook de stukjes amandelspijs en de fijngehakte pepernoten erdoor en giet alles in de vorm. Verdeel het pepernoten-kruim over de fudge en laat de Sinterklaas fudge 4 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je hem in stukjes snijden en serveren.

Opmerkingen

  • Je kunt de Sinterklaas fudge het beste bewaren in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Lianne

    Dit klinkt echt heel erg lekker! :) Helemaal zin in nu.

    28 november 2019 at 11:00
    • Reply Sandra

      Haha het is ook wel een geslaagd recept al zeg ik het zelf :D

      28 november 2019 at 12:01

    Reactie achterlaten